XXXXX

Bu Neyin Sessizliği?


Ana muhalefet, muhalefet konuşuyor hakkındaki iddialara yanıtlar havada uçuşuyor. Silivri Belediyesi’nden ne haklarındaki yorumlara ne de kendi iç işleyişi ile ilgili ses seda çıkmıyor. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, sessiz sakin, elini siyasetten çektiğini mi hissettirmeye çalışıyor? Çok fazla ve gereksiz girdiği alandan bu kadar ani çıkışı dikkat çekmekle birlikte, yerel yöneticilik kariyeri bakımından olumlu sayılabilecek bir tutum.
Sessizliğini CHP İlçe Başkanı Selami Değirmenci’nin açıklamalarından sonra gönül rahatlığı ile hayra yoramadım nedense. Işıklar, iletişim kanallarını kapatmış ne kendinden olan ne de başka siyasi partilerle bir diyalog içinde olmak istemediğini mi anlamamız için uğraş veriyor?
Yerel yönetici olarak siyaset yapmama kararınız son derece yerinde olabilir. Ama bir belediye başkanı olarak siyasi partilerle iletişimsizlik doğru, yararlı bir şey değil, olamaz.
Işıklar’ın kuru bültenlerle kendini, hizmetlerini halka istediği, gerektiği şekilde anlatma şansı olmadığını kaç kere daha yazmamız gerekiyor bilmiyorum. Bu merakımı cevap alabileceğim bir soru şekline getirebileceğimi de sanmıyorum. İletişimi zayfı başkanımız, yanlış iletişim araç seçimleriyle halkla ilişkilerini aşağa çekmeyi sürdürüyor. Dipte ne var diye merak ediyor olmalı! Zaten insanın başına ne gelirse meraktan gelirmiş...

KANDEMİRİN DÜNÜ VE BUGÜNÜ
Vatandaş diyor ki; “Yılmaz Kandemir 14 aydır kamu görevlisi olarak 24 m2’lik ofisinde sigara yasağına rağmen günde iki paket içerek, belediyenin borçlarına çare arıyor.”
Kandemir, bundan önce de yasak henüz yürürlükte değilken, biraz daha küçük ebatlardaki Özel İdare İş Merkezi’ndeki ofisinde, bırakma kararlılığında olmadığı süreler dışında aynı miktar sigarayı tüketerek, Silivri’ye nasıl belediye başkanı olacağının yolunu arıyordu.
Kafa yorduğu sorunlara çözüm bulabilir mi Allah bilir de, Kandemir bu gidişle sağlığından olacak!

HAYVANSEVERLER ÖRGÜTLENİYOR
Silivri Belediyesi ve ilçemizde barınak koşulları ile sokak hayvanlarının yaşam şartlarının iyileştirilmesini kendine dert edinen topluluk, mücadelesini kararlı bir şekilde sürdürüyor. Silivri Kaymakamlığı’nın ardından Valilik nezdinde hassasiyetlerine karşılık almaya karar verdiklerini ve dernek kurma hazırlığı içerisinde olduklarını ifade ettiler.

VİDANJÖRCÜLER,
CUMARTESİ GÜNÜNÜ BEKLİYOR
Dün için eylem kararı alan İSKİ ile çalışan vidanjörcüler, taşeron firmasının cumartesi günü kendileriyle görüşme talep etmesi üzerine erteleme kararı aldı. Cumartesi günkü görüşmenin ardından, alacaklarının tahsili için eylem konusunu yeniden değerlendireceklerini belirttiler.

DEĞİRMENCİ TAKIM KURUYOR!
CHP Silivri İlçe Örgütü ile Belediye arasında maddi dayanışmanın formülü üzerinde çalışan Selami Değirmenci, futbol takımı kurma fikrini Salı günü düzenlediği basın toplantısında gazetecilerle paylaşmış. CHP’li belediye meclis üyelerinin oturum ücretlerini parti tüzüğüne rağmen ilçe başkanlığına vermemesi ile birlikte örgüt maddi kazanım için kendi formülünü geliştiriyor anlaşılan. Değirmenci, siyaset sahnesinden sonra spor sahalarında da esecek ne dersiniz!

SİLİVRİSPOR’DA
MEMİŞLERİN REKABETİ
Eski yönetimde yer alan Hakan Memiş, şu an ve önümüzdeki dönemde Silivrispor’da görev alması beklenen Mutlu Memiş ile ilgili sert bir antipropaganda içerisindeymiş. Geçmişte spor kulübü yönetiminde yer alan ve almak isteyen Hakan Memiş daha sportmence hareket etse olmaz mı?

KISSADAN HİSSE
Evvel zaman içinde bir adam kötü yoldan para kazanıp bununla kendisine bir inek alır. Neden sonra, yaptıklarından pişman olur ve hiç olmazsa iyi bir şey yapmış olmak için bunu Hacı Bektaş Veli'nin dergâhına kurban olarak bağışlamak ister. O zamanlar dergâhlar aynı zamanda aşevi işlevi görüyordu. Durumu Hacı Bektaş Veli'ye anlatır, Hacı Bektaş Veli 'helal değildir' diye kurbanı geri çevirir.
Bunun üzerine adam Mevlevi dergâhına gider ve aynı durumu Mevlana'ya anlatır. Mevlana hediyeyi kabul eder. Adam aynı şeyi Hacı Bektaş Veli'ye de anlattığını ama onun hediyeyi kabul etmediğini söyleyince Mevlana şöyle der:
"Biz bir karga isek Hacı Bektaş Veli bir şahin gibidir. Öyle her leşe konmaz. O yüzden senin bu hediyeni biz kabul ederiz ama o kabul etmeyebilir."
Adam üşenmez kalkar Hacı Bektaş dergâhına gider ve Hacı Bektaş Veli'ye, Mevlana'nın kurbanı kabul ettiğini söyleyip Hacı Bektaş Veli'nin görüşünü sorar.
Hacı Bektaş da şöyle der:
"Bizim gönlümüz bir su birikintisi ise Mevlana'nın gönlü okyanus gibidir. Bir damlayla bizim gönlümüz kirlenebilir ama onun engin gönlü kirlenmez. Bu sebepten dolayı o senin hediyeni kabul etmiştir."

Böylesi tevazu ve incelikle, birbirini yermek yerine yüceltmeyi becerebilen insanlar olmamız dileğiyle...

YORUM YAP