XXXXX

Genel Seçime Bir Ay Kala

Baş döndürücü bir hızla yaşanan siyasi gelişmeleri hafta sonunda Hemşireler ve Eczacıların günleri daha da tetikledi. Hafta sonu Çiftçiler Günü ilçemizde ikinci kez özel bir program çerçevesinde kaydedildi.
Ak Parti Abdulkadir Aksu, Feyzullah Kıyıklık ve Tülay Kaynarca milletvekili adaylarıyla bölgede genel seçim çalışmalarını sürdürürken, MHP 3. Bölge 27 aday adayıyla Silivri’ye çıkarma gerçekleştirdi.
CHP hafta sonunu diğer siyasi partilere nispeten daha sakin geçirdi.
Açılışlar, düğün ve dernek etkinlikleri, havaların ısınmasıyla sokakları dolduran kalabalıklar meydana gelen hareketlilik görüntüsüne artı getirdi.
Hafta sonu Silivri sahiline yanaşan tekneler, gelen kalabalıklar dikkat çekti. Misafirlerini en güzel haliyle karşılaması için Silivri’nin biraz daha zamana ihtiyacı var anlaşılan.
Risus’a kadar olan bölge nispeten daha bakımlı ve kontrol altında görünürken Kumluk ve sonrasında denetim (boşluk alanlara bırakılan molozlar, bahçe atıkları) konusunda istenilen tam anlamıyla yerine getirilmiş değil. Bu arada Kumluk’ta devam eden düzenleme çalışmaları, açılan çay bahçeleri bölgeye önemli ölçüde hareketlilik ve renk katmış.
Basın Kent ve çevresi ile ilgili kirliliği geçtiğimiz haftalar yazmıştım, azalma olmadığı gibi artış söz konusu. Bu konuya dikkat göstermekte yarar var. Hani denir ya hep, kılık kıyafet konusunda illa son moda şeylere gerek yok, temiz ve bakımlı olmak yeterlidir diye. Silivri Belediyesi’nin imkanları da bu ölçülerde değerlendirilebilir. Göz kamaştıran yapılaşma ve düzenlemeler yapamayabilirsiniz ama temizlik ve bakımlı görünen sokaklar, beklentileri büyük ölçüde karşılar.
Yerini ezberlemek zorunda kalmadan yama yapılarak kapatılan çukurlar memnuniyeti çok fazla sağlamasa da memnuniyetsizliğin önüne geçecektir.

Devamı 16 Mayıs 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP