XXXXX

Ak Parti Kadın Kollarında Kongre

AK Parti Kadın Kolları 3. Olağan Kongresi pazartesi günü yapılacak.
Gençlik Kolları’nın ardından, AK Parti Silivri İlçe Kadın Kolları 3. Olağan Kongresini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Elif Koryürek’in yeniden aday olarak güven tazelemesi beklenen kongre,  10.10.2011 tarihinde saat 12. 00’da New Center’in zemin katında bulunan Ünsal Düğün Salonu’nda yapılacak. Kongreye bölge milletvekillerinin katılması bekleniyor.
Gençlik ve kadın kollarından sonra AK Parti’de hazırlıklar Nisan ayında gerçekleştirilmesi planlanan ilçe kongresine odaklanacak.
AK Parti ilçe teşkilatını önümüzdeki hafta İBB Başkanı Kadir Topbaş’ı ağırlaması bekleniyor. İBB Abdülezel Paşa İlköğretim Okulu’nun resmi açılışı için ilçemizde beklenen Topbaş’a hazırlığın yanı sıra eğitim kurumunun eksiklikleri de gündemde. Yeni bir okul, eksiklerin olması doğal, hızla tamamlanması herkesin ortak beklentisi. Bu arada bölgeye yönelik dolmuş servisine ilişkin kararın UKM’den her an çıkması bekleniyor. Hattaki araç sıklığı da buna göre Şoförler Odası tarafından ihtiyaç duyulan sıklığa çekilecektir.

EKİM MECLİSİ 2. OTURUMU BUGÜN
Silivri Belediye Meclisi’nin Ekim ayı 2. Oturumu bugün saat 14.30’da gerçekleştirilecek. Gündem oldukça yoğun en önemlisi de 2012 tahmini bütçesi değerlendirilecek. Gayrimenkul satışı ve satın alınması, otogalericilere yer tahsisi ile içkili bölgelere ek yer belirlenmesi görüşülecek önemli gündem maddeleri arasında.
Otogalericilerin şehir içinden çıkartılması çok önemli ve zorunlu bir karar. Yıllardır gündemde olan bir konu ama çok az galerici bu yönde hazırlık yaptı bugüne kadar. Galericilerin banka ve notere yakın olma talebi dikkate alınması gerekiyor. Diğer yandan sorunun kısa değil uzun vadede çözümüne odaklanmak gerektiği de ortada. Konuyla ilgili kararı meclis aldıktan sonra değil de öncesinde galericilerle görüşmek gerçekleştirilmek istenen süreci daha yararlı ve sağlıklı yapardı kuşkusuz. Belediyenin kent düzenlemesi yaklaşımları kadar, yapılacak ayarlamanın galericilerin de uzlaştığı bir noktadan yola çıkarak yapılması mühim. Alınacak kararın artı ve eksisini belediye kendi içinde belirledikten sonra karar vermeden önce galericileri ikna etmesi ya da bu yönde çaba sarf etmesi daha yararlı olurdu.

MEZBAHA SIKINTISI
İlçemizde kasaplık mesleğini yapan esnaflar zorda. Silivri’de mezbaha eksikliğinden dolayı İstanbul’a gidip gelmek zorunda kalan kasaplar yetkililerden bir an önce bir çözüm bekliyor.

DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN
Hayat Hastanesi çalışanlarından Fahrettin Berktaş’ın doğum günü bugün. Kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

DOĞRU OLANI YAPMAKTIR ÖNEMLİ OLAN
On bir yaşındaydı ve New Hampshire Gölü’nün ortasındaki adadaki evlerinde ne zaman eline bir fırsat geçse hemen balığa giderdi. Levrek avı yasağının kalkmasından bir gün önce, babasıyla akşamın ilk saatlerinde küçük güneş balıklarından yakaladı. Sonra oltasına yem takıp, oltayı fırlatma talimi yaptı. Yem suya değdiği zaman gün batımında suda altın haleler oluşturmuş, daha sonra gölün üzerinde ay doğmuştu. Oltasının hızla çekildiğini hissedince, oltaya büyük bir balık geldiğini anladı. Babası oğlunun balığı çekişini hayranlıkla izledi. Çocuk sonunda yorgun düşen balığı sudan çıkardı. O güne kadar gördüğü en büyük balıktı, bir levrek; ama av yasağının kalkmasına sadece saatler kalmıştı. Baba-oğul güzelim balığa baktılar, pulları ay ışığında ışıl ışıl parlıyordu. Babası bir kibrit yakıp saatine baktı. Saat on olmuştu. Av yasağının bitmesine daha iki saat vardı. Önce balığa, sonra oğluna baktı.
'Suya geri bırakman gerekiyor, oğlum,' dedi.
'Baba!' diye itiraz etti çocuk ağlamaklı bir sesle.
'Başka balıklar da var,' dedi babası.
'Ama hiçbiri bunun kadar büyük değil!' dedi çocuk.

Haberin devamı 07.10.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…



YORUM YAP