Yüzleşelim, yüzsüzleşmeyelim...

Bütün defterlerimiz açık, hesap görülmemiş; kesilmek üzere beklemede… Gündemi aklımda değerlendiriyorum da günün köşe yazısı için… Şu konu yarım, bir diğeri tek taraflı, bir başkasının tarafları sessiz, başkasının açıklamaları yarım yamalak, beynimi kemireni ele alsam yazacaklarımı kendim bile kaldıramam… Sanırsınız Silivri'nin ortasına dipsiz bir kuyu kazmışlar, herkesin boynunda eteğindekileri oraya dökme zinciri bağlanmış… Taşları eteğinizden döküyorsunuz, asansörle sırtınıza yükleniyorlar; böyle de uçuk bir mekanizma işliyor : )) Kuyudan taş çıkarmaya hevesli ‘akıllı' da yok zaten ortalıkta… Yargı, emniyet, siyaset, medya derken askere, yargıya, eğitimcilere de güven yerlerde… Çok merak ediyorum bir güvenirlik kamuoyu yoklaması yapılsa sonuçları hazmetmek için ne içmemiz gerekecek!? “Kime güveniyorsunuz” yerine “Kime en çok güvenmiyorsunuz” diye mi sorulsa artık memlekette… Ona buna'yı bırakın da kendisi ve yaptığı işe güveni ne kadar az insanın kaldığıyla yüzleşelim! Yüzsüzleşmeden ve onları da kendimize en kısa sürede benzetme yeminleri etmeden… Kendimi o şansı azınlık içinde göremiyorum maalesef; ne kendime güvenimle övünebilirim, ne de yaptığım işin hakkını teslim ettiğimle… Toplumumuzun, özelde mesleki alanlarımızın, etik ve ahlak açısından uğradığı erozyonu görmezden gelmek artık kimseye yutturulamayacak bir kandırmaca. Etrafımızı çamur sarmışken içinden temiz kalmak veya çıkma iddiası komik! Kendimize kimseyi güldürmeyin… Oturup ağlayalım mı peki? Etrafımız temizlenmeden, arınamayız farkına varalım artık!

BİR İYİ ADAM DAHA GÖÇTÜ
Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Vekilliği döneminde daha çok tanış olduk… Efendiliği, sükûneti, sabrı ve iyi niyetli yaklaşımını hiç terk etmeyişine saygı duymamak ne mümkündü. Rahatsızlığı hakkında bir süre önce bilgi sahibi oldum. Ölümün son sözünü söyleme kararlılığı karşısında insan çok çaresiz. Hatta “çaresizlik” kelimesinin tam olarak en iyi ifade ettiği durum “ölüm”… Yaşamadan bilmek mümkün değil tabi… Selahattin Öpçin, gittiği yerde de çok mutlu olacak eminim. Sadece ailesi ve yakınları onu çok özleyecek ve zamanla onsuz yaşamayı öğrenecek…
Mekanı Cennet olsun… Ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum…

SAĞANAK YAĞMUR UYARISI
Silivri Belediyesi, 20-23 Eylül tarihleri arasında ilçemizde sağanak yağmur geçişleri beklentisi ile ilgili şu uyarıda bulundu: “Vatandaşlarımızın yağışların oluşturacağı olumsuzluklara karşı gerekli tedbirleri alması önemle rica olunur. 24 saat görev başında olan Silivri Belediyesi ekiplerine, 736 10 02 ve 444 20 47 numaralı telefonlardan ulaşabilirsiniz”

EYLEM YAPALIM BARİ
İmza toplamak, dilekçe yazmak, yetkililere ulaşmak, haber yapmak bir işe yaramıyor eylem yapalım bari… Kısa bir süre önce Danamandıra'nın içinden günde 1000 kamyonun mahallede sınırları içinde faaliyet gösteren 4 taş ocağından malzeme taşıma durumunun yarattığı çevre faciasını sizlere aktarmıştık. Dün hiç birimizin kimlik ve görevleri fark etmeksizin benimsediği duyarsızlığın zerresinin bulaşmadığı Hatice Nigar Başpınar aradı ve sordu “Bir gelişme var mı?” diye. Bayram süresince kamyon trafiği durmuş ve bugünlerde yeniden başlamış.
Maalesef bir gelişme yok. Çevre Derneği Başkanlığında bir eylem yapılırsa belki mahallenin yaşadığı sıkıntıyı duyan olur!? Greenpeace'cileri çağıralım da bizleri gelip kurtarsınlar yoksa soluduğumuz toz bizi süründürerek öldürecek! Biz yaşam hakkımızı savunmaktan aciziz!!!

YORUM YAP