XXXXX

Turan ve Başbakan...

Ak Parti Silivri’deki aday adayı enflasyonu üzerinde sadece ilçede kafa yorulmuyor anlaşılan. Aday adayı anket ve kamuoyu yoklamalarının yanı sıra Genel Merkez de kendi araştırmalarını yapıyor. Bu çerçevede ilçe düzeyindeki temaslar Ankara istikametinde de ilerliyor.
Geçtiğimiz Salı günü sessiz, sedasız Ankara ziyareti yapan Hüseyin Turan’ın burada bir dizi temasta bulunduğunu öğrendim. Bölge Milletvekili Gülay Dalyan’ın bu ziyareti resmeden resmi sosyal paylaşım sitesinden paylaşması üzerine Turan’ın, Başbakan’la da görüştüğünü anlıyoruz.
Turan, Mart 2009’dan bu yana büründüğü sessizliğini aday adaylık sürecinde de ölçülü şekilde sürdürmekte kararlı. Ziyaret hakkında ser verip sır vermiyor… "Detaya gerek yok” diyerek sadece ziyareti doğrulamakla yetindi ki o zaten resimden gayet net anlaşılıyor.
Turan’ın ağzından laf almak mümkün olmadı ama başka kaynaklardan aldığım bilgilere göre Genel Merkez’in Silivri’de 800 kişi ile yaptırdığı bir anketin sonucu Ankara kulislerinde epey etkili olmuş.

TEHLİKELİ BÖLGE
E-5’ten Kipa önünden yan yola girişte trafik oldukça karmaşık bir hal alıyor. E-5’ten girenlerin kimileri sağ kimileri sola devam ederken, Devlet Hastanesi istikametinden yan yola girişler de son derece kontrolsüz. Maalesef trafikte düzeni sağlama işini sürücülere bırakınca iş bizim ülkemizde rayından çıkıyor. Silivri Birlik otobüsüyle böyle sevimsiz bir durum yaşadım, toplu taşıma yapan sürücülerin trafikte çok daha hassas davranması gerektiği yerde işi hafife almaları çok daha can sıkıcı.

MECLİS BUGÜN TOPLANIYOR
Silivri Belediye Meclisi’nin 06/05/2013 Pazartesi tarihine rastlayan Mayıs Ayı toplantısının I. Birleşiminin I. Oturumu, saat 14.30’da Belediye Meclis Salonu’nda Özcan Işıklar’ın başkanlığında yapılacak. Meclisin en merak edilen gündem maddesini Silivri Belediyesi ile MEF Üniversitesi kurulması için İbrahim Arıkan arasında imzalanan protokol konusu oluşturacak kuşkusuz. Hadi bakalım hayırlısı…

HIRDELLEZ ŞENLİĞİ
Yazın gelmesiyle sahil hafta sonunun da etkisinde dün cıvıl cıvıldı. Kalabalıkları renklendiren bir diğer etken Silivri Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu Hıdrellez Şenliğiydi. Manevi, milli duygular ile yetenekleri ortak bir organizasyonda buluşturan, kültür ve sanatın harmanladığı, güzelden ziyade doğal şekilde tertiplenmiş bu etkinlik insanların soğuk ve gri kış günlerinden sıyrılması için ihtiyaç duydukları heyecan rengini kattı yaşamlarına. Muhalefet bu tarz etkinlikleri çokça eleştirip, kinayeyle karışık takdir etmekten geri kalmasa da buna da ihtiyaç olduğu katılan insanların sayısı ve yansıttıkları heyecandan anlaşılıyor.
Askere uğurlanan tüm Mehmetçiklerimize ben de hayırlı tezkereler diliyorum; Güle güle gittiler, güle güle gelsinler…

İLGİNÇ TABLO
Dün Kiptaş 1’de AK Parti’nin milletvekillerinin de katılacağı duyurusu yapılan (gelen olmamış) bir ağaç dikme programı vardı. Bir site sakini saatlerce yapılan anonsların ardından parti ve site personeli ile etkinliğin kaydedildiği bilgisini bu resimle birlikte iletti.
KİPTAŞ’ları AK Parti’nin oy depoları olarak yansıtan anlayış ile bağdaşmayan bir resim… Siz ne dersiniz? AK Partili yöneticiler bu konu üzerinde biraz kafa yorsun derim…
İyi haftalar...

YORUM YAP