XXXXX

Meclis üyesi sayımız artıyor

Büyükşehir Yasası'nda gerçekleştirilen değişikliğin ardından 18 orman köyü de Silivri'ye bağlandı. 2014 yerel seçimlerinde, İl Genel Meclis Üyesi artık seçilmeyecek, Özel İdare kaldırılıyor. Bu sebepten dolayı Silivri'nin 31 olan meclis üyesi sayısı 35'e çıkıyor. Bu kadar aday enflasyonu arasında kimin beklentilerini ısıtır bu bilinmez...

DEĞERLENDİRME - 5
Saffet SERT (ADALET VE KALKINMA PARTİSİ) – Belediye başkanlığından sonra meclis üyeliği yapmak zordur. Bunun geriliminin terk etmediği Saffet Sert'in genel siyasi yaşamı ve yerel yönetim tecrübesinde sıkıntılar da hiç eksik olmadı. AK Parti'nin beklendiği üzere en etkin meclis üyelerinden biri olmayı başarsa da teşkilat ve halk ile ilişkiler noktasındaki arayı kapatması mümkün olmadı. Sert de bu konuda çok istekli görünmüyor, bu tarz bir gayretin içinde olduğunu hiç hissettirmedi. Belediye Meclis üyesi olarak sorumluluklarını farklı konumlandırdı ve o şekilde yerine getirmek için çalıştı. Tahir Sert ile birlikte AK Parti'nin belediye başkan adayları arasında ismi geçiyor 2014 için yeniden. Daha doğrusu Karakaş'a muhalif kesimin aday seçeneklerinden biri olarak konuşuluyor. "Tahir Sert yerine Saffet Sert olsun” diyenler de var. Kardeş siyasetinin dezavantajı Sert kardeşlerin tamamlayıcı özelliği olmayı sürdürüyor anlayacağınız.

M.İnci AYDAR (ADALET VE KALKINMA PARTİSİ) – Sürpriz bir şekilde AK Parti saflarına katıldıktan sonra ikinci dönemde meclis üyeliği şansı tanınan tek bayan. İlk dönemine göre daha sakin bir çizgide meclis üyeliğini sürdürüyor Aydar. İktidar meclis üyeliğinin ardından, muhalefeti temsil etmenin yarattığı hayal kırıklığının etkisi dikkat çekiyor. Ilımlı ve yapıcı tavırlarıyla muhalefet saflarında önemli bir ihtiyaca cevap veriyor. Bu dönemin ardından yerel yönetim serüvenini noktalayacağını düşünüyorum.

Lütfü VARDAR (ADALET VE KALKINMA PARTİSİ) - Görünürde sessiz ve sakin tavrının altında kararlı biraz da inatçı bir yapısı var anlaşılan. Gümüşyaka söz konusu olduğunda çok daha duyarlı ve hassas. Cesaretli, bölgesinin konularının ısrarlı takipçisi. Tecrübesizliğine rağmen iyi bir çıkış yakaladı. Bunun kamuoyu nezdinde avantajı olduğu gibi parti içinde dezavantajı vardır. Sivrilenleri pek sevmez, üstler! Yeri geldiğinde siyasi gerekçeleri bir kenara bırakıp, halkın yararına yapılanları tarafsızca değerlendirebilmesi Vardar'ın artılarından. Bölgesinde sevilen ve sayılan bir isim, Silivri geneline açılımda bunun üzerine iyi şeyler de kattı. Efendilik ve anlayışı belirtilmesi gereken artıları. Şahsi fikrim bu dönem iyi iş çıkardığı ve devamında daha fazlasını yapabileceği. Parti içindeki dengeler Vardar'ın durumu hakkında son hükmü verecek. Ama kolay kolay harcanması göze alınabilecek biri değil.

Osman UMUÇ (ADALET VE KALKINMA PARTİSİ) – Siyaseti gibi meclis üyeliğinin de çok sert virajları olduğunu ortaya koydu. Ticari hayattaki konumu, taban desteği başarısının tartışılmaz olduğu avantajları. Ara ara yaptığı sivri çıkışlar ile haklıyken bile haksız duruma kendisini taşıma durumları hafızalara kazındı. Aktif ve etkin bir meclis üyesi olarak ayrılsa da üslup açısından gelişime yönelmekle kendine en büyük yatırımı yapmış olur. Artıları da eksileri de var. İnsanların hangi yönüyle onu değerlendireceğini kontrol edebilirse siyasette de yapmayı seçtiği her işte olduğu gibi kalıcı olur. Aile konumu artılarından biri.

Sezgin EMİR (ADALET VE KALKINMA PARTİSİ) – Meclis üyesi olur olmaz medya sektörüne atılımıyla dikkatleri üzerine çekti. Bu alanda sergilediği performansın meclis üyeliği kredisini de önemli ölçüde bitirdiği sonrasında daha net görüldü. Emir, meclis üyeliği ve bu konudaki sorumluluğu taşıyamadığını o kadar kısa sürede ispat etti ki geriye bir şey kalmadı. Yaşadığı ve yaşattığı hayal kırıklığının etkisinde partisinde de tüm kapılar kendisine kapandı. İstifası dahi istendi ama elinde kalan son şey meclis üyeliği etiketiydi, onu terk etmeme kararlılığını es geçmeyelim. "Kol kırılır yen içinde kalır” anlayışını bilirsiniz öyle düşünün işte. Ortaköy de meclis üyesi çıkardığına hiç sevinemedi. Hangi siyasi anlayışta insanla konuşursanız konuşun "Oğuz Çilingiroğlu” diyorlar başka da bir şey söylemiyorlar. Ortaköy'ün böyle de enteresan bir durumu var. Emir, kısa sürede bitirip tükettiği meclis üyeliğini sürükleye sürükleye seçimlere kadar taşıyacak. Sonrası yok zaten! Geçmiş olsun!

Yusuf KÖROĞLU (ADALET VE KALKINMA PARTİSİ) – Değirmenköy'ün etkin isimlerinden dolayısıyla doğal yollardan siyaset sahnesindeki temsilcilerinden oldu. Belde belediyelerinin kapatılmasının etkisi en çok bu bölgedeki siyasi hedefleri vurdu anlaşılan. Silivri'de bu süreci yapmaya ne hazırlıklı ne de hevesli bir görüntü sergiledi Köroğlu. Değirmenköy'den Silivri istikameti yerine sınır yönünde harekete daha fazla odaklandığı, siyaset yerine ticarete ağırlık verdiğini her daim hissettirdi. Meclis üyeliği görevinin hakkını verdiğini kanıtlama sorumluluğunu hiç hissetmedi. Silivri siyaset açılımını gerçekleştirebildiğini söylemek çok zor. Meclis üyeliği önceliğini hiç oluşturmadı. AK Parti daha iyi bir bölge temsilci seçeneği bulduğu anda yerine koyar gibi geliyor bana.

YORUM YAP