Sevginar Sali

Zafer Bıyıklı...

Yeni bir hafta ve eskittiğimiz bir sürü heyecan, içini boşalttığımız bin bir tülü değer… ‘Yeni hafta’dan ziyade yeni yılı beklemeye koyulduğumuz şu günlerde dilerim ki tüm acıları, sevimsizlikler ve de mutsuzlukları da ardımızda bırakmayı başarırız…
"Sıfır beklenti, sıfır hayal kırıklığı. Çok beklenti, çok hayal kırıklığı” motosunu aklımdan bir silebilsem neler yazacağım da al sana umulmadık sebepten otosansür! Az sansür var sanki bir de kendi kendimize icat çıkartıyoruz.
Allah’ım sen yine de hakkımızda hayırlısını eyle… Bizi kendi halimize bırakırsan olacak iş değil…
Gelelim gündemdeki konulara…
Zafer Bıyıklı… Siyasetinin bu denli köklü bir geçmişi olduğunu bilmediğimi itiraf etmeliyim. Erkin Balaban, Eşref Balaban, İbrahim Karaduman, Selami Değirmenci’ler… Neler neler… Muhasebeciler oldu olası siyaseti temize çekmek, artısı ve eksisini hesaplama sorumluluğunu bu ilçede terk etmemiş anlaşılan…
Bulundukları noktadan farklı hedefleri olan insanlara hep gıpta etmişimdir. Yaptığım iş dışında başka bir konuda mücadele edip, emek harcamak bana çok zor geliyor. Hele bir de önüme yenilgiler ve başarısızlıklar çıkacak;anında geri vites! (Düşünürken böyle de başımıza gelince başka oluyor sanki bir an düşündüm de…)
Anlık kayıplar sebebiyle pes etmeyip, aynı özveriyle yoluna devam eden insanlara hayret ediyorum. Allah da insana yeri ve zamanına göre başka bir yetenek ve donanım veriyor galiba.
Siyasetin uzun bir maraton olduğunun ispatı canlandı bir kez daha aklımda Zafer Bıyıklı anlattıkça, geçtiği süreçleri, yaşadığı olayları ve yol arkadaşlığı ettiği isimleri.
Gümüşyaka’da siyaset denilince Lütfü Vardar, Zafer Bıyıklı ve bugünlerde daha da sık duymaya başladığımız Cem Çakır isimlerini es geçmek mümkün değil. Siyasi kimlikleri dışında kazandıkları saygınlığı ayrıca belirtmek gerekir. Çakır hakkında çok fazla bir şey söyleyemem ama Vardar ve Bıyıklı’nın partilerine de çok takılmıyorum. Kişilikleri temsil ettiklerinin ötesinde anlam ifade eden bu iki siyasetçi dilerim ki doğup yetiştikleri topraklara arzu ettikleri hizmet ve değeri sunmanın yolunu ve imkanını bulurlar.
Bıyıklı denilince; herkesin çok kolay ulaşabileceği, sorumluluklarının peşinde yılmadan yürümeyi seçen bu genç adam, inşallah üstlendiği görevi dilediği gibi sürdürüp, günü geldiğinde anlının akıyla tamamlayabilsin. Yolun yarısında olduğunu söyleyebiliriz bir anlamda. Siyaset, siyasetçi için ona hizmet ettiğiniz sürece anlam taşır. Siyasetin, siyasetçiye hizmet etmeye başladığı konumda her yönüyle zarar, ziyan bir ilişki başlamış demektir. Onu da çok uzun tutmanın bir esprisi yok!
Gümüşyaka ve CHP’nin nabzını tutarken, yerel yönetime dair farklı bir bakış açısıyla olup bitenlere bakma konusunda faydalanacağınız bir söyleşi yaptık kanımca. Keyifle okumanız dileğiyle ve yolunuz açık olsun Zafer Bıyıklı, Allah utandırmasın… Gümüşyaka’da üniversite açılışını da değerlendirme imkanımız olur inşallah en kısa sürede…

HAYIRLI OLSUN
Emlak, oto yıkama, pırlanta, hizmet sektörü derken İlker Koyuncuoğlu ve Enes Pekol şimdi de araç satışı ve kiralama koluna el attı. Herkes kış aylarında ekonomik kriz bekletişiyle kemer sıkarken arkadaşlar yatırım rekoru kırarak 2014’dü tamamlama hedefinde anlaşılan. Hayırlı işler ve bol kazançlar; sağlıklı ve mutlu günlerinde çalışmalarınızın sürmesi dileğiyle.
İyi haftalar...

YORUM YAP