XXXXX

Babuşçu: Hizmet tek başına bir şey ifade etmez

AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu dün Silivri teşkilatıyla bir araya geldi. Basına kapalı bölümde yerel iktidar hedefleriyle ilgili çok şey konuşuldu ama hepsi aynı kapıya çıkıyor; "Emanetimizi geri alacağız” diyor Babuşçu. Gelelim yaptığı bir başka tespite: "Hizmet tek başına bir şey ifade etmez. Dokunabilmek, konuşabilmek, dertleşebilmek hizmet budur.”
En iyi çözüm en basit olandır. Bu kadar sade ve yalın ifade edilebilirdi… İster anlayın isterseniz bildiğinizden şaşmayın. Koltuklar boş kalmaz, kimse vazgeçilmez değil.

KARAKAŞ'A TEŞEKKÜR
Salı günü Çeltik halkının, İSKİ ve bölgede devam eden alt yapı çalışmaları esnasında yaşadığı sıkıntıları aktardık. AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş'a teşekkür etmek istiyorum, özellikle bölge halkı adına. İSKİ yetkilileri taşeron firmaya gerekli ikazlarını net bir şekilde yaptı. Dün de söylediğim gibi mahalle halkının konuyla ilgili tepki ve görüşmelerinin takibini sürdüreceğiz.
Daha önce defalarca değindim ama bir kez daha söylemek istiyorum; ne yaptığınız kadar bunu nasıl yaptığınız da önemli. Halkı üzmeyin, altından kalkamayınca daha çok üzülürsünüz.

MAŞALACI'DAN TEŞEKKÜR
Ahmet Maşalacı dün arayarak bizim aracılığımız ile Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'a teşekkür etmek istediğini söyledi. Göksular'ın, Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki yeni inşaatı ile ilgili ortaya koyduğu kaygıların, konuyla ilgili evrakları inceledikten sonra yersiz olduğuna ikna olduğunu belirtti.

SIRADAKİ KALE PARK ZİRVESİ
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, geçtiğimiz akşam yakın çalışma arkadaşlarıyla Kale Park'ta bir araya geldi. Yapılan çalışmaların halka yansıtılması, gündemde kalmak üzere yoğunlaşan değerlendirmelerin ağırlıkta yapıldığı toplantı umarım olumlu sonuçlar verir.
Sosyal paylaşım ağlarının kullanımı ile ilgili AK Parti'nin üstünlüğü tartışılmaz. Ama bu alanı genel iktidar temsilcisi daha çok kendi aralarındaki iletişimi sağlamak üzere kullanıyor. Teşkilat içinde kurumsal yapı ile siyaset bilinci adına atılan adımlar da dikkat çekici.
Sabah namazı ile Silivri sokaklarını arşınlayan AK Parti İlçe Başkanı ile CHP İlçe Başkanının yaptıklarını yan yana getirmek bile imkânsız. Karakaş zaten Tuğlu ile değil Işıklar ile rekabet halinde. Belediye tamam da CHP'nin de yaptıkları ve konuştuklarıyla gündemde kalması gerekmiyor mu? Yerel iktidarın, siyasi ayağına bu kadar pasiflik yakışmıyor. AK Parti yönetim, meclis, kadın ve gençlik kolları, mahalle temsilcileriyle aktif olarak çalışırken, CHP'ye bunun altında kalması kaygı verici. AK Parti genel iktidarın temsilcisi olabilir, CHP de köklü bir parti ile yerel iktidarın siyasi tarafı. İlçe binasını beklemekle olmaz bu işler… Halka gidin… AK Parti iktidarını özleyenler kadar CHP'yi görmek isteyenler de var onları düşünün… Silivri'de her istediği kapıyı çok daha kolay açabilecekken CHP'nin bu pasif tavrı, iktidar rahatlığıyla da yorumlanabilir Işıklar'ın tüm yükü sırtlamasıyla da… İyi yönetici her işi kendi yapan değildir, en iyi şekilde başkalarına yaptırandır…

KARIŞ KARIŞ YENİ MAHALLELER
6 Aralık 2012 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası'ndaki değişikliğin ardından Akören, Bekirli, Beyciler, Büyük Kılıçlı, Büyük Sinekli, Danamandıra, Çayırdere, Çeltik, Fener, Küçük Sinekli, Kurfallı, Sayalar ve Seymen köyleri ilçe belediyesine mahalle olarak bağlandı. Köy tüzel kişilikleri kalkmış olması nedeniyle bölge sakinlerinin hizmet alamama endişesi taşımaması için Silivri Belediyesi bu bölgelerde yeni durumu vatandaşlara aktarıyor. Bu program kapsamında Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Akören ve Bekirli'den sonra dün de Seymen ve Büyük Kılıçlı'da Büyük Şehir Yasası'ndaki son değişiklikleri anlattı. Bunların algılanması mutlaka zaman alacaktır da en azından vatandaşlar bu süreçte kiminle muhatap olacaklarını bilsin. Işıklar ve ekibi yarın da Büyük Sinekli, Küçük Sinekli ve Danamandıra'da olacak.

DALYAN GİTTİ, YILMAZ GELDİ
Gülay Dalyan'dan sonra AK Parti, Silivri'den sorumlu milletvekili olarak Enver Yılmaz'ı tayin etti. Yılmaz dün Silivri'deydi ve bir dizi ziyarette bulundu. Kaymakam, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Devlet Hastanesi, Karakaş'ın ekibi ve Yılmaz ile birlikte gittiği adresler oldu.
Dalyan'ın sivri çıkışlarından sonra, bakalım yeni sorumlu iktidar milletvekilinin, Silivri görevi nasıl cereyan edecek.

YORUM YAP