Adil Sirkecioğlu

Karşımdakini Yabancılaştırmak


Anayasa değişikliği oylaması ve sonuçları, önümüzdeki seçimlere kadar yetecek malzeme çıkardı. Önem sırasına göre programlamaya çalışsam da beceremiyorum. Şaşkınlık içindeyim. Fiziki olarak mümkün değil ama her gün yazsam bile altından kalkıp rahatlayamam ve rahatlatamam. O nedenle yarışmaktan vazgeçip, kendimce önemli gördüğüm hususları yazacağım. “Şu şu konuları yazmadın” sitemleri için peşinen özür dilerim.
“Yüzde 40’lık oran Silivrili değil mi diyeceksiniz? Yüzde 60 kadar değil. Ya da en az o kesim tarafından kendileri olarak algılanmıyorlar” Tırnak içindeki bölüm gazetemin sahibi, patron İlhan Uygun’a ait.  
Bunun karşılığı olarak;
“Yüzde 40’lık oran Türkiyeli değil mi diyeceksiniz? Yüzde 60 kadar değil. Ya da en az o kesim tarafından kendileri olarak algılanmıyorlar.” Satırları hiçbir zaman bana ait olmayacak. Niyetim İlhan’a sataşmak değil. İyi niyetle, objektif olarak bir tespit yapmaya çalıştığını anlıyorum. Patenti Orhan Çetinkol’a ait, daha sonra yasaklanan “Ya sev ya terk et”  kokusu barındıran bu yaklaşımla ortak mücadele İlhan’ın da, benim de görevim olmalı.
Yazının devamı 16-9-2010 tarihli HÜRHABER Gazetesi’nde…

YORUM YAP