Sevginar Sali

İnşallah azalıyorsundur!

Ha bitti, ha bitecek, aşı bulundu bulunacak derken mutasyona uğrayıp yok olmasını beklediğimiz illetin bulaşı oranının kat kat arttığı haberlerinden içimize fenalık geldi. Türkiye için henüz kurtuluş umudu ufukta görünmese de Silivri'de vaka azalma durumu çeşitli kaynaklardan doğrulanıyor buna da şükür.
Hadi inşallah Allah'ım… Ne sağlık çalışanlarının, ne halkın, ne esnafın, ne de evinde oturan insanların dermanı kalmadı artık…
Bitsin de gitsin bir an önce…
Vefat ve hasta haberleri almaktan içimiz şişti. Salgından kurtuluş nasıl olur bilmiyorum ama o günleri gördükten sonra izlerinin silinmesi de epey hayatımızdan alacak orası kesin!
Tüm hastalara şifa, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum…
Gözünüzü seveyim; vakalar azalıyor diye aman ha rehavete kapılmayın… Biraz umut olsun diye tutunduğum bir bilgi ışığı, size de moral olsun diye paylaştım.

YEREL YÖNETİMLER HIZ KESMİYOR
Toplum ve ruh sağlığımız salgının aylardır devam eden etkisinde can çekişirken ilçemizde yerel yönetim hizmetleri kesintisiz devam ediyor. Gerek Silivri Belediyesi gerekse İBB kendi alanlarında yatırımlarını sürdürüyor.
İBB ve Karayolları ile Silivri Belediyesi'nin E-5'te karşıdan karşıya geçmekte kolaylık sağlayacak iki üst geçit hizmete girdi şimdi de asıl özellikleri asansörlü kısmına gözler çevrildi. Çünkü esas olayımız da ‘asansör' imkanıydı. Özellikle Devlet Hastanesi'ne sıklıkla gelip gitmek zorunda olan engelli, yaşlı ve çocuklu aileler için söz konusu hizmetin ilçemize kazandırılması büyük önem arz ediyordu. Başkan Volkan Yılmaz, Karayolları ve Silivri Belediyesi olarak ilçemize kazandırdıkları üst geçit asansörünün Çarşamba günü hazır olacağını, iki günlük testlerin ardından Cuma günü halkın kullanımına açmayı planladıklarını belirtti.
İBB ve Silivri Belediyesi CHP Meclis Üyesi Melih Yıldız, İBB üst geçidinin asansörünün de 24 Aralık'a kadar hazır olacağını kendilerine bildirildiğini söyledi.
Yani 2020'ye iki asansörlü üst geçitle veda edecek gibi görünüyoruz…
Silivri Emniyeti de yeni hizmet binasını hafta sonu itibariyle taşınmaya başladı. Marmara Plaza'dan Emniyet'in çıkması ile çevrede alınan ek güvenlik önlemleri de ortadan kalkacak. Yer altı 45, üstte de 50 araç kapasiteli otopark için belediye harekete geçti. PTT-Tapu-SGK ve çarşıya yakınlık ölçüsünde ihtiyaç duyulan otopark imkanı bu girişimlerin ardından kısa sürede sağlanacak gibi duruyor.
E-5 çevresi… Başkan Volkan Yılmaz'ın ısrarla üzerinde durduğu Silivri'yi ikiye bölen E-5 ya da yeni adı ile D-100 yolu… Geliştirdiği alternatif projelere Başkan Bey, Bakanlık düzeyinde maddi destek arayışında. Bu mesele gündemimizde ve yerel yönetimlerin çalışma programlarında yıllardır yer alıyor. Yeni bir şey değil ama çözüm için koşullar şu an ekonomik açıdan hiç uygun değil! E-5'i Silivri'nin ‘dışına çıkarmak' üstten ya da alttan vermek pek cazip geliyor da bir yanı ile caydırıcı… Keşke çok daha fazla noktadan Silivri'ye giriş fırsatı kollasa E-5'ten geçenler. Bu yolu her kullananın çarşımıza, sahilimize sokmanın bir şeklini geliştirebilsek. İstanbul'dan Trakya'ya, Trakya'dan İstanbul'a geçerken Silivri'ye bir sebepten uğrasa insanlar. Hatta yolculuk hazırlığı yaparken mola yeri olarak Silivri akıllarında muhakkak yer etse…
Boğluca Deresi etrafındaki çevre düzenlemesini daha da köpürtsek, bu yönlerimizi ve seçeneklerini çoğaltsak… İlçemizi bir gören, ziyaret eden yine gelse, görmeyen girmeden edemese… E-5 ya da D-100'e bir de böyle bir gözle mi baksak acaba?! Sorun çözerken bakış açınızı değiştirin diyenler sanki pek boş konuşmuyor...

YORUM YAP