Sevginar Sali

Hüseyin Turan!

Her gün, her gün yazıp çiziyorum kendimi dırdırcı kadınlar gibi hissediyorum nedense… Her insana, her olaya bir yorum, kenardan durup, ahkâm kesmeler… Ne sinir olanınız vardır bana : )) Çok azınız yüzüme karşı ya da duyacağım mercilerde bu husustaki kıymetli düşüncelerini paylaşırken, çoğunuz içine atıyor; inan olsun üzülüyorum!
Ama yazmak zorundayım : )
***
Dönelim cafcaflı gündemimize! Yani AK Parti Belediye Başkan Aday Adaylığı sürecine…
Hüseyin Turan, küllenmeyen bir Silivri aşkı ile yeniden başkan adaylığına talebini resmen aday adaylığı başvurusuyla partisi ve kamuoyuna deklare etti.
Turan'ın 2004'te adaylığı da seçilmesi de büyük bir şanstı… Hayat ona verdiği bu şansı geri almakta gecikmedi! 2004-2009 döneminde Silivri tarihinde görmediği Hükümet desteği aldı, İBB'nin yatırım ve hizmet imkânlarıyla adeta şımartıldı. Ve 5 yılın ardından Hüseyin Turan, 2004'te %34 ile kazandığı belediye başkanlığı seçimini 2009 senesinde %42,5 ile kaybetti! (2014'te AK Parti'nin Tahir Sert'in belediye başkan adaylığı ile kazanmayı başaramadığı bir diğer seçimde Özcan Işıklar %48,5 ile ikince kez seçildi! Yani Işıklar, oyunu %6 puan arttırarak güven tazeledi.) Hüseyin Turan %8,5 puan oyunu arttırarak birinci dönem sonrası koltuğunu kaybederken, Işıklar %6'lık bir artışla iktidar yolculuğuna devam etti!
Siyasetin, matematikle ilişkisi çok karmaşık vesselam!
Turan'in belediye başkanı seçilene kadarki de dahil olmak üzere siyasi emekleri inkar edilemez. Çalışkanlığı, çabası da tartışmaya konu olmaz da küçük hesaplarla, kaçınılmaz olarak, büyük kayıplar yazdırdı hanesine. Genç yaşta siyasetin tadına vardı, zirveyi de gördü çöküşü de; bunların kendisine çok şey öğretmiş olduğuna inanmak istiyorum.
Bugün belediye başkanlığı döneminde kendisine en çok kızan ve eleştiren isimlerin başta olmak üzere şahsına tanıdıkları ikinci şansa şaşırır gibi oluyorum ama sonra azminin, tüm yanlışlarına rağmen insanı yönüyle değer gösterme limitlerinin kamuoyu nezdinde devam ettiğine ikna oluyorum.
Aday adaylığı sürecinde en ciddi mesafeyi, nasıl olduğu hususunu benim biraz atladığım biçimiyle, Hüseyin Turan kat etti.
AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu'nun tarafına yönelik övgü sözleri de bana sürpriz oldu. AK Parti İlçe Başkanımız Mutlu Bozoğlu sağ olsun her yönüyle sürprizlere açık zaten : ) Aday adaylığı sürecini (şimdiye kadar Allah nazarlardan saklasın) çok şahane idare ediyor bence. Toparlayıcılık, teşvik ve cesaretlendirme hususunda cimri davranmasını gerektirecek hiç bir durum da yok.
AK Parti, Silivri'de CHP'den sonra en güçlü iktidar alternatifi. Aday adayları da seçmeni cezbedecek nitelikte performanslarla gündemde.
Hüseyin Turan'ın yolu açık olsun! Tüm yanlışlarına rağmen bir dizi doğruları da var ki şans hala önüne düşmüş geçmeyi niyet ettiği kapıların önünde açılmasını sağlıyor.
AK Parti demişken: Hazım Aras'ın belediye başkan aday adaylığı hazırlığı hakkında da henüz teyit edilmeyen duyumlar aldığımı ekleyeyim, içimde, üzerimde kalmasın: )
Nerede hareket orada bereket!

YORUM YAP