XXXXX

Arıkanlı’ya piyango, Silivri amortiyle yetinmek zorunda kalmasın!

Silivri Belediyesi dün Arıkanlı Holding ile bir ön protokol imzaladı.
Öncesine dönelim; Silivri Belediye Meclisi, Alipaşa'da bulunan 85 dönüm yerimizi Marmara Üniversitesi'ne (devlet üniversitesi) tahsis etti. Ancak üniversite 1,5 yıl düşündükten sonra ilçemize yatırım yapamayacağını bildirdi ve protokolü tek taraflı fes ettiğini iletti belediyemize.
Dün öğrendik ki Başkanımız, belediyeye ait Alipaşa'daki 85 dönüm alanı Arıkanlı Holding'e MEF Üniversitesi (özel üniversite) yapılması için tahsis etmeyi uygun gördü.
Şartlar henüz belli değil, iki tarafın iyi niyeti çerçevesinde kalabalık bir şahit topluluğu huzurunda niyet kamuoyuyla paylaşıldı.
Koca holding üniversite yapacaksa kaynak ayırır yapar…
Işıklar niye harçla, borçla belediye hizmetlerini kesintisiz olarak sürdürmek ve yatırımlar yapmak için kendini parçalarken, Alipaşa'da 85 dönüm yeri karşılıksız koca holdinge veriyor? Lüzumsuz bonkörlük buna derler işte! Yoksa bizim belediye, holdinglere bağış yapacak kadar çok mu zengin? Bilelim yani… Hizmet yapmak için yer satılıyor, 85 dönüm arazi holdinge özel üniversite yapsın da para kazansın diye tahsis ediyor!
Arıkanlı, üniversite kuracak, parasını ödeyecek öğrenciler gidip okuyacak. Parası olmayanlar okulun mimarisini dıştan incelemekle yetinecek!
Arıkanlı, üniversiteyi yaptıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı veya Silivri'ye devretmeyecekse bir hayır işi yok! Hayırsever Nurullah Baldöktü'ye diyoruz okullar yaptırıp, devlete devrediyor. Hiçbirinin yerini de belediye vermedi. Kendi satın aldı üzerine okul yaptırdı… Tıpkı Güler Sarıbekir, Mustafa Can gibi… Bu okullara Silivrili öğrenciler ücretsiz olarak gidiyor…
Silivri'ye Mehmet Balcı da özel üniversite yapıyor… Neden ona 85 dönüm arazi vermedik? Vermediğimiz gibi Kültür Merkezi, Düğün Salonu, Cami yaptırmasını istedik… Şimdi Mehmet Balcı, İbrahim Arıkan'la kıyaslayamazsınız diyebilir birileri. Tabi kıyaslayamayız… Balcı, Büyükçavuşlu'ya düğün salonu, Silivri'ye de cami yaptırdı. Arıkanlı ne yaptırdı? Çiftlik! Bir de Arıkanlı Çiftlik Evleri var ki o mevzuya girersek nasıl çıkarız bilmiyorum…
Şaka gibi…
Silivri'ye, 85 dönüm arazisini ne için, hangi koşullarda Arıkanlı Holdinge verdiğinizi halka iyi anlatın!
Üniversitenin inşaatına 2013 yılında başlanması planlanıyor… Bitmesi en iyi ihtimal 3 yılı alır… 1 yıl sonra seçim var ama bunu ben düşünüyorum adayım ya! Seçime ben gireceğim diye her halde tasalanıyorum. Özcan Işıklar'ın zaten seçilme derdi olmadığından bu tür popülist yaklaşımlara epey mesafeli duruşunu hiç bozmuyor…
Silivri'de bu arada Aydın Üniversitesi'ne Hazine'ye ait yeri tahsis ettik Kavaklı'da, Türk Alman Üniversitesi'ne Gümüşyaka'da yer verdik… Orası yalan oldu galiba… Mehmet Balcı zaten yerini aldı özel üniversite inşaatı yapıyor. Selimpaşa'da gül gibi özel üniversitemiz var… "Var ama yetmez” diyen Işıklar'ın skor merakı değil her halde 85 dönem araziyi gözden çıkarma nedenimiz. Sebeplerini iyi düşünün!
Biz Silivri'yi birlikte yönetecektik birileri öyle diyordu ya 2009 seçimleri öncesinde… Şimdi soruyorum size Işıklar bu son parlak fikrini kime danıştı da protokol organizasyonu tertipledi? Milli Eğitime mi, eğitim sendikalarına mı, sivil toplum kuruluşlarına mı? Hatta "Silivri halkı istiyor”, "Bu konuda yanımızda” derken, kiminle görüştü 3,5 yıldır üniversitelerle protokolleri imzalarken? Hadi devlet üniversiteleri konusunda, "devletin yerini devlet kurumuna verdi” diye kimse ses etmedi… Olayı holdingleştirme boyutu çok fazla!
85 dönüm belediye arazisi mademki gözden çıkarıldı satıp parasını alıp, bir yıl içinde Kültür Merkezi inşaatı konusunda yol alınsa fena mı olurdu? "Bunun için yaptık” hatta dahası var diyorsanız onları konuşsaydık imzalardan önce…
İnsan demek ki seçime bu kadar rahat girmemeli… Ben bu son olaydan bunu anladım… Seçilmeme kaygısı olmayınca bir insanın, tekrar seçilmek için yapılması ve yapılmaması gerekenler konusunda algılaması erozyona uğruyor.
İmzalanan sadece bir ön protokol… Kasım'da konu mecliste ele alınacak. Silivri'nin 85 dönüm yerini veriyorsanız karşılığında ne alacağımızı kesin ve net belirtin. Geleceğe dair pembe masallarla bu alışverişte karlı olduğumuza kimseyi ikna edemezsiniz Sayın Başkan!
Işıklar'ın üniversite aşkı, sağlıklı düşünüp davranmasına olmayı sürdürürse bedeli ağır olur!

YORUM YAP