Sevginar Sali

Ödül, başarının tacıdır : )

Hürhaber'e 2003 yılında ilk kuruluşunda 2-3 ay ömür biçilmişti. Yüzde 50'si bize inanmıyordu, diğer yarısı bizden önceki denemelerin başarısızlığından dolayı bu düşüncedeydi muhtemelen…
Hürhaber olarak 10 yılı devirdik; inişli, çıkışlı ama kendi alanımızda hep zirvede… Her daim kendimizle yarıştık; bir önceki yaptıklarımızı aşmak için çabalama heyecanımızı yitirmedik.
Sonra 2013 yılında ‘büyük bir deprem' yaşadık… “İlhan Uygun gitti, Hürhaber bitti” konuşmalarının iyi veya kötü niyetini sorgulamıyorum; fikir yürütenlerin çoğu kendince haklıydı. Bildiklerini sandıkları kadar bilmedikleri vardı Hürhaber ile ilgili; onları öğrenme zamanı gelmişti. Ve bu yeni açılımda bizlerin kurucumuz olmaksızın mesleki açıdan sınıfı geçip geçmeme sınavımız başladı.
Evet, İlhan Uygun'a güvenerek, varlığından dolayı ihmal ettiklerimizi olağanüstü bir dönemde öğrenme zorunluluğuyla karşı karşıya kaldık.
2,5 yılın ardından başardığımızı gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Hem ayakta kaldık hem de Hürhaber'i daha geniş kitlelere ulaştırmayı başardık.
Silivri Kadın Girişimciler Derneğinin geleneksel 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programında 2015 yılı Emekçi Kadın Ödülü Nazan Öztürk'e, 2015 yılı Başarılı İş Kadını ödülü Yeşim Eroğlu Göçer'e ve 2015 yılı Girişimci Kadın Ödülü bana verildi…
Nazan Hanım'ın inanılmaz mücadelesini ve Yeşim Hanım'ın olağanüstü iş hayatı başarısını dinledikten sonra ‘Ben neyi başardım?' sorusunu uzun zamandır belki de ilk kez sordum kendi kendime… Bence aklımı yitirmeden, hayat sevincimi kaybetmeden, yaşam tutkumu yitirmeden, yaşam tarzıma dönüşen mesleğimi toplamda 16 yıldır her geçen gün bir öncekine nazaran daha iyi koşullarda ve de keyifle sürdürebilmek sahip olabileceğim en kıymetli şeyler… Kendimle gurur duyuyorum, ailemin gözlerinden de aynı şeyi (pek söylenmez bizim ailede böyle şeyler : ) okuyorum ama başkalarının da bunu takdir ettiğinin ispatı ödülleri için Silivri KAGİDER'e teşekkür ediyorum. Allah'a zaten her gün sahip olduklarım için şükrediyorum. Daha da fazlasını gönderme cömertliği için sonsuz teşekkürler…
Nursel Erel'e katılıyorum; Silivri KAGİDER iyi ki var. Ama bizleri bir araya getirme ve tutma konusunda en önemli başarı Aynur Süleymanoğlu'nun… Her renginiz, sesiniz, değeriniz ve güzelliğinizle iyi ki varsınız; Silivri Kadın Girişimcileri… Derneğe girişimin 1. Yıldönümünde bu özel ödül için bir kez daha teşekkürler… Hürhaber ailesi ve okuyucuları olmasa bunların hiç biri olmazdı tabi ki farkındayım; Allah razı olsun : )


***
Daha ben aldığım ödülün tadını çıkaramadan Sosyal Demokrat Belediyeler Derneğinin Seferihisar toplanışından yerel yönetim projeleri konusunda ödül ile dönen Belediye Başkanımız Özcan Işıklar'a da teessüflerimi bildiriyorum : )) Şaka tabi… TÜRAM Silivri sınırlarını aşan, ülke gündemine oturan örnek bir tarım projesi. Bir belediye tarafından, topraklarımızın hatta dünyamızın kurtuluşuna katkı sunacak bu örnek çalışma gayreti kamuoyu nezdinde ödülünü çoktan aldı. Bu özenli ve değerli çabasının karşılığını Işıklar'ın da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun elinden aldığı ödülle görmesi adaletin yerini bulması, iyilerin kazanması adına umut verici.
Kimi arkadaşlar tutuşur şimdi yine; korkmayın Kılıçdaroğlu, Işıklar'a şimdilik sadece, proje ödülü verdi (sizleri teselli etmek de bana kaldı ya…)
2019 adaylığının gerçekleşmemesi hususundaki hayallerinize biraz zorlayarak devam edebilirsiniz : )
TÜRAM projesi ile alakalı başta Işıklar ve emeği geçen herkesi kutluyorum.
Ödüller mücadele hayatının sevimli molaları ve moral kaynakları... Çalışmaya, hem de deha çok, devam...
İyi haftalar...

YORUM YAP