Seren Öpçin

Öğrencinin Virüse Bakış Açısı!!

Son zamanlarda gündemde olan corona virüsü hepimizin bildiği gibi ne yazık ki bizim ülkemize de gelmiş bulunmaktadır. Peki biz bu durumlarda neler yapmalıyız ? Çocuklara  nasıl bilgi verilmelidir? Öncelikle virüsün gelmesi itibariyle gerekli önlemler alınmaya başlamıştır. Eğitim bakanlığında  bu konuda gerekli önlemleri almış bulunmaktadır ve çalışmalarına devam etmektedir.  Okulların tatil olması çocukların bir kısmını sevindirirken bir kısmı panik ve endişe haline kapılmıştır. Ne yazık ki bazı çocuklar bunu zihinlerinde abartıp farklı bir boyut haline getirmektedir. .

 

Peki bu durumda ebeveynler olarak neler yapılmalıdır?

 

Öncelikle hastalık hakkında kendimiz bilinçlenmeliyiz. Sonrasında doğru bilgiler çocuğa aktarılmalıdır. Özellikle verilen tatilin önlem amaçlı olduğu çocuğa anlatılmalıdır. Sosyal medyada paylaşılan her bilgiye inanılmaması gerektiği çocuğa söylenmelidir.

Panik halinde  ki çocuğa küçük bir çocuk ile konuşur gibi değil de verilen bilgiyi alacağına inandığımız bir yetişkin gibi konuşulmalıdır. Yoksa çocuk onu kandırmak için konuştuğumuzu düşünebilir. Bu da onu tetikleyen davranışlar kazanmasına sebep olabilmektedir.

Durumu çok fazla önemsemeyen çocuklarımızda olacaktır. Tatili önlem amaçlı değilde gezmek için düşünen çocuk ve gençlerimizde olacaktır. Onlara durumun önemi anlatılmalıdır. Zorunlu kalmadıkça toplu alanlara girmemeleri  gerektiği söylenmelidir. Uzmanların söylediği önlemleri almaları konusunda uyarılmalıdır.

 

Virüsten korunmak için  gerekli önlemleri aldığımızdan çocuğun emin olmasını sağlamanız gerekmektedir.

 

Tatili panik ile değil de ebeveynlerle evde eğlenceli vakit geçirerek, dersleri takip ederek ve tatil olarak değil zamanı dinlenme süreci olarak değerlendirmesini sağlayabilirsiniz.

YORUM YAP