Sevginar Sali

Savaşta mermi gömülür mü?

İçki fiyatlarındaki artıştan sonra son dönemde kaçak üretimde yaşanan patlamayı tahmin edersiniz. E, Emniyet de tahmin ediyor hususa yönelik denetimlerini sıklaştırıyor. Yapılan birçok kontrol ve baskınlarda ev ya da işyerlerinde elde edilen kaçak yapımında kullanılan yüksek miktarda etil alkol maddesine el konuyor. Bu el konulan maddeler daha sonra imha ediliyor... Uyuşturucu ve kaçak sigarada olduğu gibi…
Etil alkol aynı zamanda bizim ve tüm dünyanın Korona virüsüne karşı savaş verdiğimiz süreçte önemli ve adeta karaborsaya düşen silahlarımızdan biri... Savaşta mermi misali değerlendirebilirsiniz...
Herkes gibi dezenfektan bulma derdine düşen Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri Emniyeti ile görüşmesinde çeşitli baskınlarda yakaladıkları 350 litre etil alkole el koyduklarını öğrendi. Valilik ve Başsavcı ile ısrarlı, yoğun görüşme trafiğinin ardından da görev yaparken belediye personelinin ihtiyaç duyduğu dezenfektanın üretimi için gerekli olan ana maddeyi temin etmiş oldu. Dezenfektanın üretimini de eczacı İlknur Sönmez ile irtibata geçerek sağladı.
Silivri Belediye Başkanının talimatı ile koruyucu maske üretimine de haftalar öncesinde mahalle evleri eğitmenleri başladı.
Her iki ürün; koruyucu maske ve dezenfektan için koşullar gereği Silivri Belediyesi tarafından fahiş bedeller ödenerek temin sağlansa kim ne diyebilirdi!?
Geldiğimiz bu noktada belediyenin parasını kendi parasını harcar titizlikte, tutumlulukla idare biçimini alkışlamamız, bu özenilen yönetim şeklinin değerini bilmek, hakkını teslim etmemiz gerekiyor...
Yılmaz'ın salgının ilk günlerinde, İBB ekipleri merkez yoğunluğundan henüz Silivri'ye ulaşamadığı vakitlerde, Başkan Ekrem İmamoğlu ile görüşerek ilçemiz halkına hizmet veren iştirak merkezlerini de ayırt etmeksizin dezenfekte programına dahil edilmesini de unutmayalım.

MEKÂNI CENNET OLSUN
Silivri bir değerini daha yitirdi Savaş Haseski kalbine yenik düşerek aramızdan ayrıldı... Mekânı Cennet olsun Allah rahmet eylesin. Ailesi ve tüm sevenlerine sabır ile başsağlığı diliyorum.

ÖZEL ARAÇLAR DA DEZENFEKTE EDİLİYOR
Katıldığı radyo programında “Terminalimize Mobil istasyon kurduk. Her gün 13.30-17.30 saatleri arasında gelen araçları dezenfekte ediyoruz” diyen Başkan Yılmaz, “Minibüs ve otobüslerin yanı sıra özel araçlar da dahil. Tüm sürücülerimize duyurulur” şeklinde konuştu.

GÜNÜN SÖZÜ
“Tüm vatandaşlarımızla geceyi gördük ama güneşi de hep beraber göreceğiz.”
Volkan Yılmaz

YORUM YAP