Sevginar Sali

Ortaköy izlenimleri...

Yazacak çok şey olunca başlamak da mesele…
Önceliği Ortaköy’e vereceğim… Gerçekten çok sessiz… Hareket deseniz en aza inmiş vaziyette. Bereket beklentisi hepten gitmiş. Belde belediyesinin kapatılması ile başlayan durgunluğun en mantıklı çıkış noktası Sezgin Emir’in özetlediği gibi bölge sanayicileri ile çiftlik sahiplerini mahalleye çekmenin yollarını bulmak. Silivri’den trafik çilesini göze alıp, İstanbul’a nadir kalan doğal ortamlarda kahvaltı yapmak, yemek yemek için yollara düşülüyor bölgemizden. Çatalca’ya, Tekirdağ’ya gidiliyor. Oysa Silivri’nin o kadar çok doğal yeri var ki. Sadece bunları bilinir, tanınır hale getirmemiz lazım. Ortaköy’de yediğimiz köftenin tadı bir harikaydı. Adına festivaller düzenlenen böreği etkinlik süreci dışında aramak da bulmak da zor olmamalı; cazip hale getirilmeli.
Mahalle merkezindeki yolun tek şeride düşmesi ciddi sıkındı. Düzenleme gerçekleştirildiğinden bu yana bu ifade ediliyor; vatandaşların söylediği gibi muhakkak iyi bir niyetle yapıldı ama esnafa zararı olduysa duymazdan gelmek yerine çare bulunmalı, cep otoparklarıyla…
Düğün salonuna büyük umutlar bağlanmış! Burada yeni iş yerleri ve mahalle evi faaliyet gösterecek. Bitmesinde ve kullanıma geçmesinde muhakkak fayda olacaktır da mahalledeki sıkıntılara hiçbir şey tek başına çare değil.
3 katı geçmeyen imarlar bölgede hiçbir müteahhidin iş yapmamasına neden olarak gösteriliyor. İnşaat sektörüne bağlantılı çalışan tüm alanlar sıkıntıyı en derinden hissediyor. İmar artışı en yoğun talep ve beklenti olarak öne çıkıyor.
Meydanda bulunan ve deprem hasarlı caminin taşınmasından bile geriye kalan az bir hareketliliği ortadan kaldıracak endişesiyle karşı çıkılıyor. Cuma’ya denk gelişimiz çarşıdaki Cuma namazı saatindeki hareketliliği görmemize imkan sağladı… Evet, caminin merkezde kalması gerekirse yıkılıp, yeniden yapılması daha mantıklı. Düğün salonu ile cami arasındaki kısa mesafe düşündürücü ama o kadar da dert edilecek bir boyutta değilmiş gibi görünüyor.
Tabi bizim gibi ara ara bölgeyi ziyaret edenlerden ziyade, burada yaşayanlara sormak, danışmak, yapılacaklar konusunda onları ikna etmek esas tutulmalı.
İbrahim Çeşmecioğlu’nun Ortaköy sorunlarına yönelik hassasiyetini bilmeyen yoktur. Hayata yaklaşımı öyle ziyadesiyle duyarlı her konuda esasen. Mahallenin bağrından kopan bir temsiliyet taşındığını iliklerinize kadar hissediyorsunuz.
Sezgin Emir, geçen dönem AK Parti Meclis Üyesiydi… Bu dönem yenisi seçilmediğinden Emir’i bizlere dilerse eşlik etmesi için davet ettik; sağ olsun kırmadı, çok da faydalı ve etkili oldu. Görevde bir meclis üyesi gibi bölgesinin sorunlarına son derece hakim ve titiz bir yaklaşım sergiliyor. Görevde olduğu dönem bu denli kendisinden faydalanamadığımız için, basın olarak, pişmanlık hissettiğimi itiraf etmeliyim. AK Parti’nin de yitirmemesi gereken, iyi bir şans olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim.
Özellikle Anıl Ergun’un anlattıklarına yetkililerimizin dikkat çevirmesini istirham edeceğim… "Yazacaksanız anlatayım. Yazmazsanız gazeteye gelirim” diye söylenmenize bile gerek yoktu : ) O kadar kıymetli ki bizim için dertlerini açık yüreklilikle anlatan, söylediklerinin arkasında dimdik duran vatandaşlar. Mahallenizle ilgili duyduğunuz ve aktardığınız sıkıntıları aynen yazdık. Çözüm konusunda yapabilecek daha ne varsa gerekirse biz yine geliriz, sizi de bekleriz.
Teşekkürler Ortaköy, inşallah bir dahaki gelişimizde iyileşmeleri de konuşma şansımız olur… En kısa sürede mahalleli kadınların yoğun ilgi gösterdiği, kısa bir süre önce açılan Mahalle Evi’ne misafir olmayı kararlaştırarak programımızı tamamladık.

CHP HAKİM HUZURUNDA ÖN SEÇİM DEDİ
Bu kararın ardından Selami Değirmenci’nin milletvekilliği aday adaylığı kesinleşti gibi bir şey her halde. Tuğlu, kontenjana umut bağladı piyango çıkarsa artık; şansına. Dilruba Önal’ın aday adaylığı kararlılığı da devam ediyor. CHP’nin adayları erkenci; Bölgemizde AK Parti ve MHP’den henüz bir ses seda yok. Hayırlısı!
İyi haftalar!

YORUM YAP