Trakya’dan ilk üye Ziko oldu

Trakya’dan ilk üye Ziko oldu

19.11.2020 12:05:32

Türkiye KAGİDER'in Silivri ve Trakya'dan ilk üyesi Eda Ziko oldu.

Silivri'nin başarılı iş insanlarından Eda Ziko, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği üyeliğine kabul edildi. Eşi Berker Ziko ile birlikte DEMKO GRUP'u kuran ve 10 yıldır Ortak Sağlık, Güvenlik Birimi ile İş Sağlığı ve Güvenliği sektöründe, ısıtma, endüstriyel doğalgaz sistemleri, iklimlendirme soğutma çözümleri ve mekanik tesisat alanlarında hizmet veren genç iş insanı Türkiye KAGİDER üyeliğine 18 Kasım 2020 tarihinde kabul edildi. 19 Kasım Dünya Kadın Girişimcilik Günü arifesinde gelen üyelik onayından duyduğu onuru paylaşan Ziko'ya üyeliği devam eden Silivri Kadın Girişimciler Derneğinden de tebrikler geldi.

KAGİDER HAKKINDA

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER), Eylül 2002'de 37 kadın girişimci tarafından ülke çapında faaliyet gösteren ve kar amacı gütmeyen bir sivil toplum örgütü olarak İstanbul'da kuruldu.

KAGİDER'in temelleri, 2002 yılı Şubat ayında düzenlenen Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Toplantısı'na Türkiye'den davet edilen kadınların kendilerini orada yalnız hissetmesi sonucunda atıldı. Toplantıya katılan 9 Türk kadın girişimciden biri olan Meltem Kurtsan, döndüğünde bunu tartışmaya açtı ve bir dernek kurma fikrini Türkiye Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği TÜSİAD ile paylaştı. TÜSİAD'ın da projeyi desteklemesiyle KAGİDER 12 Eylül 2002'de kuruldu.

Meltem Kurtsan (2002-2007), Gülseren Onanç (2007- 2010), Dilek Bil (2011), Gülden Türktan (2011- 2015), Sanem Oktar (2015-2019), Emine Perviz Erdem (2019-....) başkanlık yaptı.

KAGİDER, kuruluşunun ardından kamu, özel sektör ve sivil toplumdan bileşenlerle işbirliği içinde genç kadınları iş yaşamına hazırlamak, girişimci ya da girişimci olmak isteyen kadınlara eğitim ve mentörlük desteği vermek, rol modeli girişimci kadınları görünür kılmak ve artırmak amacıyla çok sayıda proje ve çalışmaya imza attı.

KAGİDER, bugün farklı sektörlerde aktif olarak çalışan ve değer üreten yaklaşık 300 kadın girişimci üyesi ile büyümeye ve güçlenmeye devam etmektedir.

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER), girişimcilik yoluyla kadının güçlenmesini hedefleyen bir sivil toplum kuruluşudur. Kadının sadece ekonomik olarak değil politik ve sosyal olarak da güçlenmesini hedefler. KAGİDER kadın girişimciliğini, kadınların eşitsiz ve dışlanan toplumsal konumlarının değişmesi ve bu sayede ekonomik güçlenme ile kadın güçlenmesini sağlayacağı için destekler. Kadın girişimcilerin sağlayacağı faydalar, kadınların güçlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına katkı verecektir.

Kuruluşundan bu yana yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde kamu, özel sektör ve sivil topluma mensup pek çok paydaşla, bu amaca yönelik proje ve çalışmalar geliştirmekte ve yürütmektedir. Yaklaşık 350'nin üzerinde üyesi bulunan KAGİDER, vizyonu ve misyonu doğrultusunda, kadın girişimcilerin güçlenmesi için eğitim, rehberlik ve mentörlük desteği vermekte, kadının ekonomik konumunun güçlenmesi ve kadın-erkek fırsat eşitliği konusunda savunu çalışmaları yapmaktadır.

Sevginar SALİ

 

 

 

YORUM YAP