Sevginar Sali

Vekillik hayalleri...

Bir arkadaşım aradı dün, "AK Parti’nin Pazar günü kongresi var; Metin Karakaş ile Hüseyin Turan İl Yönetimine girmesi için sıkı bir çalışması var.  Özellikle Karakaş’ın… İl Yönetimine giremezse bil kesin milletvekili aday adayı… Neden yazmıyorsun bunları?” dedi.
Bildiğim kadarıyla Turan’ın, il yöneticiliği ile alakalı bir beklentisi yok. Olsa da ben yerinde olsam söylemem… Hele ki bir gazeteciye; asla… Onun için ben sormadım bile…
Karakaş’ın neyin peşinde olduğuna dair hiçbir fikrim yok; çünkü ser verip sır vermiyor… Eskiden de kapalı kutuydu, 2014 trafik kazasından sonra ‘çelik kasa’ya dönüştü. Şifreyi bilmedikten sonra içinde ne var bilmek, öğrenmek imkansız…
Karakaş’a ilçe bakanlığı, belediye başkanlığı konusunda ateş püskürenlerin "İyi bir milletvekili olur bölgemiz için çalışır” dediklerini de işittim ya, daha ne isterim… Keşke olsa!
CHP’de ibre giderek Tuğlu’dan yana dönüyor (Yönetimine milletvekili adaylığı için başkanlığı bırakacağını açıklamış) bu arada. Değirmenci’nin ön seçim durumunda çıkmasına engel değil bu durum tabi. Daha önce de ikisi de aynı anda milletvekili aday adayı oldu. İkisi de aday olamadı o ayrı mesele. Aynı şeyi yapıp farklı sonuç beklemek gerekmiyor belki ama aday belirleme yöntemi farklı olursa açık bir kapı bırakmakta yarar var. Tuğlu, son şansını denemek istiyor, Değirmenci ön seçim işletilirse de aynı düşünceyi hayata geçirecek muhtemelen.
AK Parti saflarında "Kaynarca mı? Karakaş mı?” tartışması var genel seçim ile ilgili… "Kaynarca’nın ne iyiliğini gördük ki?! Karakaş insanlara yardımcı olur, Silivri için koşturur…” diyenler çoğunlukta. Karakaş’ın çalışma azmini, Silivri’ye hizmet aşkını bilmeyen yok! İnkar edenler de çok az olur. Kendi iç dünyasındaki durum ne, partisi ile ne yaşıyor bilmiyorum ama keşke milletvekili adayı olsa!
Tahir Sert’in yerel seçimler sonrası kayıp hallerinin Kadın Kolları kongresinde bozulması milletvekili hayaliyle yorumlandı. Gençlik Kolları kongresine de gelirse emin olacağız vekillik şansı aradığına.
Ne kadar eksiği veya hatası olsa da bizden birinin milletvekili olması Silivri’nin avantajına. Aday sayılarındaki artış tercih edilme şanslarını azaltabilir belki ama Silivri alternatif sunsun, değerlendirmeyen utansın!
Belediye Başkan adayı, hatta ilçe başkanı yapılmayan kişilerin milletvekili adayı olmasına şans tanımam afaki gelebilir; ancak hiç bir şey belli olmaz. Siyasette iki ile ikinin dört yapmadığı zamanları düşünün!
Ben şahsen Yetgin Çavdar’dan da bir vekillik çıkışı bekliyorum. Hiç denemedi, kalkışmadı; oysa gerekli tüm vasıflara sahip ve alt yapısı uygun.
MHP de Volkan Yılmaz’ı bekliyor. Bölgede iyi bir heyecan yaratabilirler. Zamanı da geldi her halde. Pelin Ener, Milliyetçi Hareket Partisi’nden vekillik şansını deneme düşüncesini değerlendiren bir diğer isim.
Işıklar’ın meşhur bir sözü var; "Piyango bileti almadan büyük ikramiyenin size çıkmasını beklemeyin…” Ben genelde öyle yapıyorum da sizin böyle büyük hayalleriniz varsa bir zahmet biletinizi alın!

ŞUBAT İKİNCİ MECLİSİ BUGÜN
Şubat ayı meclisi bugün saat 17.00’da gerçekleştirilecek. Üniversite ve planlar gündemi belirleyen konular. Halk Ekmek’in durumunun da meclis sonrası değerlendirilmesi bekleniyor.
İyi hafta sonları!

YORUM YAP