Sevginar Sali

Yine, yeniden Değirmenci...

2002’de güçlü bir milletvekili adaylığı fırsatını kaçırdı Selami Değirmenci. Ya da ilk kez o zaman olmadığı, olmaya cesaret edemediği için hep böyle olduğunu düşünüp, buna inanacağız… 2007’de, 2011’de ve 2015 tekrardan milletvekili aday adayı. Bu defaki fark; hakim huzurunda partililerin seçimiyle belirlenecek, kontenjan adaylar dışında, listeye girecek isimler…
13 ilçede, 72 bin partilinin kararıyla belli olacak Değirmenci’nin milletvekili adaylığı ve onun gibi 3. Bölgeden vekillik şansı arayan 150 ismin daha…
"Genel Merkez yoklaması ile belirlenseydi milletvekili adayları, aday olmazdım” dedi Değirmenci… Kendini örgütüne teslim ettiğini ve çıkacak her türlü karara rıza göstereceğini açık yüreklilikle ifade etti.
Açıkça tıkış tıkış dolan salonun etkisinden midir, başka bir sebebi mi var tam emin değilim ama daha farklı, yaratıcı bir aday adaylığı beklerdim Değirmenci’den… Önemli bir adım attığı anın arifesinde yanında olmayı önemseyen insanlar oluşturdu toplantının kalabalığını. Vekillik değil, muhtar adayı da olsa o insanlar orada olurdu, sırf o istediği için yanında her durumda olmayı gönül borcu sayan kişiler oluşturdu kalabalığı… En azından ben öyle yorumladım destekçilerini…
Ben hep "Keşke olsa” diyorum ya Değirmenci’nin adaylığını geçen günler sohbet esnasında bir okuyucum; "Seçilecek bir yerden listeye gireceğine inanmıyorsun!” dedi. Aksine inanmak benim için mucizelere inanmak gibi bir şey… Mucizeler mümkün ama o konuda umutsuz değilim… Karamsar olabilirim ama umutsuz olduğumu söylemek fazla olur.
Değirmenci’nin yeniden vekillik yarışında "Ben de varım” dediği kamuoyu açıklaması esnasında Mümin Koçoğlu, İbrahim Çeşmecioğlu, Figen Yıldız, Arzu Yalçınkaya, Süheyl Kırkıcı ve Mehmet Bulut yanındaydı. Üçüncü bölge milletvekili aday adayları arasında yer alan Dilruba Önal, Taşkan Uysal, Rıdvan Budak, Zehra Eyicil, Ali Şeker, Kazım İlgen, CHP İlçe Başkanlarından Erdoğan Ataç, Altan Uluşahin, Hüseyin Şahin ve İhsan Yıldız da Değirmenci’yi yalnız bırakmamıştı. Gözlerim Ünal Doğrul’u çok aradı : )
Önümüzdeki süreç bizlere Değirmenci’nin Silivri’den bakıldığında bir avuç insanın gönlünde çok sağlam yer aldığını mı, CHP’nin bölgesel örgüt dinamitleri üzerinde etkin bir tesir mi sağladığını gösterecek. Silivri’den bakarken gördüğümüzden daha fazlasının olmasını canı gönülden diliyorum, istiyorum. CHP, Değirmenci’ye ikinci bir şans verirse, Ankara’da TBMM kulvarlarında siyasetteki ikinci baharını çok iyi değerlendireceğini düşünüyorum, öyle olmasını temenni ediyorum. Ama dünkü aday adayı tanıtım toplantısından çok daha fazlasını yapması lazım aday olmak ve vekil seçilmek için; bunu da açık yüreklilikle konuşmamızda fayda var. Eğer bu Değirmenci’nin son şansı ise siyasette, farkındalık yaratan söylemler ve etkileyicilik alanında eksikliklerini bir an önce gidermeli. Benim gibi düşünüp dün adaylık tanıtım toplantısında salonu dolduran insanlar için fark etmez… Ama daha büyük salonlar ve bölgesel siyaset için Değirmenci ufkunu kesinlikle ve ivedilikle genişletmeli. Size gönlünde yer veren insanların varlığı yetmez, daha geniş kitleleri etkilemek ve harekete geçirmek adına bir varlık ortaya koymalısınız.
Değirmenci’nin yolu açık olsun! İnşallah bu defa soyunduğu süreç, hakkında hayırlısı ve dilediği şekilde tamamlansın. Unutmamalı, hafife almamalı; siyaset de hızla değişen dünyadan nasibini aldı. Baş döndüren hız ile gelişimine ayak uydurmak hiç kolay değil. Siyasi rekabet iş dünyasındakinden daha beter : )
Allah herkesin hakkında hayırlısını eğlesin ve yardımcısı olsun! Ve aklınızla, bilginizle, tecrübenizle siz birey olarak tabi ki elinizden geleni yapmak için gerekli mücadeleyi ortaya koyacaksınız!

YORUM YAP