Sevginar Sali

Güle dokunmamıza az kalmış olsun gerçekten : )

Silivri Belediye Meclisi Cuma günü, Ekim toplantılarının üçüncüsünü bütçe gündemiyle gerçekleştirdi… Silivri Belediyesinin 2016 mali yılı bütçesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu oybirliğiyle geçti meclisten.
Bazen düşünüyorum da muhalefet Özcan Işkılar’ı Silivri halkından daha çok seviyor olabilir mi acaba… Halkın Başkan Bey’i muhalefetten daha çok eleştirdiği görüşüne katılırım da her şeye rağmen sandığa gittiğinde oyunu da veriyor…
2009’da Silivri halkı belediye başkan seçiminde Özcan Işıklar’ı seçerken bir maceraya atıldı bir bakıma… 2014’te de seçmenin, AK Parti’den dolayı sağlam bir karambole geldiği gerçeğini ben yadsıyamıyorum. 2019 Işıklar’ın gerçek ve tam anlamda ilk belediye başkan seçimi olacak gibi geliyor bana… Kendisi dışında belirleyici faktörlerin etkisini bizzat belirlediklerine terk ettiği farklı bir seçim! (Gerçi şimdilik böyle ve öylesine bir öngörü benimkisi… Üç sene içinde ne olup biter Allah bilir…)
Alın size son meclis toplantısında Işıklar’ın verdiği resitalden bir bölüm; "Eğer elleriniz diken yaralarıyla kan revan içinde kaldıysa, güle dokunmanıza çok az kalmış demektir. Dik tepelere tırmanmak için başta yavaş yürümek gerektiğine inanıyoruz.”
Ben umut veren siyasetçileri, yöneticileri karamsar bir tablo çizip enseyi karartmamıza yol açan yaklaşımdakilere tercih ederim… AK Pati istediğini alamazsa 1 Kasım’da buna bir bakmalı bence… "Ya biz ya kaos” yaklaşımı iki kilitli kapı… Hem tehdit hem karamsarlık!  Başka yol aramaya itiyor kafası çalışanların önemli bir bölümünü : )
Neyse seçime bir hafta kala biz yine de Silivri’ye dönelim…
Özcan Işkılar, milletvekili adayı olma hayalinden çoktan vazgeçmiştir (olanları göre göre) de öyleymiş gibi çalışmaktan son derece keyif aldığı ortada. Mahallelerde yaptıkları ve milletvekili adayının iştirak etmediği programlarda vatandaşın biri de çıkıp sormuyor "Sayın CHP’liler milletvekili adayınız nerede?” diye. "Özcan Işıklar sen bizim her şeyimizsin” modunda CHP’liler ve partinin seçmenleri… İnsanların durumunu bilmesi, elindekiyle yetinmesine itiraz edecek değilim…
Rıfat Kutlu’nun başkanlık ettiği diğer cepheye bakalım bir de… Karakaş’ın Kutlu’ya tercih edilmesinin yarattığı soğukluğu Hüseyin Turan’ın SKM başkanlığı ısıttı. Karakaş, Silivri teşkilatını Turan’ın inisiyatifi ve etkisine terk etmemek adına kişisel kırgınlığının üstüne en hızlısından bir bardak soğuk su içti. Kutlu, Allah’ın şanslı kulu… Zor bir süreçte kısmetinin yaver gittiğinin ispatı etrafında olup bitenler. AK Parti’nin içinde özellikle gençler arasındaki dayanışmayı seviyorum. Eski kurtların kapışmasından fazlaca örselendikleri için midir nedir, birlik ve beraberliği, hoşgörüyü daha iyi işletiyorlar. Büyüklerinin hatalarından ders alan gençler!
AK Parti Türkiye’de birinci parti olma özelliğini Silivri’de de gerçekleştirmek istiyor. İlçe Başkanı rakamlar ve sert bağlayıcı cümleler yerine, daha ılımlı ifadelerle değerlendiriyor 1 Kasım sürecini…
Türkiye genelinde AK Parti tek başına iktidar, Silivri’de ise CHP’nin üstünde bir oy almayı hedefliyor… Bu hedefe ne kadar yaklaşırlarsa 2019’da o kadar moralli giderler…
CHP ve MHP, genel için koalisyon hazırlıkları içinde tahminimce… CHP yerelde üstünlüğünü korumaya çalışırken, MHP bölgemizde bir defa daha 4. vekili TBMM’ne göndermek için zorluyor… CHP’nin 3. Bölge 10 Sıra Milletvekili Seyhan Erdoğdu’nun TBMM’de olmasında büyük yarar olacağı düşüncesindeyim.
Ha bir de KDV ve stopaj ödemeleri günü…  Sevgili muhasebecim İbrahim Karaduman’a buradan sesleniyorum: tek tatil günüm Cumartesi sabahı bana ödemeler konusunda mesajla yeni güne başlama zevkini yaşatmasanız da olur : ) Ya Cuma’dan atın ya da Pazartesi… Ne fark edecekse : )))
İyi haftalar, güzel haberlerimiz, hayırlı işlerimiz olsun inşallah...

YORUM YAP