Esra Tatar

İçsesim Ve Ben

Aaaaa çığlık atasım var çok fena. Saçlarım beynimden içeri çekiliyor sanki. Ne Twitter ne de Facebook çare olmuyor derdime. Dert dedim ama o da ne?  Bilmiyorum.
 Aynaya bakıyorum, saçlarımla oynuyorum, oje sürüyorum, makyaj yapıyorum geçmiyor. Erkek felsefesine göre her şeyi yapıyorum. Oysa bunlar hemcinslerimin can damarı. Korkmaya başlasam iyi olacak sanki. Cidden, tedirginlik parmak uçlarımdan saç diplerime kadar kendini göstermeye başladı.
Ergen kızın günlüğünü aşırmış, okur havasına girdiniz dimi?
Oysa ben bu ruh halinden çıkmak için en son N.D dinledim. Beynimde hala bitanesinden bitanesine diye yankılanıyor. Fenalardayım çok fena.
Türkiye gündemi mi? O da ne?
* Van’da insanlar depremde ölmediler, soğuktan ölüyorlar.
* İstanbul Kültür Başkenti 2010. Oysa bizden bunun vergisi 2009’da alınmaya başlamıştı. 2011’deyiz. Hala en kerizinden ödemeye devam ediyoruz. Eğer sizin asosyal, kültürsüz olduğunuzu düşünen insanlar varsa çevrenizde, onlara benzin ve mazot alımlarınızın fişlerini gösterebilirsiniz. Litrede 1,5’luk kültürleniyorsunuz çünkü. Adına bakmayın sakın İstanbul Kültür Başkenti diye, fatura Türkiye geneline kesiliyor. Şahsen bunu öğrendikten sonra benzin istasyonlarındaki klasik müziğin anlamını çözdüm. Ama bundan sonra bir kişinin de gelip arabanın başında keman çalmasını istesem bu vergi kadar absürt olmaz sanırım?
* Hee unuttum sanmayın bir de elektrik faturalarımızdaki Kayıp Kaçak Bedeli var. Faturalarda K. K. Bedeli olarak boy gösteriyor kendileri. Kuzu gibi ödüyoruz, doğudaki topraktaşlarımızın da dediği gibi “kerizler ödüyor gardaşş.”
Ve acı tatlı, depremli, bol vergili, şehitli, parası olanın askerden yırtabileceği kararının çıktığı bir yılı daha geri de bırakmaya sayılı günler kaldı.
Birçoğumuz 2012’de doğum günümüzün, resmi, dini bayram tatillerinin hangi güne denk geldiğini, kaç gün tatil yapacağımızı hesaplamaya başladık bile.
Ne diyeyim, düzen böyle Hakim Bey.

Mahsun Kırmızıgül’ün de söylediği gibi; Hayat devam ediyor!

YORUM YAP