Sevginar Sali

CENGİZOĞLU’NDAN YALANLAMA


Dün gazetemizde yer alan "Şok eden ‘Cin’ çıkarma iddiası” haberi üzerine Yaşar Cengizoğlu gazetemizi arayarak, konuyu kesin bir dille yalanladı, iddiaları asılsız ve iftira olarak tanımladı. Ulusal kanallarda tv programları yaptığını ve yıllardır dini istismar eden kişilere karşı mücadele verdiğini belirten Cengizoğlu’nun açıklamalarına ilişkin ayrıntıları yarın gazetemizden takip edebilirsiniz.
Yaşar Cengizoğlu’nu tanımayız, şahsına yönelik de bir kastımız olamaz. İddialara kamu yararı gerekçesiyle yer verdik, bunlara ilişkin açıklama yapmak isteyen kişilerin cevap hakkına da saygılıyız.

ÇOCUKLUĞA SELAM, DEĞİRMENCİ’YE DEVAM
Selami Değirmenci’nin Pazartesi günü gazetemizde yayınladığı söyleşisinin ardından CHP’nin bir diğer belediye başkan adayı Özcan Işıklar da Cihangir Davutoğlu’nun canlı yayın konuğu oldu.
Işıklar’ı daha yakından tanımak, geçmişi ve çocukluğuna dair bilmediğimiz neler var merakı içinde yayına odaklanırken, onun daha çok hakkındaki eleştirilere yanıt vermek arzusu içinde olduğunu görmek uzun zaman almadı.
Ateş ile barut gibi Işıklar ve Değirmenci, aynı ortamda bu ‘gündem’ dahi olsa yan yana durmaları sakıncalı, hem de öyle böyle değil fena... Patlamaların ardı arkası kesilmiyor.
Ben bu konuya girmeyeceğim… Valla ikisinin arasında kalmaktansa habersiz kalmayı tercih ederim… Ki bir haber, haberci için ne kadar kıymetlidir bilirsiniz.
***
Katıldığı canlı yayında Işıklar’ın neden sürekli kendini ispat etme çabası içinde olduğunu babasıyla anılarını dinlerken daha net anladım.
Tutumluluk olarak tarif edersek çarpılırız, cimriliğinin sebeplerinin ne kadar derinlere ve aile kökenlerine dayandığını öğrenmiş bulunmaktayım.
Emeğin, çalışmanın hayatının her bölümünde ne kadar belirleyici bir özelliği olduğunu da idrak etmiş durumdayım.
Anlamadığım şey Işıklar’ın ayrıntılar okyanusunda ne aradığı…? Sade anlatımdan neden bu kadar uzaklaştığı?

***
Kendini ispat etmek için kuşkusuz verdiği mücadele devam edecek. Cesur girişimleri ve tasarruflarıyla ilgili tahminlerimi daha önce paylaşmıştım, çıtayı giderek yükseltiyor beklentileri karşılayamama tehlikesini kendi elleriyle yaratıyor. Sonra eleştirilince küsmesin!

YORUM YAP