Mecliste Köy Pazar gerilimi

Mecliste Köy Pazar gerilimi

3.03.2020 10:38:21

CHP'nin Mart Meclisi önergeleri arasında Köy Pazarı işleyişi de yer aldı. CHP'liler konuyla ilgili şu önergeyi sundu: “Açılışı geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Silivri Köy Pazarı ile ilgili;
1- Satış yapan vatandaşlarımızın kendi ürettikleri ürünleri değil, dışarıdan ürün alıp sattığı, belediyemizin bu konuda denetim yapmadığı üzerine şikayetler gelmektedir. Belediyemiz denetim hizmetleri ile ilgili ne yapmaktadır?
2- Silivri Köy Pazarının bulunduğu yer itibariyle ilçemiz genelinde yaz dönemi nüfus farkından kaynaklanabilecek yoğun trafik konusunda çeşitli endişeler bulunmaktadır. Yaz döneminde yaşanabilecek trafik sorunları ile ilgili belediyemiz ne gibi önlemler almayı planlamaktadır?
3- Belediye Başkanımız Sayın Volkan seçim kampanyası boyunca vatandaşlarımızın yetiştirdiği mahsulleri rahatça satabilmesi için köylü pazarının kurulacağını ifade etmişti. Ancak geldiğimiz noktada geçtiğimiz günlerde sosyal medya ve yerel basına yansımış olan üretici mahsullerini köylü pazarında değil, sokakta eski yerinde satmaya devam etmektedir. Sizce bu projenin yetersiz olduğunun bir göstergesi midir? Hemşerilerimizin ürettikleri ürünlerin daha geniş kitleler ile buluşturulması için neler planlanmaktadır? Açılışı gerçekleştirilen Silivri Köy Pazarının tanıtımı için bugüne kadar neler yapılmıştır? Önümüzdeki dönemde tanıtım için hangi faaliyetler planlanmaktadır?
Yukarıda belirttiğimiz soruların cevaplarının tarafımıza yazılı olarak verilmek üzere önergemizin Başkanlık Makamına havale edilmesini saygılarımızla arz ederiz.”

YILMAZ: ÖNEMLİ OLAN İNSANLARIN VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMA ÇABASI
Sözlü yanıtlama isteğini belirten Başkan Yılmaz, şu açıklamada bulundu, “Biz verdiğimiz söyleri tutmaya çalışıyoruz. Seçimde Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyetin 100. yılında 23 dev proje demiştik. Bunları bir bir hayata geçirmeye çalışacağız. Önemli olan insanların verdiği sözleri tutma çabası, tutabilme oranı.

“SEÇİM SÜRECİNDE SİLİVRİ'YE VAAT EDİLEN VE 10 YILDA YAPILANLARA HİÇ GİRMEDİM”
Seçim dönemi tabi belediye başkanlarının seçim kitapçıkları alınır neler vaat etmiş, neler yapmışlar incelenir. Ben seçim kampanyası boyunca bunlara hiç girmedim ama 10 yılda nelerin vaat edildiğini, nelerin yapılıp, yapılmadığına Silivri halkı hem gördü hem de bununla ilgili kararını verdi.

“ENDİŞELERİNİZİ ANLIYORUM”
Endişenizi anlıyorum bu gibi konularda bizleri uyarmanızı, bize yol göstermenizi, hata yapıyorsak eleştirmenizi de anlayışla karşılıyorum. Bunları yol yürüyüşümüzdeki hata yapma olasılığımızı düşürme veya kendimize çeki düzen verme noktasında bize yol gösterici olacaktır.

“KALDIRIMLARDA SATIŞLARA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”
Kaldırımlarda satış olmasın diye köy pazarını kurduk. Siz şimdi yine kaldırımlarda satışlara devam edildiğini söylüyorsunuz biz bunlara müsaade etmeyeceğiz. Köy pazarında dışarıdan ürün satılması bizleri de düşündüren, rahatsız eden bir konu eğer varsa bunların tespitlerinin yapılması için görevli arkadaşlarımız çalışıyor.
“KÖY PAZARI HENÜZ
‘KUNDAKTA BİR BEBEK' GİBİ”
Ama bu köy pazarı da şu an takdir edersiniz ki ‘kundaktaki bir bebek' gibi. Bunu büyütmek, yürütmek, koşar adımlarla Silivri ve İstanbul'un hizmetinde tutabilmek bizlerin elinde, sizlere de bu konuda görev düşüyor.

“BEN BÖYLE BİR SİYASET YAPMAYACAĞIM”
Ben tarımı çok desteklediklerini söyleyen eski belediye başkanlarımızın da o köy pazarına gidip oradan bir fotoğraf verip sosyal medyalarından paylaşım yapmalarını isterdim. Silivri'deki çiftçiye, üreticiye destek vermek niyetindeyseler… Türkiye'nin tarım politikalarına yön vereceksiniz buyurun verin de bir zahmet gelin Silivri'deki çiftçi ve üreticiyi de onurlandırın onlara da bir destek olun. Bu gibi konularda biz bir araya gelemeyeceksek, bu gibi konularda siyaset yapacaksak; ben böyle bir siyaset yapmayacağım. Her platformda da bir önceki belediye başkanının ismini zikrederek teşekkür ediyorum. Sığı çekişmelerle Silivri'yi bir yere taşıyamayız. El ele verirsek başarabiliriz.
300 dönüm arpa ektik tüm partilere mensup insanlardan destek aldık. Köylüye bu tohumluk arpayı bedelsiz vereceğimiz için kimse siyaset gözetmedi.

“ELEŞTİRİLERİNİZİ DİKKATE ALIP GEREKLİ ÇALIŞMAYI YAPACAĞIZ”
Bu konudaki eleştirilerinizi dikkate alıp gerekli çalışmayı yapacağız, sizi rahatsız eden konuların en az sizin kadar bizleri de rahatsız ettiğinden emin olun.”

KIRKICI: BİZM BURADA NE İŞİMİZ VAR?
Yılmaz'ın söz eski belediye başkanına getirmesi ve “Sığ çekişmelerle Silivri'yi bir yere taşıyamayız” sözlerine sitem eden Kırkıcı, “Siz diyorsunuz ki “Bizleri eleştirin, biz bu eleştirilerden yararlanmaya çalışacağız”, sonra gidiyorsunuz eski belediye başkanından bahsediyorsunuz. Biz aksayan konuları gündeme getirmeye çalışıyoruz. Önlem almanızı istediğimiz konularda hatırlatmalar yapıyoruz. Belediye Meclis üyelerinin görevi budur. Biz köy pazarına gidiyoruz insanlar orada oturuyor bir aksama var. Bunu şahsi algılamayın hepimizin eksikliği bu. Eğer biz üzülüyorsak dertlendiğimiz için. Üreticimiz satış için getirdiği ürünü akşam evine geri götürüyorsa tedbirler almak hepimizin görevi” dedi ve Başkan Bey'e “Bizi sığ siyaset yapmakla suçluyorsunuz” siteminde bulundu.
Yılmaz, “Sizin beni eleştirme hakkınız varsa, benim de bir önceki başkanı ile ilgili değerlendirmede bulunma hakkım var” sözlerine yanıt veren Kırkıcı, “Her konuda eleştirebilirsiniz tarımla ilgili yaptıkları tartışılmaz” dedi ve köy pazarından resim vermeme eleştirisine “Biz selfici değiliz işin özüne inmeye çalışıyoruz. Silivri gündemine tarımı koyan Özcan Işıklar'dır devam ettiren de sizsiniz” şeklinde konuştu.

MUHALEFETİN ELEŞTİRİLERİNİ DİKKATE ALACAĞINI İFADE ETTİ
Başkan Yılmaz, CHP'nin köy pazarı eleştirilerini dikkate alacağını ve gerekli düzenlemelerin yapılacağını belirtirken otopark sorununun çözümü için de takipte olduğunu ifade etti.

İMAMOĞLU İLE OTAPARK GÜNDEMLİ GÖRÜŞME
Silivri'nin otopark sorunu ile ilgili de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla ilerleyen günlerde bir görüşme talepleri olduğunu paylaştı. Sevginar SALİ

YORUM YAP