Sevginar Sali

Tuğlu vekil aday adayı, Göçengil ilçe başkanı

Başkan Işıklar’ın ilk başlardaki genel seçim senaryosu tam da buydu; Tuğlu’nun ilçe başkanlığından istifa etmesinin ardından ilçe başkanlığı görevine getirilen Suna Göçengil.
Göçengil, 2009’da Işıklar’ın meclis listesine girmeden önce de ilçe yöneticisi olarak siyasette umut vaadini ortaya koydu diyebiliriz. 2014’te kadar İBB ve Silivri Belediyesi Meclis Üyeliğini başarıyla sürdürdü. İBB’de CHP’nin Grup Başkan Vekili oldu, komisyonlarda, görev alarak, aktif olarak, etkin bir varlık sergiledi. Siyasi kariyerinde tabandan ziyade tavana yönelik bir yükseliş kazandığını söylemek mümkün. İşte bu sebepten 2014 öncesi ön seçim engeline takıldı. Işıklar’ın çabaları ve seçim stratejileri de Göçengil’in yeniden meclis üyesi seçilmesine yetişmedi.
Dün itibariyle üstlendiği ilçe başkanlığı,Göçengil için tabana kendini kabul ettirmek adına, örgüt gücü sağlamak için önemli bir fırsat. Işıklar, siyasi yükü de sırtlamaya razıyken ve istekliyken, ilçe başkanından tek istediği şey ‘rahatlıkla arkasını dönebileceği güvenilir bir konumda bulunması’ diyebiliriz… Hayatta da siyasette de en meşhur ve sağlam kazıkları güvenerek arkamızı savunmasız bırakıp da döndüğümüz kişilerden yemez miyiz zaten!?
Belediye Başkanımızın sırtı kasap tahtasına dönmüştür yediği ihanet hançerlerinden; bu durumla nasıl baş edebileceğini bildiğini varsaysak bile şunları merak etmiyor değilim; Tuğlu yine vekil seçilemeyince ne iş yapacak? Göçengil, ilk ilçe kongresinde karşısına çıkacak muhtemel rakip ile nasıl baş edecek?
Yanlış anlaşılmaktan da çekiniyorum ama gerçek düşüncelerimi söylemezsem de içime dert olacak! Suna Göçengil’in ilçe başkanlığına bir itiraz olarak algılamayın ama bir Bora Balcıoğlu bir Melih Yıldız’ın bu konumu ne kadar güzel yürütebileceğini düşünmekten kendimi alamıyorum. Işıklar ile AK Parti’nin kurt siyasetçileri arasında bu anlamda bir fark göremiyorum. En kolay ‘yiyebilecekleri’ ismi, en zayıf halkayı yetkilendirme yaklaşımı! Onların açısından da haklılar; kontrolsüz güç, güç sayılmaz neticede.
Göçengil, disiplinli ve titiz çalışmasıyla Işıklar’ın beklentilerini büyük ihtimalle karşılar da örgütün desteğini kazanma konusuna biraz daha fazla özen göstermesi gerektiği aşikar. Siyasetin çok yönlü dengeleri bir yanda, liderlik vasıfları diğer tarafta… Göçengil, siyasetin içi ve dışında çok zaman geçirdi, birçok gelişmenin bizzat merkezinde bulundu. Sadece Işıklar’ın değil, örgüt ve halkın beklentilerine de yanıt oluşturacak çalışmalar ile tutumlar içinde olmasına özen göstermesinde büyük yarar var.
CHP, Sıdıka Aydoğan’dan sonra ikinci kez bir kadın ilçe başkanına emanet; hayırlı olsun!
Birkaç kelam da Tuğlu’nun milletvekilliği adaylığı için sarf etmek gerekir değil mi?
Bugüne kadar ilan ettiği adaylıklar dışında farklı bir şey söylemek çok mümkün görünmüyor. Tuğlu iyi bir insan olabilir ama bu vekillik şansını arttıran bir durum değil sahip olduğu diğer koşullar göz önünde bulundurulduğunda. Tabi ki hepimiz Silivri’den olabildiğince kişinin milletvekili adayı olup seçilmesini istiyoruz ama birçok şey gibi bu da sadece bizim istememizle olacaklar arasında değil. Cesaret, ısrar ve azmini tebrik ediyorum. Gençlere bu yönüyle örnek olabilir… Hakkında hayırlısı olsun! Silivri CHP açısından genel seçim çalışmasında daha somut ve tanıdık isimlerle oy isteme şansı oluşturuyor. Bunun dezavantaja dönüştüğü noktalar da olacak kuşkusuz.
Tuğlu’nun da Göçengil’in de, Dilruba Önal’ın da yolu açık olsun!

AK PARTİ’DEN BASIN AÇIKLAMASI
AK Parti’de bugün saat 11.00’da ilçe merkezinde bir basın toplantısı düzenlenecek. Edinilen bölgelere göre toplantının gündemi Silivri’ye yapımı gündemde olan ve daha sonra iptal kararı çıkan Çimento Fabrikası… Siyaset yerel ve genelde kaynarken, düşünüyorum ki sorulacak sorulara verilecek yanıtlar daha çok ilgi görecek.

ELMAS’TAN AÇIKLAMA
Dün yer verdiğim AK Parti ile ilgili ‘SKM ateşi’ yazısına istinaden Aslan Elmas aradı konuya daha ziyade kendi açısından açıklık getirdi. Yarın ayrıntılarıyal işleme şansım olacak bilginize...

YORUM YAP