Sevginar Sali

Ağaç

2020'nin son günlerinde Silivri Belediyesi, 35 mahallede çocuk parkları ve yeşil alanlara yönelik ağaçlandırma faaliyetini yoğunlaştırdığını duyurarak; Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince dikim çalışmaları kapsamında 2 ay gibi kısa bir sürede ilçe genelinde 2 bin 500 ağacın toprakla buluşması hedeflendiğini paylaştı. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Çocuk parkları ve yeşil alanlarımızda ağaç dikimi yapıyoruz. ‘Bir ağaç bin nefestir' diyerek bu çalışmamızı hızlandırdık. Abelya, Akçaağaç, Akuba, Ardıç, Badem, Ceviz, Çınar, Ihlamur, Akasya, Dut, Çınar gibi 44 değişik türde 2 bin 500 ağacı, gelecek nesillere daha yeşil bir Silivri ve daha temiz bir çevre bırakmak adına toprakla buluşturacağız” dedi.
İlçe kongresinin ardından AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu'nun yönetim kurulu üyeleri ile ilk faaliyeti zeytin ağacı dikmek oldu.
Silivri Okçuluk Gençlik ve Spor Kulübü (SİOKGSK) Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Bıyıklı, kendilerine 62 zeytin ağacını toprakla buluşturma imkanı veren Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a teşekkür ederken, “Zeytin, refahın, bolluğun ve barışın sembolüdür. Bizler bir adım attık, siz de Zeytin ağacı dikin” diyerek çağrıda bulundu.
Her biri öyle ama Zeytin ağacı kesinlikle muhteşem bir şey. Her açıdan ve anlamdan çok kıymetli.
Son olarak da ADD Silivri Şubesi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün “Ormansız ve ağaçsız toprak vatan değildir!” sözünden hareketle, ilçemizde bir bölgenin ağaçlandırmasını üstlendiklerini ilan ederken Derneğe cüzi miktar bağış yaparak bir ağaç sahiplenmek isteyen üyelerine çağrıda bulundu.
***
Bir yandan salgın, diğer yandan kuraklık tehlikesi… ‘Ölümlerden ölüm” beğen! Dünyayı kurtarmak kimsenin elinde değil ama hepimizin sorumluluğu altında. Ormana gücümüz yetmiyor da, ağaca da mı hükmümüz geçmesin!?
Bugün ektiğimiz ağaçların gölgesinde yatmak belki yıllarımızı alacak ama bunu şimdi yapmazsak gelecekte yaşanacak kayıpların telafisi mümkün olmayacak.

İLK KAR HEYECANI
Meteorolojinin kar yağışı uyarılarının ardından İBB de Silivri Belediyesi de ‘hazırlıklar tamam' mesajı verdi. Silivri Belediyesi'nde ilçemizde oluşabilecek olumsuzluklara müdahale amacıyla 3 Ana Tuz İstasyonu, 307 personel, 60 araç ve 800 ton tuz ile kar nöbeti başladı. Silivri kışa hazır, bakalım karı görebilecek miyiz!

YORUM YAP