Sevginar Sali

Işıklar'dan Yılmaz'a teşekkür

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz son dönemin en anlamlı teşekkürünü geçtiğimiz günler Gümüşyaka'da selefi Özcan Işıklar'dan aldı bence. Yılmaz'ın başardığı zor bir şeydi belki ama Özcan Işıklar'ın ortaya koyduğu iradeyi de kolay kolay herkes sergilemez, sergileyemez!

Görev süresi içinde tarım ve eğitime büyük hassasiyet gösteren Özcan Işıklar için Tarım Lisesi, Üniversite hayallerinin gerçekleştirilebilmiş boyutudur.

Silivri'nin geleceğine tarım vizyonu ve eğitim önceliğini sahip olduğu şartlarda işlemek için elinden geleni yaptığını gördük. Ama az ama fazla, daha iyisini yapabileceğine inanılan kişileri zaman içinde yetkilendiren halkımızın takdiri hepimizin başı üstüne.

Işıklar'ın Tarım Lisesi mezuniyetinde sarf ettiği “Görüyorum ve büyük bir gururla söylüyorum bu ortaklaşmış düşünceye Silivri'nin menfaatleri söz konusu olunca, ki bu hususu da söylemeden geçmek istemem, haksızlık olur, Silivri'nin tarihine not olsun; çocuklarımızın gelecek umutları ve hayalleri söz konusu olduğunda siyasi münazaaların bir teferruattır dendiği bir günü yaşıyoruz sözleri aynı zamanda Volkan Yılmaz'ın adaylığından bu yana ısrarla vurguladığı “asla bir araya gelmez denilen kesimlerin Silivri çıkarları etrafında el ele tutuşma” hedefinin teyididir.

Işıklar'ın, “Sizleri geleceğe Başkanımızla beraber uğurlarken, bu bir kadirşinaslık örneği, nezaket, devlet adamlığı anlamına geliyor”  sözleri hem siyaset, hem de bu mecrada başı dik, alnı ak, açık yüreklilikle yürüme iddiasında olan insanların sahip olması gereken meziyetlerin net tasviridir.

Geçmiş dönem Belediye Başkanımızın “İnşallah Silivri'nin sosyal ve siyasal yaşamına örnek oluşturur” temennisinin yanı sıra “Özellikle ülkemizin birliğe, beraberliğe, hoşgörüye ihtiyacı olduğu bu dönemde bu davranışı büyük bir şükranla karşılıyor ve kendisine de ayrıca teşekkür ediyorum” diyerek düşüncelerini tamamladı.

***

Görevdeki belediye başkanlarının kendinden önceki dönem ve görev almış kimseler ile ‘kavgası', ‘meselelerini' ben insanın geçmişi ile barış sağlayamamasına benzetiyorum. Çözümü yok, faydası yok, verdiği zarar çok!

Bazı şeyleri bugün anlatmak geçmişte olup bitenlerle mümkün belki ama arkasına bakan kişi mutlaka o gün ve önündekilerden bir şeyler ıskalar.

Olanlardan sadece dersleri almak, alabilmek kişinin sahip olabileceği üstün bir meziyet.

Herkes başarabilir mi? Bu düzeyde her şartta, istikrarla kalabilir mi?

Çabası bile hoş…

Volkan Yılmaz, Işıklar'ı Tarım Lisesi mezuniyetine davet ederek tam da kendisinden bekleneni yerine getirirken, zaman zaman, geçmişle ilgili kimi çizgiyi aşan çıkışlarında onun bizi kendine benzetmesinden ziyade bizim onu kendimize benzetmemize yoruyorum.

Selefinin teslim etiği ‘devlet adamlığı' yerine ‘kasaba siyasetçilerine' has yaklaşımlar en çok Volkan Yılmaz'da sırıtıyor; tıpkı “Bütün renkler aynı hızla kirleniyordu birinciliği beyaza verdiler” sözündeki gibi…

Bir okul bahçesinde yaşananlar hem ders, hem de örnek olsun; yakışan ve hak ettiğimiz, ihtiyacımız olan siyasi nezaket de tam olarak bu...

 

YORUM YAP