“Ülkeye umut olma mücadelemizi sürdüreceğiz”

“Ülkeye umut olma mücadelemizi sürdüreceğiz”

3.03.2020 10:36:47

CHP Belediye Meclis Üyesi Elif Yılmazer, Mart ayı Meclis Toplantısında yaptığı konuşmada 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün anlam ve önemine değindi, “Bayrağımıza, toprağımıza ve çocuklarınızın geleceğine sahip çıkmaya ve bu ülkeye umut olma mücadelemize devam edeceğiz.” diyerek grubu adına tüm emekçi kadınları selamladı.

CHP Belediye Meclis Üyesi Elif Yılmazer, dün düzenlenen Mart Ayı Belediye Meclis Toplantısında gündem dışı söz alarak yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne değindi.

YILMAZER: KADININ MÜCADELESİ HER ALANDA DEVAM ETMEKTE
Yılmazer, konuşmasında günün anlam ve önemine değinerek şu ifadelere yer verdi: “8 Mart 1857'de bir tekstil fabrikasında hak mücadelesi verirken yanarak can veren 129 Kadın kardeşimizi hüzünle anıyoruz. O günden bu güne kadının mücadelesi her alanda devam etmektedir. Bugün evinde çocuğunu eğiten, iş yerinde üretime katkı sağlayan, her alanda düzenleyici olan kadın her yerde emekçidir. Kadının fıtratında zaten yok etmek yoktur, var etmek, çoğaltmak vardır, çünkü 'kadın umaydır doğurandır' Biz Kadınların bu doğasını yok etmeye çalışanlara karşı her zaman mücadelemizi devam ettireceğiz.
Kadınlar olarak sadece kadın haklarını savunarak değil, kadın bilincinin doğru yerleşmesi ve Dünyaya barışın gelmesi için evimizde barışı, kardeşliği, huzuru öğreten olarak da mücadelemize devam edeceğiz.

“EVLATLARIMIZA ALLAH'TAN RAHMET, MİLLETİMİZE BAŞ SAĞLIĞI VE SABIR DİLİYORUZ”
Biz ülke nüfusunun yarısını oluşturan, diğer yarısını da yetiştiren kadınlar olarak, İdlip' te şehit düşen, yetiştirdiğimiz gözümüz de hiç büyümeyen evlatlarımızı, kuzularımızı rahmetle anarken evlatlarını şehit veren yüreği yanan kız kardeşlerimizin, analarımızın da acısını paylaşıyoruz. Evlatlarımıza Allah'tan rahmet, Milletimize baş sağlığı ve sabır diliyoruz. Biz kadınlar dün Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi bugün de hep birlikte omuz omuza Cumhuriyet'in bize getirdiği kazanımlara, bayrağımıza, toprağımıza ve çocuklarınızın geleceğine sahip çıkmaya ve bu ülkeye umut olma mücadelemize devam edeceğiz.

“SEVGİ, BARIŞ VE HUZUR ORTAMI İÇERİSİNDE ÖZGÜR BİREYLER OLARAK YAŞAMAK İSTİYORUZ”
Biz Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten emanet aldığımız güzel vatanımızda farklılıklarımızla birlikte SEVGİ, BARIŞ ve HUZUR ortamı içerisinde özgür bireyler olarak yaşamak istiyoruz.

“TÜM EMEKÇİ KADINLARIMIZI CHP GRUBUM ADINA SAYGIYLA SELAMLIYORUM”
Kadının gördüğü şiddetle, uğradığı haksızlıklarla, çileli koşullarıyla değil, toplum içerisindeki başarısıyla ve fedakar duruşuyla, yeni nesillerin yetişmesindeki olmazsa olmazlığıyla anılacağı, bir Türkiye dileğiyle… Direnç ve emek kokan bu günde yüreği yanan analarımızı ve tüm Emekçi Kadınlarımızı Cumhuriyet Halk Partisi grubum adına saygıyla selamlıyorum.” Sevginar SALİ

YORUM YAP