XXXXX

Silivri için…

İBB Başkanı Kadir Topbaş, Pazartesi günü yaklaşık olarak 6 aylık aradan sonra Silivri'de olacak. Ramazan'da da uğramıştı gerçi ama 8 Ekim programı anlaşılan çok farklı olacak. Silivri'nin İBB'den beklentileri yüksek malum organik bağ var aramızda. Ak Parti'nin en güçlü İstanbul adayı olarak görünen Topbaş'ın da Silivri beklentileri boş değildir. Karakaş'ın demesine göre de Topbaş, Silivri'ye ‘heybesini doldurup' gelecek.
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın, Topbaş programına iştirak edip etmeyeceği de merak konusu. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, son basın toplantısında İBB Başkanı hakkında oldukça yapıcı söylemlerde bulunmuştu. Kimse bu konuya dikkat çekmedi ama bu durum son derece bariz bir biçimde ortadaydı. Bakalım Işıklar'ın tutumu ne olacak? MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'de olduğu gibi en azından "Silivri halkı adına hoş geldin” diyecek mi İBB Başkanına? Yoksa "Davet edilmedim” veya "Başka programım var” açıklaması mı yapılacak… Işıklar'ı seçen oylar kadar meşru Topbaş'ı İBB Başkanlık koltuğuna oturtanlar. Bizim de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ilçesi olduğumuz aşikar.
Belki de Karakaş, bugünkü mecliste tüm siyasi çekişmeleri bir kenara iterek nezaket gereği, Silivri Belediye Başkanını ve CHP'li meclis üyelerini de davet ederek birlikte İBB Başkanını karşılamanın ne kadar güzel bir tablo oluşturacağını söyleyecek!? Silivri'nin çıkarları için Işıklar ile Karakaş, CHP ile AKP belki de yan yana altı ayda bir en azından gelmeyi bu ilçenin insanlarına borçludur…
Not: Metin Karakaş, yerel gazeteleri bir gün sonra okuduğunu itiraf etti. Umarım bu yazıyı sabah, meclise gitmeden önce görme fırsatı olur!

***
İSKİ'nin taşınması kararlaştırılan binada çalışmalar oldukça hızlandı. Topbaş'ın, Pazartesi günkü ziyaret programının etkilerinden biri de bu… Karakaş, "Silivri Belediye Başkanının gönlü olsun diye İSKİ, 500 Bin TL masraf etti. Bayramdan önce yeni yerlerine taşınacaklar. Büyük bir uğraştan sonra yer bulduk, iskanı için hep birlikte uğraştık. Suçlanmaya devam etsek de biz elimizden geleni yaptık” dedi…

***
Özcan Işıklar'ın İSPARK'a çarşıdaki katlı otopark projesini yaptırmaktan vazgeçtiği gelişmelerini de değerlendiren Karakaş, "Belediye başkanının takdiri. Her halde kimse aday olmasın diye belediyeyi bu kadar borçlandırıyor. Nasıl olsa bir daha seçilmeyeceğini düşündüğü için parayı bu kadar hesapsızca harcıyor. Borçları ödeyen o olmayacak nasıl olsa… Silivri Belediyesi'nin katlı otopark projesini yapacak bütçesi varsa bu Kültür Merkezi'nden daha önemli. İmkanı varsa önce bunu yapsın.
Projeyi kendi yaparsa da elimizden gelen desteği veririz. Bugüne kadar her konuda olduğu gibi” dedi.

***
Bu arada Ak Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş'ın bugün mecliste söz alarak, Gümüşyaka'da üniversite alanı olarak planlara işlendikten sonra onaylanması beklenen alana ilişkin açıklama yapması bekleniyor. Düzenlediği son basın toplantısında bu yerin üniversite alanından çıkartılarak, yeşil alan olarak işlendiği ile ilgili Işıklar, Karakaş'a ağır ithamlarda bulundu ve düzeltilmesi durumunda özür dilemeye hazır olduğunu ifade etmişti.

YORUM YAP