Sevginar Sali

Çavdar-çimento fabrikası-Öpçin...

Bir konuyu daha kaleme almadan bir diğerleri ekleniyor gündeme. Aslında AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı Yetgin Çavdar ile yaptığımız sohbeti yazmak istiyorum ama Sebahattin Öpçin’i yeterince kızdırdığımız için şansımı fazla zorlamayacağım : ) Yetgin Çavdar’ın yolu açık olsun, kısmetinde vekillik varsa bu işi de Silivri yararına çok güzel başaracağına eminim. Siyasi bir kimliği yokken dertlendiği kadar ilgilense halkın gündemiyle yeter de artar zaten. Ki daha fazlasını ve iyisini yapma gayretinde olacağına eminim. Siyaseten hiç aynı şeyleri istemedik. Belki de ilk defa farklı bir noktada duruyoruz; inşallah olur!
Öpçin’e geçmeden önce sıkıştırayım; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Kurfallı’da yapımı gündeme gelen Çimento Fabrikası ile ilgili yatırımı uygun bulmayıp, ÇET sürecini de iptal ettiğine dair müjdeli karara; şükürler olsun! Olması gereken, doğru olan bu biliyorum! Ama maalesef birçok örnekte bizim gibi güzelim tarım arazileri ve doğa zenginliklerini benzer yatırımların mahvettiği örnekleri var ne yazık ki! Silivri bundan kurtulursa; kendimizi şanslı saymak için bir engelimiz kalmaz! Tehlike tümüyle ve tamamıyla geçmiştir inşallah!
Bu konuyla genel seçimler sonrası yeniden karşılaşmamak dileğiyle…
Birlikte, birlik olabildiğimizde ne kadar güçlü ve iyi çıkarlarımızı koruyabildiğimize dair bu örneği Silivri tarihine altın harflerle yazdırmak gerekir! Emeği geçen herkesten Allah razı olsun!
***
Sebahattin Öpçin’e dönecek olursak…
Çokça gönül koymuş bu defa genel kurul öncesinde yaşadıklarına. ‘Yaşatanlar’ kesiminde galiba Hürhaber olarak bizlere de epey pay biçmiş. "Ben iyi ve dürüst bir insanım, görevimi en iyi şekilde yaptım” diyor. Rakiplerinin olmasına alışık değil, 22 yıllık görev süresinin ardından kendini anlatmak zorunda olmak sıkıntı yaratmış bünyesinde o da ortada. Ama kamu hizmeti yaptığınız sürece ve bu bir tercih edilme aşamasından geçiyorsa, kendinizi, yaptıklarınızı tekrar tekrar anlatmak, ikna etmek zorunda kalmaktan kurtuluşunuz yok.
Etrafından dolanabilirsiniz, Öpçin’in yaptığı gibi ama o zaman da hedef kitlenize ciddi bir güven duymanız gerekiyor. Belki daha çok da kendinize ve yaptıklarınıza. "Üyelerim ne yaptığımı biliyor, nasıl çalıştığımı da seçimden sonra size belgeleriyle anlatırım” diyor Öpçin. Seçim için bunu yapmak ağrına gidiyor; bizim zamanlarımızın, yeni koşullarına uyum sağlamakta zorluk çeken kooperatif başkanı! Oyunu alacağı kesim belli, Öpçin basını veya oy kullanmayacak şahısları ikna etmek için niye uğraşsın? Bunu gereksiz görmekte bir yere kadar haklı; bunun ona kaybettireceklerini göze alacak kadar kendine ve yaptıklarına güveniyorsa… Rakibinin durumu biraz daha farklı; o hem adaylığını duyurmak hem de bunun gerekçeleri konusunda iknaya uğraş vermeli.
Öpçin bir yanda, RuknettinAkgün diğer tarafta… Hiç seçimlerde birbirini hırpalayan insanların mayası yok kişiliklerinde. Yaptıklarını, kendilerini anlatmayı bile ayıp, sanki görgüsüzlükmüş gibi sayıyorlar bir yerde…
Kredi Kefalet Kooperatifi üyelerinin seçimi sancılı geçecek gerçekten. Eskiden rakip ve alternatif yoktu belki ama şimdi var… Ve her ne kadar hoşuna gitmese de Öpçin’e bu yeni tattığı duygu bence ayrı bir anlam ve renk kattı. Kıza kıza da olsa yaptıklarını, başardıklarını anlatıyor! Hani çocuklar olur süt dişi sallanır ama kimseye çektirmeme konusunda inat ederler…
Her şey daha iyi olacak inşallah! Herkesin hakkında hayırlısı...

YORUM YAP