XXXXX

KARAKAŞ’IN GLAVİNİTSA İFTARLARI


İftarları diyebiliriz artık. Geçen yıl ilkini bizzat takip ettiğim bu sene de resimlerinden fikir edindiğim etkinliğe dair ayrıntıları haberinden okuyabilirsiniz. Genelde göçmenlerin, bu topraklarda geçmişi olan insanların çok farklı duygu ve hasretlerle katıldığı bu programları Karakaş gibi ben de değişik bir bakış açısıyla yaşadım. Geçen yılki etkinlik son derece spontane ve doğal olarak gelişmişken bu sene AK Parti Genel Merkezinin hatta Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın katılımıyla düzenlendi. Geçen yılki daha dar çerçevede ama belki de ilk olduğundan yeri ayrıydı. Bu sene Soydaşlarımızın yanı sıra Bulgar vatandaşlarını da içine alarak gerçekleşen program farklı bir nitelik de kazanmış oldu.
Konunun muhatapları siyasiler olunca meselenin bu açıdan irdelenmesi kaçınılmaz oluyor.
AK Parti’nin oy alamadığı kesimleri daha önce yazmıştık; Göçmenler, Aleviler ve kıyı kenarındaki şehirler. İşte o göçmenlerin gönlüne girmek için AK Parti’nin özellikle son dönemde başlattığı açılıma yönelik ihtiyacı Karakaş bir yıl öncesinde fark edip harekete geçti. Planlı, hesaplı, duygusuz bir hareket olarak görmediğini, bu bölge ve insanlarına yönelik yatırımı, orada yaptıkları ve yaşadıklarını bizzat takip eden biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim. Silivri’de hatta Türkiye’de siyaset yapıyorsanız göçmenleri tanımak, sorunlarını ve beklentilerini bilmek ve gözetmek zorundasınız. Göçmenlerin bir yanı Balkanlardaki ülkelerde bir diğer yanları yılların hasretiyle bezeli Türkiye’de İstanbul’da, Edirne’de, Bursa’da Ankara’da ve daha pek çok şehrimizde yayılmış, dağılmış vaziyette.
AK Parti’nin göçmen siyasetindeki açılım bu kökenden gelen milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla anlamlı ama bu kültüre tamamen yabancı kişilerin değer vermesiyle ayrı bir mana kazanıyor.
Karakaş’ın Bulgaristan ve Balkanlar politikası sadece Silivri nazarında değil eminim ki Genel Merkezinin gözünde de şahsına yönelik bir artı olarak kaydedilmiştir.
Bunlara Karakaş’ın sınır ötesi çalışmalara neden ihtiyaç duyduğunu anlamakta güçlük çekenlere yardımcı olmak için yer verdim.

MEMİŞ, BAŞKAN VEKİLİ
Yoğun Ramazan ayı ve bayram sonrasında Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar izne ayrıldı. Işıklar’a beş günlük izni süresince Taylan Memiş vekâlet edecek. Işıklar’ın 19 Ağustos’ta iş başı yapması bekleniyor. Memiş makamında kurulup oturmak yerine dün ayağının tozuyla devam eden belediye çalışmalarını yerinde incelemek üzere kolları sıvadı. Değirmenköy halkıyla yaptığımız röportajlarda bitmediğinden dolayı sitem ettikleri meydan düzenlemesindeki çalışma alanındaydı Memiş de… Çalışmalar devam ediyor, tamamlanmasına da fazla bir şey kalmamış görünen o ki… Denetim ve yerinde ziyaretler kuşkusuz süreci hızlandıracaktır.

PAÇALI, TUĞLU’NUN VEKİLİ
Cemile Paçalı da izne ayrılan Mümin Tuğlu’nun yerine CHP İlçe Başkanlığına bir hafta süresince vekâlet edecek isim olarak belirlendi. Bayan başkan vekili görevinin başında.

BÜYÜK USTAYA SAYGIYLA DÖRTLÜK

Kaybederken kazanmayı şiirden öğrendim
Öyle bir harp meydanına döndü ki ömrüm
Mağlup bir şah iken gâlip bir nefer-i merkûm
Yürüyorum sılaya, uyağımda ölüm.
Can YÜCEL

YORUM YAP