XXXXX

BAYAN BAŞKAN VEKİLİ FARK YARATTI

Geçtiğimiz hafta değişik bir durum yaşandı herkes hissetmiştir mutlaka. ‘Özcan Işıklar'ın yokluğu' olarak mı yoksa ‘Seval Çolakoğlu'nun varlığı' olarak mı tanımlasak durumu tam kestiremedik. Birçok Başkan Vekili gördü Silivri Belediyesi, ama bu defa farklıydı… Çolakoğlu'nun bir haftalık vekilliğinde makam odasında yakın arkadaşlarını misafir edip, hava atmak yerine tüm Silivri'yi baştan başa dolaşmasının yarattığı etkiden söz ediyorum. Işıklar zaten dolaşıyor, görevi bu da vekillerin pasifliğini Çolakoğlu aktifliğiyle ortaya çıkardı. Malum hiçbir belediye başkanı, yerine bıraktığı ismin önüne geçmesini istemez… Bunun için vekillerin yapacakları kısıtlıdır ama bu sınırları aşıp, halkın ayağına giden, çalışmaları yerinde inceleyen başkan vekilinin hakkını teslim etmek gerekir. Kadın inceliği mi dersiniz, cesaret olarak mı görürsünüz size kalmış. Şurası bir gerçek ki; Silivri, Işıklar'ın yokluğunu tartışırken, Çolakoğlu varlığı ile fark yarattı.
Sahalardaki bir seçilmiş, halktan uzak ve kopuk yaşayan 10 tanesine bedel!

UYSAL ÇEKİŞTİRİYOR, YILDIRIM "GELMEM” DİYOR…
CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, CHP İl Başkan Yardımcıları; Bayram Ali Çeşmeci, Taşkın Uysal, Hüseyin Aksu ve Ali Ulvi Gökbulak Cumartesi günü Silivri'deydi. Tıpkı geçtiğimiz Pazartesi günü Yalova Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Muharrem İnce gibi. İnce'yi, Silivri'de karşılayan ve ağırlayanlar arasında, İlçe Başkanı Mümin Tuğlu ile Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın yokluğunda Abdullah Yıldırım vardı. Yıldırım, yine karşılamaya katıldı ama ziyarette Taşkın Uysal'ın tüm ısrar ve çabalarına rağmen iştirak etmedi. İşte bu fotoğrafın meali; Uysal çekiştiriyor, Yıldırım gelmem diyor… Nedenleri yazmama gerek yok herhalde…

3. BİRLEŞİM BUGÜN GERÇEKLEŞECEK
Silivri Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı'nın 3. Birleşimi Bütçe ve Mali Performans Programı ile ilgili gündem maddelerinin kararlaştırılması için 15 Ekim 2012 bugün gerçekleştirilecek. Gündemin 1. maddesi olan Mali Performans Programı ve 3. Gündem maddesi olan Bütçe konuları saat 14.30'da başlayacak oturumda belirlenecek.

TOPRAK TAHLİL VE ANALİZ LABORATUVARI'NIN AÇILIŞI BU GÜN
Silivrili çiftçilerin bilinçli üretim yapmasına katkı sağlayacak Toprak Tahlil ve Analiz Laboratuvarı'nın açılışı 15 Ekim 2012 Pazartesi günü (bu gün) saat 09.30'da Alipaşa'da tanıtım ve açılış töreniyle gerçekleşecek.

SAĞLIK SEMİNERİ
Bugün saat 13.00-15.00 saatleri arasında, Silivri Belediyesi Kültür Merkezinde Dr. Sibel Özkan Gürdal'ın konuşmacı olarak katılacağı "Kendi kendine meme muayenesi nasıl yapılır ve erken teşhisin önemi” konulu semiler düzenlenecek.

YÜKSEK TEKNOLOJİ PROTEZLERİ, SİLİVRİ'DE
Haberinden de takip edebildiğiniz gibi Özel Silivri Protez Ortez Uygulama Merkezi yetkililerin verdiği bilgiye göre engelli vatandaşlar, eğitim araştırma hastanesinden sağlık raporunu aldıkları takdirde ileri teknoloji protezlerini buradan ücretsiz alabiliyor. Merkezde hastalara ayrıca, ücretsiz protez eğitimi de veriliyor.
Eğitim Araştırma Hastanelerinden randevu alma konusunda zorlanan hastalar, Silivri Belediyesi'nden yardım istiyor. Oysaki Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi yetkilileri bu hizmetleri zaten yapıyor. Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi tarafından fizik tedavi, grup eğitimi, hasta nakil hizmeti, hemşirelik hizmeti, özel eğitim hizmeti, sosyal servis hizmeti ve psikolojik danışmanlık hizmeti yapılmakta. Vatandaşlarımız 728 6 728 nolu telefondan buraya ulaşabilir veya Yeni Mahalle Müjdat Gürsu Caddesi'ndeki adresine giderek bizzat başvurabilir.

BU ADAY BOLLUĞUNA MAŞALLAH
Ak Parti'de Pazar kahvaltısından bir kare… Sosyal paylaşım sitesinde yer alan resimde Ak Parti'nin yerel seçim adayları yan yana boy gösteriyor. Gözlerim Hüseyin Kapısız'ı arasa da adaylık niyetini ortaya koyanların çokluğu Ak Parti'nin rakiplerinin gözünü mü korkutur, rahatlatır mı bilemedim…

YORUM YAP