XXXXX

GÖKSU ETKİSİ

Ak Parti'de Pazar günü gerçekleştirilen sabah kahvaltısına ilişkin dün yayınladığım toplu resmi ben aday adayları tablosu olarak ifade etmiştim. Ama uyandırdığı yankılar farklı anlamlarını da ortaya koydu. "Geçmişteki yanlışları tartışmayalım, gelecek zaferler için barışalım” ana temasında özetlenebilecek toplantının ayrıntılarını haberimizden okuyabilirsiniz.
Ben bu tabloya Turhan Göksu'nun dahil olma gerekçesi üzerine yapılan yorumlara değinmek istiyorum. "Turhan Göksu kimseyle küs değil ki o kiminle helalleşmek için çıktı?” sorusuna cevap aranırken, Karakaş'ın daveti üzerine toplu resme dahil olduğuna dikkat çekiliyor.
Hatırlayacaksınız; Silivri'den İl Başkanlığı yönetimine isim teklif edilmesi istenmişti. Hali hazırda Turan'ın il yönetiminde görevi devam ederken, Karakaş'ın tekrar onun ismini bildirmesi bekleniyordu. Ama siyasi kulisler, daha doğrusu Ak Parti kulisleri, Karakaş'ın, İl Başkanlığı'na yönetimde Silivri'yi temsil etmek üzere Turhan Göksu'nun ismini önerdiği haberiyle çalkalandı.
Turhan Göksu'nun, Pazar günkü kahvaltıda toplu barışma resmine Karakaş'ın davetiyle dahil olduğunu belirtenler başka bir duyumu dillendiriyor bu sefer: Karakaş, Göksu ile yaptığı özel bir toplantıda "Benim adayım sensin, ona göre çalış” demiş!
Aktif siyaset sahnesinde Turhan Göksu'yu ne meclis üyesiyken ne de sonra görmek pek mümkün olmasa da, soy isim olarak ilçe siyasetine yön verme özellikleri inkar edilemez. Önemini tartışmak yerine etkisi üzerinde durulmalı derim ben!

KAYA, AKGÜL DERKEN ASLAN DA SAHNEYE ÇIKTI
Yılmaz Kaya, Osman Akgül ile ilgili siyaset beklentileri bilinir. Erdal Aslan'ın siyasi yaklaşımları da kimse için sır değildir. Aslan'ı Ak Parti'nin son toplantısında görünce değinmeden geçemedim. Eğitim camiasından transferlere ilişkin değerlendirmeler siyasetin gündeminde önümüzdeki günler eksik olmayacak anlaşılan.

%52 NASIL, %46,6'AY DÜŞTÜ?
Dün CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ve Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin'in Silivri ziyaretine ilişkin haberi "Bugün seçim yapılsa aynı sonucu alırız” başlığı altında verdik. Sözler Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'a ait. Bazı CHP'liler geçtiğimiz haftalar Başkan Işıklar'ın gazetemiz aracılığıyla paylaştığı ve tekrar aday olması taktirde %52 oranında destek alacağına ilişkin kamuoyu anketini hatırlatarak soruyor: "2009'da Işıklar, 46,6'ya seçildi. Düne kadar yaptığı hizmetler neticesinde kişisel oyunun %51, parti oyunun %42 olduğunu savunuyordu. Şimdi ne oldu da "aynı sonucu alırız” diyerek %46,6'ya işaret ediyor?”
İddia da Işıklar'ın, anket de… Partililerinin kafası karışmış bunu aktarmak da bizim görevimiz.

YORUM YAP