XXXXX

Milli Eğitim, Piri Paşayı Protesto Mu Ediyor?


Piri Mehmet Paşa İlköğretim Okulu’nun iki gündür gerçekleştirilen etkinliklerine Milli Eğitim İlçe Müdürlüğünden temsilci katılmaması dikkat çekiyor. Müdürlüğün Piri Mehmet Paşa Mahallesi’nde ikamet eden çocukları, Nurullah Baldöktü İlköğretim Okulu’na yönlendirme planlarının altında şube müdürü ile ilçe müdürünün servis işbirliği yattığı iddiaları giderek daha gür sesle ifade edilirken, kurulan düzene isyanlarını veliler son olarak AKP İlçe Başkanı Metin Karakaş’la görüşerek “Haklarından gelse gelse Karakaş gelir” düşüncesiyle paylaştı.
Sonuç mu? Piri Mehmet Paşa’dan yükselen tepkilere, Milli Eğitim protesto ile göz dağı veriyor anlaşılan. O kadar veliyi sahipsiz bırakmazlar. Piri Mehmet Paşa, Silivri’nin en seçkin ilköğretim okulu. O kadar başarı ve emeği de kimseye ezdirmezler.
Aldığım bilgilere göre veliler ilçe yetkililerinden sıkıntılarına çare beklerken, bir taraftan da müfettiş taleplerini Milli Eğitim Bakanlığı’na iletme konusunda organize olmuşlar.
Sendikaları da göreve çağıralım. Genel konulardan fırsat bulup ilçe okullarında dönen ticari tezgahlara el atsınlar bir zahmet. Sadece öğretmen hakları değil, öğrenci ve veli hakları konusunda da sesiniz gür çıksın.

NAZIM HİKMET ANILACAK
Silivri Belediyesi ve Eğitim Sen Silivri Temsilciliği bugün saat 21.00’da liman girişinde gerçekleştirilen törenle Nazım Hikmet’i anacak. Etkinliğe Ressam İbrahim Balaban ve şair Dursun Özden’in de katılacağı duyuruldu. Türkiye'nin dünyaca ünlü şairi Nazım Hikmet Ran, ölümünün 47. yılında bıraktığı eserlerle yaşamaya devam ediyor.

AZİZ BABUŞÇU SİLİVRİ TEŞKİLATI
İLE BULUŞUYOR   
Adalet ve Kalkınma Partisi Silivri Teşkilatı olağan danışma meclisini 11 Haziran  2010 Cuma Günü saat 20:00 de Selimpaşa Düğün Salonu’nda gerçekleştirecek.
Silivri Teşkilatının her ay olağan düzenleyeceği Danışma Meclisine Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul İl Başkanı Sayın Aziz Babuşçu katılacak. Metin Karakaş Başkanlığında gerçekleştirilecek olan Meclise İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Geçmiş Dönem İlçe Başkanları, Geçmiş Dönem Belediye Başkanları, Kurucular Kurulu, Danışma Kurulları, Meclis Üyeleri, İl genel Meclis Üyeleri ve  teşkilat yapısında bulunan Yönetim Kurulu, Mahalle ve Köy Yönetimleri, Gençlik ve Kadın Kolları ile basın temsilcileri katılacak.
İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın açılış konuşmasını yapacağı Danışma Meclisinde, faaliyet raporu sunumu yapılacak olup, İl Başkanı Aziz Babuşçu bundan sonraki yol haritası konusunda teşkilata bilgi verecek.  

KISSADAN HİSSE
Adamın biri pazarda gezerken keklik satan bir satıcıya rastlar. Merakla hayvanları inceler ve sevimli gördüğü birinin fiyatını sorar. Satıcı “Onun fiyatı 20 lira” der, yanında bulunan diğerlerini de sorduğunda, üç aşağı beş yukarı fiyatları aynıdır. O sırada, yaşlı, tüyleri dökülmüş, neredeyse ölmek üzere olan bir başka kekliği görür. Merakla onun da fiyatını sorar. Satıcı onun satılık olmadığını söyleyince ısrar eder. Bunun üzerine satıcı “Onun fiyatı 200 lira” der. Adam şaşkınlıkla! "Çıldırdın mı, bu hayvan hem yaşlı, hem de neredeyse ölmek üzere, niçin bu kadar yüksek fiyat istiyorsun?" diye satıcıya sorar. "Bak der satıcı, bu özellikleri olan bir kekliktir. Ben kırlara gittiğimde bunu da yanımda götürürüm. Onu kendi halinde bırakırım, öyle bir ses çıkarır ki, civardaki bütün keklikler bunun sesine gelir, ben de onları zahmetsizce avlarım."
Adam derhal cebinden 200 lirayı çıkarır ve “Peki almak istiyorum” diye satıcıya parasını uzatır. O sırada çevresine kalabalık birikmiştir. Satıcı parayı alır ve kekliği adama verir. Adam kekliği alır almaz etraftakilerin şaşkın bakışları arasında kafasını gövdesinden ayırır. Delirdin mi sen, hem 200 lirayı verip kekliği alıyorsun, hem de ondan hiç faydalanmadan sebepsiz yere onu öldürüyorsun diye soranlara adamın cevabı müthiştir. “Sebepsiz değil” der adam, “Kendi ırkına ihanet eden bir mahlûktan hiç kimseye fayda gelmez, onun için en hayırlısı kafasını koparmaktır.”

ÖDÜL TÖRENİ
“Silivri Okuyor” kitap okuma yarışması kapsamında dereceye giren katılımcılara ödülleri bugün saat 14.00’da Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilecek törenle verilecek.

YORUM YAP