Sevginar Sali

2015’te Silivri Belediyesi’nin rotası az çok belli oldu…

Siyaset muhtemelen Haziran’da genel seçimlere kadar yine az, çok değerlendirilir de bizim odaklanmamız gereken mesele Silivri konuları.
İyi tarım uygulamaları Silivri’nin gelişim sürecinde üniversitelerden daha önemli bir konum kazandı gibi görünüyor.  THK ve MEF Üniversitesi için yapılan yer tahsislerine iptal yolu görünürken yeni umudumuz Fenerbahçe ile alınacak mesafede gerçeklerin beklentilerin altında kalma ihtimali de var.
Tarımın geliştirilmesi üniversitelerden daha mantıklı duruyor… En azından bizim emek harcayarak değer artışını sağlayacağımız bir konumda. Üniversiteler konusunda yer tahsisini yaptıktan sonra beklemekten başka elimizden bir şey gelmiyor. Aslında tarım ve üniversite birleşiminde; Tarım Üniversitesi izlenecek en doğru yol olarak beliriyor, da şansımızın yaver gitmesi şart.
2015 tarım uygulamalarının halka yayıldığı ve alt geçit/şehrin iki yakasının birbiriyle bağlantısının trafik sorununu çözecek şekilde sağlanması meseleleri belediyenin gündemindeki ana başlıklar olarak kendini hissettiriyor. CHP genel merkez ve ulusal çapta belli odaklardaki değerlerin tarım projelerimize gösterdiği ilgi ve gösterdiği önem dikkat çekici. Yerelde daha iyi anlatılması ve anlaşılmasına yönelik ihtiyaç son derece bariz.
Işıklar’ın değerlendirmelerini daha fazla yorumlamaya gerek yok diye düşünüyorum; okuyunca gerekeni ziyadesiyle anlarsınız.

BALABAN ANILIYOR
Erkin Balaban bugün vefatının 20. Yılında meslektaşları tarafından her sene olduğu gibi bir kez daha kabri başında anılacak. Allah gani gani rahmet eylesin!

HALK ETMEK’İN KAPATILMASI
Başkan Işıklar’ın Halk Ekmek’in kapatılması yönündeki kararı hayata geçirme ısrarı sürüyor. Cuma günü meclis toplantısının ardından konuyla ilgili bir de bilgilendirme yapılacakmış öğrendiğim kadarıyla. Başkan Bey’in ısrarla savunduğu adımın muhalifleri de savunucuları kadar var. Ama alternatifsiz bir kapatma kararı uygulama imkanı görünmüyor. Alt yapısının sağlıklı şekilde ayarlanma zorunluluğu gündemimizde. Bu hizmetten faydalanan, zorunluluk derecisinde ihtiyaç duyan kesimin unutulmayacağını dileyelim.

AK PARTİ’DEN GÜZEL MÜJDE
AK Parti kurmayları güzel bir müjde ile döndü dün İSKİ’den. Boğluca Deresi’nin ıslah çalışması Anıtlar Kurulu engeli aşılarak devam edecek. Bir kuşun iki kanatla uçma güzelliği… İktidar ile muhalefetin birbirini tamamlamasından kimse zarar görmez.
Siyasi aykırılıklar bile böyle bir dayanışma içinde kazanç noktasında buluşur. Çalışmanın bir an önce yeniden başlayıp bitmesi umuduyla… Alt yapı, dere ıslahı önemli şeyler. Daha iki gün önce Türkiye’yi esareti altına alan lodos ve yoğun yağışlarda bunu bir kez daha gördük.

YORUM YAP