Silivri Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi ilerliyor

Silivri Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi ilerliyor

15.01.2021 16:52:13

Silivri Belediyesi kendi bünyesinde kurulan SİLTAŞ Şirketi eliyle Eski Varnalı Konutları diye bilinen alanda 68 konutlu kentsel dönüşüm projesinde yıkıma başladı.

Silivri Belediyesi'nin kendi bünyesinde SİLTAŞ Şirketini kurarak başlattığı Kentsel Dönüşüm hamlesinin ilk adımı Varnalı Konutlarında yıkım gerçekleştirildi. Çalışmalara bizzat katılan Başkan Volkan Yılmaz, “6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu kapsamında, yasal süreci tamamlanan Varnalı Konutlarında kentsel dönüşüme başladık. Vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve güvenli konutlarda yaşam sürdürmelerine imkan sağlamak en büyük hedefimiz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

SİLİVRİ BELEDİYESİNİN İLK KENTSEL DÖNÜŞM HAMLESİ; VARNALI KONUTLARINDA YIKIM BAŞLADI

2021 yılının ilk meclis toplantısında depreme hazırlık ve Kentsel Dönüşüm bağlamında gerçekleştirilecek çalışmalara büyük önem verdiklerini anlatan Başkan Volkan Yılmaz, bu amaçla belediye bünyesinde SİLTAŞ'ı kurduklarını ifade etti ve şu açıklamalarda bulundu: “Silivri Belediyesi olarak hem TOKİ hem KİPTAŞ gibi bir inşaat şirketi olması gerektiğinden hareketle Silivri Belediyemizde SİLTAŞ diye bir şirket kuruduk. Bu şirket şuan çalışmalara başladı. Biz de şunu söylüyoruz; TOKİ 10 bin ev dönüştürebilir, KİPTAŞ bin tane dönüştürebilir ama Silivri Belediyesi de 100 tane, 200 tane de olsa veya görev süremiz içerisinde 500 tane de olsa 500 hanenin belki canını kurtarabilecek bir hamleyi yapabiliriz. Eski Varnalı Konutları diye bilinen alanda 68 konutlu bir kentsel dönüşüm projesini Silivri Belediyesinin şirketi ile yapacağız. 4 tane konutu elinde bulunduran bir mal sahibi yazışmalarla yasal süreci 6 ay uzattı. Yıkım aşamasına geldik. Önümdeki günlerde Varnalı Konutlarının yıkımını ve 68 tane konutun kentsel dönüşümünü Silivri Belediyesinin eliyle yapmış olacağız. KİPTAŞ'tan kentsel dönüşüm anlamında da Silivri'de bir proje yapmalarını istiyorum. Vatandaşlarımız gerçeklerle yüzleşmekten korkmasınlar, İBB ekiplerine, Silivri Belediyesi ekiplerine, Çevre Bakanlığı ekiplerine bina tespit çalışmalarında zorluk çıkarmamalarını rica ediyorum.”

YORUM YAP