Sevginar Sali

Başkan Yılmaz’ın önergelerle tanışması

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın meclis önergeleri ile tanışmasına şahitlik ettik dünkü meclis toplantısında.
Sırasıyla arka arkaya okuttuğu önergeleri, tek tek oylaması gerektiğini üçüncüden sonra farkına vardı ve kâtibine müdahale etti. CHP'nin Deprem Koordinasyon Komisyonu kurulması önergesini de Başkanlığa havale ettiği düşüncesiyle gündeme aldırdığını sonradan fark etti sanıyorum!
CHP'liler bir yıllık suskunluklarının ardından 9 önerge ile iktidarın karar ve uygulamalarını kapsamlı ve de etkili biçimde masaya yatırdı.
Yılmaz, muhalefet tarafından eleştiriye açık değil, çünkü alışık değil ve de rakipsizliğin rahatlığı içindeydi.
Bu çalışma ya da hizmet gayretine yansımadı ve aksatmadı ama egosunu fazladan şişirdiği aşikâr. Bundan sonra daha etkin bir muhalefete hazırlıklı olması gerekeceğini hissettiren bir CHP Grubu izledik Mart Meclisinin birinci oturumunda.
En ufak bir eleştiride bile sözün tamamlanmasını bekleyemeden ya da zor sabreden ve hemen savunmaya geçen, kimyası bozulan, geçmiş döneme saran Yılmaz, bu yöntemle en yıkıcı muhalefetten bile daha çok zarar verir iktidarına!
CHP, dersine iyi çalıştığını hissettirdi. Böyle çalışırsa iktidarı silkeleme gücü olduğunu ortaya koydu.
Dünkü tabloda siyasi çoğunluğu belediye başkanlığı etkisinden daha fazla olan Volkan Yılmaz, kimin hoşuna gitti bilmiyorum ama bir yıl için kabul edilebilir veya hoş görülür olsa da ilerleyen zamanlar için yerel iktidar adına güven veren bir durum gibi gelmedi bana.
“Seçimde dilime dolamadım” dediği geçmiş dönem belediye başkanının desteğine muhtaç olduğu havası, yaptıklarını yakından takip ettiği izlenimi vermesini ve ikide bir konuların içine çekmekten acilen kurtulmalı.
Özcan Işıklar'ı ne bu kadar eleştirmesi, ne de teşekkür etmesini anlamlı buluyorum. İlk'i için gerekeni seçmen yapmış, ikincisi zaten göreviydi. Yani Volkan Yılmaz'ın geçmiş dönemle ilgili hele birinci yıldan sonra söyleyeceği sözler bitmiştir, en iyisi önüne ve kendisine bakmasıdır.
İyi huylu, yumuşak başlı mizacının aksine eksikliklerini ifade edenlere yönelik saldırgan, asabi tutumundan da vazgeçmeli Başkan Bey; bunların kendisine hiçbir faydası yok.
“Eleştirilerinizden memnun oluyorum” derken yüzünde sırıtan zorlama kendisine ne kadar uzaktan bakılırsa bakılsın görülüyor.
Ortam genel konjonktür itibariyle zaten yeterince gergin, belediye başkanı yatıştırıcı olmalı, kışkırtıcılık yönetim sorumluluğu ve yetkisi olmayanlar için ancak zorunlu hallerde gereklilik oluşturabilir.
Volkan Yılmaz'ı seçerken herkes zor şartlar altında görev yapacağını kabul etmişti zaten. Bu kadar gayretkar ve çalışkan olmasını seçim çalışmasına bağladık ama o devamında da hiç buna yönelik çizgisini bozmadı.
CHP saflarından bir biri ardına gelen önergeler için bir noktadan sonra “Biraz da öbür aya bıraksaydınız” göndermesine gelen “Öyle yaptık zaten” minvalinde seyreden bir meclis ile iktidar-muhalefet ilişkisi en adil olanı.
Muhalefet adına Kırkıcı'nın “Bundan sonra böyle önergelerle sizi denetleyeceğiz” sözüne istinaden Yılmaz'ın “İyi olur, geçen dönem yapmadığınızı bu dönem bana yapın memnun olurum” sözleri rakiplerinden çok kendisi için değerli; bunu hiçbir zaman unutmaması dileğiyle...

YORUM YAP