XXXXX

Kılıçdaroğlu Rüzgarı


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ülke siyasetinde estirdiği rüzgar, Trakya gezisi kapsamında Silivri’de bir yel olarak ancak hissedildi. Nedir bu CHP Genel Başkanlarının Silivri’ye gelmeme inadı anlamış değilim. “Burası nasıl olsa bizim kalemiz biz yeni kazanımlara bakalım” diye düşünüyor olmalılar.
İlçe örgütü yoğun bir şekilde yeni genel başkanlarıyla karşılaşmaya hazırlandı. Ama kaynaşmayı Silivri’de değil ancak Çorlu’da sağlamışlar aldığım bilgilere göre. Sürecin yakın şahitleri “Değirmenci, Ankara biletini aldı” diye yorumlarda bulunuyormuş. Alsın tabi, neden almasın. Bizim gönlümüzden geçen bu olabilir ancak ama siyasette gelişmeler o kadar net değil. Kim derdi ki CHP İl Başkanı Gürsel Tekin, koltuğunu kaybedecek, dönüşü giderek bu kadar kısa sürede imkansız olacak? CHP’de yeri en sağlam olarak görülen Deniz Baykal gitti, arkasından kimler kimler… Son örnek Gürsel Tekin’in durumu.
Kılıç bilindiği üzere keskin bir savaş aleti. Gücünü lehinize çevirmek için iyi kullanım şartı vardır. Siyasetteki gelişmeleri akıl ve mantıkla açıklamak zor, bu işin kuralı da yoktur yorumda bulunurken gözetebileceğiniz.
Değirmenci, genel seçimler ile ilgili beklentileri doğrultusunda kendi şansını bizzat yaratmak zorunda. Bunun için de mücadele etmekten hiç vazgeçmedi. Milletvekili seçimiyle ilgili kulisleri güçlü ama yeterli olur mu, şansı bu kez yaver gider mi şimdiden söylemek çok zor. Genel seçimler yerel için de güçlü bir dönüm noktası olduğundan, göz ardı edilecek bir tarafları yok. Genel seçimlerde ne olur biter, belirsizliğini korurken CHP, ilçemizde ciddi bir atraksiyona neden olacaksa bu ancak yerel seçimlerden önce ve esnasında oluşacak. Yani bir süre daha biz kendi yağımızda kavrulmaya devam edeceğiz.

ÇEVREYE DAHA FAZLA
 DUYARLILIK
5 Haziran Dünya Çevre Günü, dolayısıyla Silivri Kaymakamlığı ve Belediyenin düzenlediği renkli etkinlik gelecek nesillere çevre bilincini aşılayan süreç olarak son derece anlamlı. Ancak üzerinde asıl durmamız gereken konu şu bir türlü çözüme kavuşturulamayan arıtma meselemiz. Silivri’nin tüm atıkları arıtılmaksızın denize dökülüyor. Balığını yediğimiz, yaz aylarında içine girdiğimiz, havasını soluduğumuz denizimiz! Fabrikalara yönelik arıtıcı baskıları yıllardır sürdürüyoruz, yetkili ve ilgili kişiler de çıkıp buna yönelik kararlılıklarını vurguluyor. Oysa Silivri Belediyesi’nin o arıtıcısız çalışan fabrikalardan hiçbir farkı yok. Belediyenin görevi değil, bir süredir İSKİ’ye yöneldi arıtıcı beklentilerimiz ama bu kanatta da yıllardır çözümsüzlük dışında bir gelişme yok. Yapılıp yapılıp iptal edilen bir sürü ihaleler var ama bir dirhem mesafe kaydedilemedi. Silivri Belediyesi, Kaymakamlığı çok güzel bir etkinliğe evsahipliği yapmış ama çevre bilinci oluşumu kadar çevrenin korunması için de çalışması dahası başarılı olması gerekir.
Hızla artan nüfus ve bölgemize yönelik projeler tabi ki önemli ama alt yapısını oluşturmadığınız, hatta ve hatta hayati koşullarını yerine getirmediğiniz yatırımlar ve insanları Silivri’ye getirdiğinize pişman eder, pişman olursunuz!
Silivri, iktidarı ve muhalefetiyle birlik olarak önümüzdeki süreçte çözüme kavuşturması gereken en temel sorun Biyolojik Arıtma’dır. Silivri’de yaşayan insanların hava ve su gibi ihtiyacı olan temiz bir denizdir. Bu deniz Silivri’nin dışa açılan penceresidir, aşıdır, işidir! Denizimizi, çevremizi önemseyelim, kirletmeyelim, temiz tutalım.

SARAY BOSNA ZİYARETİ BUGÜN
TAMAMLANACAK
Cuma sabahı Silivri’den Saray Bosna’ya hareket eden heyette Silivri Kaymakamı, Belediye Başkanı’nın yanı sıra CHP ve AKP Belediye Meclis Üyelerimiz de yer aldı. Silivri ve Starigrat arasında kardeş belediye anlaşmasını imzalama amacıyla gerçekleştirilen programın bugün tamamlanması bekleniyor. Silivri Belediyesi’nin Haziran meclis oturumu da bu gerekçelerle bugün yerine, yarın ilk oturumunu Özcan Işıklar Başkanlığı’nda gerçekleştirecek.
Cumartesi akşamı gerçekleştirilen düğünle Mehmet Has, kızı Hayriye Has’ı evlendirdi. Başkan Işıklar ile CHP’li Meclis Üyeleri, çekilen kısa bir video ile aile ve yeni çiftin mutluluklarını tebrik etti.

SELİMPAŞA ALT GEÇİDİN
TAMAMLAMA İHALESİ BİTTİ
AKP, Silivri’de seçimi kaybettikten sonra Selimpaşa Adnan Menderes Bulvarını Sporkent önünden E5 bağlayacak alt geçit  yapımının durdurulduğu iddialarının siyaseten ve kamuoyunda dillendirilmesinden sıkıntılı. AKP Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş büyük ölçüde bu gerekçeyle yatırımın tamamlanması ile ilgili sıkı bir takip içerisine girdiklerini her fırsatta dillendiriyor. 18 Mayıs 2010’da gerçekleştirilen tamamlama ihalesinde keşif için 3 Milyon TL bedel tespit edilmiş. Projenin en kısa sürede tamamlanması için çalışmalar gerek iktidar gerekse muhalefet kanadında sürdürülüyor.

MEGA SARAY SATILIYOR
Ben görmedim ama görenler varmış; iddialara göre Mega Saray ortakları tarafından satışa çıkartılmış. Silivri’nin en çok iş yapan işletmelerinden biri ortaklar arasında anlaşmazlık nedeniyle el değiştirme yoluna gidiyor söylentilere göre.

TEMEL AİLESİNE YENİ
BİR FERT KATILDI
Çanta’da bulunan Kınalı Çağdaş Kent’in müdürlüğünü yürüten Yusuf Temel, geçtiğimiz günler yeniden baba oldu. Temel Ailesi’ni kutluyor, sağlıklı, mutlu bir yaşam diliyorum.               İyi haftalar!

YORUM YAP