Sevginar Sali

Ezber bozanlar...

Geçtiğimiz hafta İBB meclisinde günler öncesindeki Volkan Yılmaz ‘şovu' sonrasında kopan MHP-CHP fırtınası sürpriz gelişmeler ile neticelendi.
“Siz bu kafayla giderseniz 50 yılda İstanbul'da zor kazandığınız ilçe belediyesini ilk seçimde kaybedersiniz. Emanetimizi geri alacağız” açıklamalarına imza atan CHP Grup Sözcüsü Doğan Subaşı, “Bizi Silivri'ye getirtmeyin” ifadelerindeki yanlış anlaşılmayı bertaraf etmek adına Salı akşamı ilçemizde Başkan Yılmaz'ın misafiri oldu.
Yılmaz'ın “Siz Silivri Belediyesi'ni bundan sonra ancak rüyanızda görürsünüz” ve “Geleceğiniz varsa göreceğiniz de var” söylemleri daha akıllarda tüm gür sesiyle tazeyken ikili karşılıklı bir masada akşam yemeklerini yiyip, sohbet ederek Silivrilileri selamladılar. Silivrililer o akşam huzur içinde uyudu inanın; İBB'de de Silivri'de de iktidarı seçmenin çoğunluğu belirlemişti. Yani bir seçim genellemesi yapacak olursak Silivrililer ilçede Volkan Yılmaz, İBB'de Ekrem İmamoğlu (Partisinin grup sözcüsü de önemli bir temsilci sayılır) demişti.
Subaşı'na da Yılmaz'a da bu buluşma için kızanlar genelde ‘kendi mahallesin'den olanlar. Ama mahalle kavgasının kimseye bir yararı olmadığını da idrak etmemiz için zaman bitti, hatta tükendi.
Buluşmayı son derece zarif bulmakla birlikte tepkileri anlayabiliyor insan ama böyle gelmiş böyle gider deyip de geçiştiremeyiz. Yeni zamanlar, farklı şeyler söylemek ve yapmak gerek.
Doğan Subaşı'nı tanımam ama oldukça sempatik ve akıllı bir adama benziyor. Boşuna da insanı CHP Grup Sözcüsü seçmezler her halde. Silivri'ye gelmek için kendine bahane yarattı sanki, bizi ve buraları nasıl özleyip, göresi gelmişse : ) baktı etti bizim Başkan bir kere davet etti sonra sesi çıkmıyor : ) Hoşgelmişsiniz sefalar getirmişsiniz, yine gelin…

“SİLİVRİ BELEDİYESİ'NİN İLK TARIM ÖDÜLÜ”
Yerel Kalkınma Kategorisinde 381 proje arasından, Marmara Belediyeler Birliğinin her yıl düzenlediği Altın Karınca ödülünü kazanan Silivri Belediyesi oldu. Yerel Kalkınma kategorisinde "Atalık Tohumlardan Doğal Pazara" projesiyle başarı ve emeklerini taçlandıra ödülü teslim alan Başkan Yılmaz'ın, “Belediyemiz ilk kez TARIM alanında ödül sahibi oldu” açıklaması oldukça manidar. Evet Silivri Belediyesi'nin bir tarım politikası vardı daha kimse tarım'ın t'sini telaffuz etmezken hem de… Ama aklın verdiği avansın yeterince doğru değerlendirilmediğini çalışma, üretim ve geliştirme hususunda bu dönemin daha etkili oluşunun da hakkı teslim edilmeli…
Ve iyi ki o veya bu sebepten betonlaşmayı değil de tarım arazilerimizin korunması hususunda kırmızı çizgileri olan anlayışlar ve insanlar tarafından yönetilmeye devam ediyoruz…
Silivri Belediyesi'nin ödülü hayırlı ve yeni açılımlar, daha da faydalı çalışmalar adına dilerim ki etkili bir tetikleyici olur.

 

YORUM YAP