Sevginar Sali

AK manifestonun ipuçları!

AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Cumartesi günü kesinleşen 40 il'in belediye başkan adaylarını açıklarken mahalli idareler yönetimi vizyonu, partisinin 31 Mart 2019 seçim manifestosu hakkında bazı ipuçları verdi. Erdoğan'ın bazı konuşmalarına kendimi kaptırmaktan alıkoyamıyorum, sonra uygulamada yapılanları görünce kendime geliyorum : )
İnşallah bu sefer söylediğini yapar (pek umutlu değilim ama) deyip söylediklerini, eli kulağında belediye başkan adayının açıklanması öncesinde, kayda geçelim bunları çok işimize yarar, ilerleyen günlerde…
İşte Erdoğan'ın, merakla açıklamasını beklediğimiz belediye başkan adayları ve yerel seçim stratejilerine yönelik değerlendirmeleri: “Yeni dönemin en önemli özelliği hizmet belediyeciliğini, gönül belediyeciliği ile daha üst noktaya taşıyacak olmamızdır.
Biz göreve geldiğimiz andan itibaren hem hükümette, hem mahalli idarelerde bu asırlık ihmalleri gidermenin mücadelesini verdik. Bir taraftan şehirlerimizin sorunlarını tek tek çözerken, diğer taraftan da belediyeciliğe yepyeni bir bakış açısı kazandırdık. Formülümüz gayet basit. Biz milletimizin aklını çelmenin değil, gönlüne girmenin peşinde olduk. Biz her şeyden önce kalpleri fethetmenin mücadelesini yürüttük. Seçimler sandıkta değil gönüllerde kazanılır veya kaybedilir. Günün 24 saati, yılın 365 günü milletimizin gönlüne girmek için çalışan AK Parti ise sandıktan istisnasız hep lider olarak çıktı. 2019 için Mart'ı için başarı formülümüz aynı.

"BİZE OY VERMEYEN VATANDAŞLARIMIZI SAFLARIMIZA KATACAĞIZ"
Şunu unutmayın, AK Parti'nin her bir teşkilat mensubu, her bir gönüllüsü 81 vilayetimizin tamamında, her ilçemizde, köyümüzde kapısını çalmadık hane, elini sıkmadık vatandaş kazanmadık gönül bırakmayacak şekilde çalışmayı sürdürecektir. Dikkat ediniz başlayacaktır demiyorum sürdürecektir diyorum. Çünkü biz bu gönül kazanma çabamızı hiç bırakmayacağız. Bize sempatiyle bakan ama oy vermeyen vatandaşlarımızı saflarımıza katacağız. Oy vermediği gibi bize sempatiyle bakmayan herkese de ülkemiz için yaptıklarımızı, yapacaklarımızı anlatacağız ve onların da gönlünü kazanacağız. Bunun için AK Parti'nin her seçimde oy hedefi mümkünse yüzde 100'ün desteğini almaktır. Bu orana ne kadar yaklaşırken kendimizi o derece başarılı görürüz. Biz oy oranımız düştüğünde, iktidarımız tehlikeye düştüğü için değil milletimizin gönlünde irtifa kaybettiğimiz için üzülüyoruz. Oy oranımız yükseldiğinde, milletimizin gönlündeki yerimizi sağlamlaştırdığı için seviniyoruz.

"BELEDİYE BAŞKANI HALKINA TEPEDEN BAKAMAZ"
Bir belediye başkanı halkına tepeden bakamaz. Belediye başkanı tevazu ehlidir, samimiyet ehlidir, gayret ehlidir. Önce millet der, önce memleket der. Bulunduğu görevde kibir, büyüklük taslama, millete tepeden bakma, milletle irtibatını koparma hastalığına kapılan hiç kimsenin AK Parti çatısı altında yeri olamaz.
… İnsanların başlarını sokacak ev bulamadığı yerde uçuk kaçık imar projeleriyle milletin derdine derman bulamazsınız. Mutfağında ekmeği, sobasında yakacak odunu kömürü olmayan birine şehircilik adına anlatacağınız hiçbir şeyin karşılığı yoktur.
Önce insanın yaradılışından beri arayışında olduğu barınma, giyinme, güvenlik, eğitim, sağlık hizmetleri kendisine sağlamanız gerekiyor. Türkiye hamd olsun geçtiğimiz 16 yılda yaptığımız yatırımlarla geride bırakmıştır. Artık milletimizle daha derin ufuklara bakma, daha vizyoner projeleri konuşmaya hazırız.
Dün şehirlerimizi ur gibi inşa eden gecekonduların önüne geçmenin yollarını arıyorduk. Bugün yüksek yapılan binalardan duyduğumuz binalardan bahsediyoruz. Dün ülkemizi ve şehirlerimizi yönetenleri seçimden seçime görüyorduk. Bugün katılımcı demokrasiyi yaygınlaştıracak yöntemler arıyoruz. Söylemek istediğim ülkemiz geliştikçe, milletimizin bakışı derinleştikçe ülkeyi ve şehirleri yönetmenin usullerinin de değiştiğini görüyorum. Manifestomuzda şehirlerimizin gelecekteki ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik ilkeleri ortaya koyuyoruz.”

YORUM YAP