XXXXX

Teşekkürler Silivri


Hafta sonu gerçekleştirdiğimiz 2000. sayı kutlamamıza katılan, telefonla, faksla, çiçek göndererek tebriklerini ileten herkese teşekkürler. Davet bekleyip de almadıkları ile ilgili sitemlerini iletenler oldu her zamanki gibi. Davetiye dağıtmadığımızı günlerce yazdık. Bu etkinliğimiz de geçti, gitti… Ama hayırlısıyla Kasım’da gerçekleştirmeyi düşündüğümüz Hürhaber Şöleni’ne sıkı bir davet süreci farz oldu.
Neyse gelen tüm konuklarımıza bir kez daha teşekkür ederken, günümüze ayrı bir renk, tat katan Altınbaşak Pastanesi’nin hazırladığı 2000. Hürhaber pastasını belirtmeden geçemeyeceğim…
Işıklar o günkü sayımızda yer almadığı için derin bir oh çekerken, Metin Karakaş ile Selami Değirmenci’nin tadına bakmak pek çokların iştahını kabarttı. Pastayı keserken, özellikle dikkat kesilenlerin varlığı gözümden kaçmadı. Karakaş’a dokunmaktan özellikle kaçınanlar vardı.
Sektörümüz ile ilgili adeta içimi döktüğüm konuşmamın sonuna eklediğim “Bundan sonra da belediye başkanlığına adayım” sözlerine Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın, “O kadar da değil” çıkışı çok hoştu. Şakaydı tabi ki de… Biz yerimizi, sınırlarımızı biliriz… Orada da söyledim ‘her horoz kendi çöplüğünde öter’ ancak.
Siyaset nasıl bir şeyse, koltuk nasıl bir tutkuysa artık şaka bile kaldırmıyor rekabet konusunda. Valla benim kimsenin koltuğunda gözüm yok. Kendi koltuğum son derece rahat, keyifli yeter ki herkes kendi işini iyi yapsın, ağzımızın tadını kaçırmasın. 4. Güç olarak Silivri’ye hizmet etmenin tutkusu da bir başka. Gazeteciliğe bir bulaşanın bir daha bırakamaması da biraz bundandır. Siyaset virüsünün girdiği kişilerden çıkmamaya gösterdiği direnç gibi…
Meslektaşlarımız arasında rekabetin etkisinde anlaşılamasak da, kamu ve siyasi çevreler ile bizleri 2000’li sayılara taşıyan okuyucularımızın desteği doğru yolda olduğumuzun bir kez daha teyididir bizim için.
Bugünlere nasıl geldiysek, bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz… Tabi ki kazandığımız bilgi ve tecrübelerin ışığında, daha az hata yaparak, kalitemizi arttırma yönünde çabalarımız sürecek.
Teşekkürler Silivri!

JESTLEŞME Mİ,
RESLEŞME Mİ?
Silivri Belediyesi Eski Başkanı Hüseyin Turan, kutlamamızda “Silivri’den il yönetimine temsilci seçilmesinin yolunu açtım. Önce AKP, şimdi de CHP’nin il yönetiminde Silivri’den kişiler yer alacak” diye paylaştı.
CHP Silivri İlçe Örgütü, Av. Necmi Şimşek’i İl Yönetimi’ne aday gösterdi. Bunun üzerine Nursel Erel, Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın ricasıyla, çekildiğini kamuoyuna duyurdu. Nedenleri taraflara göre farklı olsa da, Erel’in yerine Şimşek aday olarak gösterildi. Süreçte hissedilen sıkıntı ise her iki tarafta da aynı anlamı taşıyor. Belediye de ilçe örgütü de kendisine yakın isimden yana tercih belirtti, kazanan belli.
Belediye, ilçe yönetiminin isteği karşısında bir adım geriye çekildi. Bu adımların ileri, geri atılma meselesi ilçe kongresine dayanıyor. Hani şu belediye yönetiminin 10 ile ifade edilebilecek adım örgüt işlerine müdahaleyi göze alıp, başarısızlığı hesaplayamadığı ilçe kongresi…
Ben yine de Av.Necmi Şimşek’in il yönetim kurulu üyeliğini örgüt ile belediye arasında dengede yürüteceğine inanıyorum.
Bu süreçte asıl rahatsızlık veren şey; CHP’yi bir bütün olarak algılayamayışımız. Örgüt ile belediye iki ayrı taraf, her karar birinin kazanımı, diğerinin mağlubiyeti olarak yorumlanmaya devam ediyor. Bir bütünün, birbirini tamamlayan unsurları olamadı CHP Silivri’de. Bu iktidarın gücünü sorgulatan tehlikeli, riskli bir durum. CHP bu tehlikeyi en kısa sürede sigortalatmalı.

İyi haftalar...

YORUM YAP