XXXXX

Atatürk'ü analım

Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, ulusal değerlerin yeşerdiği, kurtuluş ateşinin yakıldığı, bağımsızlığa, aydınlığa ve geleceğe olan inancın adı olan 19 Mayıs, bağımsızlık meşalesini Samsun'da yakarak Türk Milleti'ne rotasını gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün doğum günü kabul ettiği Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurulmasına uzanan sürecin ilk adımıdır.
Atatürk'ün önderliğinde kurulan ve hızlı bir gelişim süreci gösteren ülkemizi teknolojik gelişmelerden uzak kalmayan bir gençliğe emanet etmek hepimizin en büyük görevi ve çabası olmalı.
Bu duygu ve düşüncelerle Atatürk'ün geleceğimizin teminatı olarak gördüğü gençlerimizi yürekten selamlar, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 93 yıl dönümünü en içten duygularımla kutlarım.

***

19 Mayıs kutlamaları ilçemizde Cumartesi günü saat 10.00'da Atatürk Anıtı'nda saygı duruşu, İstiklal Marşı ve çelenk sunumuyla başlayacak. Program saat 10.30'da Silivri Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde devam edecek. Akşam saat 19.00'da Silivri Belediyesi önünden başlayacak Gençlik Yürüyüşü Atatürk Anıtı önünde son bulacak. Festival alanında saat 20.00'da Silivri Belediyesi tarafından Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi Müzik Grubu ile Murat Mermer'in sahne alacağı Gençlik Konseri düzenlenecek.
Haydi Silivri Atamızı anmaya ve gençlik bayramını kutlamaya!

SİLİVRİ'DE TRAFİK ZABITASI VAR MI?
Silivri Belediyesi tarafından yapılan prestijli yollar pek gündemde bu aralar malum. Bu konuda yapım aşamasındaki imalat hatalarından ziyade şehir içi ve bu bölgelerde seyir halindeki beton kamyonları, mikserler, 40 ayak kamyonlarını görenler "Bu kamyonlara yol mu dayanır” diye tepkisini dile getiriyor. Sahilde yapılan çalışmaların ardından bir çok eski binanın yıkımı ve yeniden yapımı ile ilgili çalışmaların başladığına dikkat çeken vatandaş, bu inşaat alanlarına girip çıkacak araçları denetleyecek trafik zabıtasının Silivri'de olup olmadığını soruyor.
Konu sahilden açılmışken; buradaki bazı işletmeler hakkında da sevimsiz şikayet ve duyumlar alıyorum. Silivri Emniyetinin denetimlerini sıklaştırması, belediyenin de ruhsat aşamasında yapılan işleri daha yakın markaja alması zorunlu görünüyor. Bu konuyu daha açık ve net konuşmalıyız ama sanıyorum bugün zamanı değil.
İyi hafta sonları…

YORUM YAP