XXXXX

Silivride Neler Oluyor!?

Dün ne kadar tarihi bir gündü farkında mısınız?
Silivri açsından ancak sonuçlarını gördükten sonra daha somut kazanımları açısından değerlendirebiliriz. Ama iktidar ve muhalefetiyle yerel yönetimin önemli bir adım atıldığını şimdiden söyleyebiliriz.
Genel seçimler üzeri rekabetin yoğunlaşması, siyasetin çirkinleşmesini beklerken bu umut verici gelişmeler Silivri’nin zenginliğini ortaya koymakla kalmaz. İlçemizde siyaset yapan insanların hizmet etmeye yönelik sorumluluğunu da vurgulayacak unsurlar olarak dikkat çekecek.
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, ilçe yöneticileri ve belediye meclis üyeleri ile birlikte Ak Parti Grup odasına iki yıldır beklenen ziyaretini dün nihayet gerçekleştirdi. Geç kalmış bir ziyaret olmakla birlikte, zararın neresinden dönülürse kar sağlayacak bir hareket.
Silivri Belediye Başkanı birkaç gün önce de akşam yemeğinde bütün meclis üyeleri ile bir araya geldi. Bu buluşmada Karakaş ile Işıklar arasında gözlenen yakın diyalogun yanı sıra, birbirine ağır sözler söylemekle akıllarda yer edinen ikilinin nezaketi konuşuluyor.
İnsanlar, konuşmadan anlaşamaz. Birbiriyle sürekli olarak kavga eden, inatlaşan iktidar ile muhalefetin halka hizmet anlamında yol almasına imkan yok.
Siyaset, iktidar ile muhalefet arasında kavga demek değil. Hizmet yapamayan kavga yapar! Siyasette esas olan halka hizmet anlamında, bütün parçaları ile aynı amaca daha iyi hizmet etmenin gayreti olmalı.
Örneğin; CHP’li iktidar 10 km yolu asfaltladı, Ak Partili muhalefet 15 km yolun yapılmasını sağladı. Alkışı hak eden bu gayrettir. Siyaset yarışı budur.
Yoksa; CHP 10 km’lik yolun asfaltlamasına başladı, AKP engelledi denildiği zaman kimse böyle bir tutum karşısında takdir ve başarıdan söz edemez.
Silivri’nin iktidar ile muhalefeti ilçemize üniversite kazandırmayı hedefliyor… Kurdukları ortak nokta iletişimi bu. Gündemdeki son yakınlaşmanın nedeni bu bildiğim kadarıyla.
Devamı 08 Mart 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP