XXXXX

Ak Parti’de son gelişmeler üzerine…

Ak Parti'den konuyla ilgili olarak yapılan erteleme duyurusunda şu ifadelere yer verildi: "02.07.2012 Pazartesi günü yapmayı planladığımız basın toplantısı, aynı saatte Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr.Mimar Kadir Topbaş, AK Partili İlçe Belediye Başkanları ve AK Parti İlçe Başkanlarının İstanbul'daki koordinasyon toplantısı nedeniyle 04.07.2012 Çarşamba gününe ertelenmiştir.”
Pazartesi, Salı derken muhalefetin gündeme ilişkin değerlendirmelerini öğrenmek için Çarşamba'yı bekleyeceğiz.
Konu Ak Parti'den açılmışken devam edelim…
Parti kulislerinde Genel Merkez ve İl Başkanlığı tarafından aday adayları ile ilgili bir kamuoyu yoklaması yaptırıldığı, Hüseyin Turan'ın, Metin Karakaş'tan önde çıktığı konuşuluyor.
Parti içi muhalefet olarak tanımlanan grubun Karakaş karşıtlığı ile Hüseyin Turan sempatisi bilinen bir gerçek. Hatta Turan dışındaki diğer alternatif isimleri de kabul eden isimler var aralarında.
Ak Parti Silivri'de Metin Karakaş pozisyonunu sağlamlaştırdıkça sürekli olarak işlenen ve taze tutulmaya çalışılan karşı görüş aday yapılmayacağı önündeki görüş olmayı sürdürüyor. Metin Karakaş, ilçe başkanı seçilse de, partiyi Silivri'de ilçe başkanlığı döneminde 1. olsa da hep bu gelişmelerin ardından "Karakaş görevden alınacak”, "Belediye başkan adayı yapılmayacak” görüşleri diri tutuldu. Yani Karakaş, her ne kadar açıkça ifade etmese de belediye başkan adaylığı yolunda ne kadar güçlü referanslar kazanırsa kazansın karşı tarafın itirazı aynı ölçüde gölge gibi kendisini ve yaptıklarını izledi, izlemeye devam ediyor.
Hüseyin Turan'ın oluşturduğu meclis kadrosuyla ilişkisi çok parlak olmasa da ilçe yönetiminin her kademesinde Karakaş, kişisel gücünü işledi. Aday olmaması durumunda hayal kırıklığını tek başına yaşamayacağını anlatmak istiyorum. Aday olmamasından mutlu olacak kesimler de var, mutlaka ama onların yönetimde yani partinin dinamizmini belirleyecek pozisyonda olmadığını da dikkate almak gerekir.
Metin Karakaş ve Hüseyin Turan dışında Ak Parti'den Silivri Belediye Başkan Adaylığı konusunda en iddialı üçüncü isim Tahir Sert. 2009'da da vardı, 2014'te de geçmişte elde edemediği hedefi için ilçe siyasetimizin sahnesine çıkacak.
Hüseyin Turan alenen çalışmalarını yürütürken, Tahir Sert ‘alt yapıya' odaklanmış durumda ve daha gözden uzak çalışıyor.
CHP'den belediye başkan adayları arasında ciddi ve çekişmeli bir yarış beklenmezken, AK Parti'de durum çok farklı…

BAŞSAĞLIĞI
Selami Değirmenci'nin amcasının oğlu Mesut Değirmenci, geçirdiği ameliyat sonrasında hayatını kaybetti. Cuma günü Çeltik'te de sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Merhuma Allah'tan Rahmet, Değirmenci Ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.

KANDEMİR, ATEŞE
BENZİNLE GİDERSE!
Sokak ve caddelere verilen, özellikle tepki çeken isimler konusundaki tartışmanın çözüme kavuşturulması ile ilgili beklenti sanıyorum Yılmaz Kandemir'in açıklamalarıyla tamamen ortadan kalktı! On farklı cephede daha yeni savaşların ateşini fitilleyecek açıklamalara imza attan Yılmaz Kandemir'i muhatap alıp cevap vereceklerin işi kolay olmayacak. Çünkü aşağı tükürseler sakal, yukarı tükürseler bıyık. İğrenç bir benzetme biliyorum ama durumu iyi anlattığı için kullanmak zorundaydım.
Muharrem Eren'i ne sakinleştirir hakkında Kandemir'in "Yalaka” açıklamalarını gördükten sonra inanın ben bilmiyorum. Ama hareketli günlerin bizi beklediği kesin.
Hüseyin Turan da çekingenliğini üstünden tamamen atıp, gündeme ve adına ilişkin süreçlere gerektiği ölçülerde cevap vermeye başlasa hiç fena olmayacak. Bugüne kadar dönemine ilişkin tüm açıklamalara sitemlerini dost sohbetlerinde yaptı. Dönemini de adını da koruyabildiğini göstermesine ihtiyaç var. Bunu da kendisinden başkası daha iyi yapamaz.
İyi haftalar!

YORUM YAP