Esra Tatar

Canımızı Veririz

Herhalde dünyanın en yardımsever ülkesi bizizdir. Öyle ki nerede aç, sömürülmüş halk, ölen insanlar varsa Türkiye orada. Sakın yanlış anlaşılmasın bunları yardım etmeyelim, ‘aman bana ne’ deyip geçelim, ya da ‘bana dokunmayan yılan bin yaşasın’ mantığıyla söylemiyorum.
Ama açlık sınırının altında yaşamaya çalışan ülkem insanını da görmezden gelemem…
                                                
&&&
Somali’ye Yardım
Sık sık duyuyoruz artık bunu, TV’ler bangır bangır bağırıyor; Başbakan Somali’de, Kılıçdaroğlu Somali’de, Nihat Doğan Somali’de… liste böyle uzayıp gidiyor.
Demeyin şimdi ‘orada ne yapıyorlar?’ diye. Gösteriş yapıyorlar tabii ki. Kimi albüm öncesi reklam, kimi siyaset  ‘ne vicdanlı adammış yahu’ dedirtmek için kendilerine. Kafalarında, gözlerinde sinekler uçuşan, açlıktan ölen insanlarla gülerek poz verip, şarkılar söylüyorlar. Hee bir de ağlayanlar var, onları da unutmadım elbette. Kamera merceğine baka baka…

&&&
Ajda Pekkan Somali’ye yardım konseri verdi, geçtiğimiz gün Kuruçeşme Arena’da. Pekkan, konserin her ayrıntısını kendisi düzenleyip, orkestra ücretini dahi kendisi vermiş. 25 bin kişi katılmış. AB Bakanımız Egemen Bağış’ın biricik kızı Ecehan Bağış da o gece sahnede Pekkan’la şarkı söylemiş.
Bir de bizim Kızılay Gümüşyaka şubesinin düzenlediği, gazete manşetlerinde ‘Kızılay Fiyaskosu’ diye yer alan bir yardım gecemiz olmuştu. Hatırladınız mı? Hani şu 20 kişinin bile olmadığı, Zerrin Özer ve Özcan Deniz sahne alacaktı hani.
Hatta Zerrin Özer Silivri’ye gelip, oteline yerleşip, sahne alanıyla ilgili bilgi alıp, az kişi olduğunu öğrenince sahneye çıkmamıştı. Yanlış hatırlamıyorsam kendisi yardım konserine 15 bin TL’ye çıkacaktı.  Sanki Somali’ye değil de Zerrin’e yardımmış gibi…
                                               
&&&
Gel gelelim bizim konuya. Üzerinden hayli zaman geçti ama biraz gazete, dergi okuyanlar hatırlayacaktırlar. Ajda Pekkan bir açılış konserinde, programa katılan AB Bakanı Egemen Bağış’a övgüler yağdırmış, “Muhteşem vizyonunuzla hep ülkemizin önünü açıyorsunuz. Sizin için canımızı veririz” demişti. Haber basına ‘yağcı Ajda’ diye yansımıştı.
Demek ki neymiş Sevgili Kızılaycım, ya otur yap bir basın açıklaması ‘ver canını bir bakan için’ ya otur sen bir yardım kuruluşu olarak Ajda halleder verir canını biricik bakanımıza yardım için.
Belediye başkanına, partilerin ilçe başkanlarına değil, bakanlara oyna Kızılay’ım…
 

YORUM YAP