Sevginar Sali

Silivrispor ve profesyonel

Haziran'da yapılacak kongre öncesi Silivrispor gündemden eksik olmuyor. Kongre yokken de değişen bir şey yoktu gerçi. Ligden düşüşüyle, kalışıyla, yönetimiyle hep kendini tartıştırmayı başardı. Hata yapmayan kişi kimdir? Hiçbir şey yapmayan. İhsan Atun çok mu hata yaptı? Çok çalıştı demektir… Ama değil mi ki artık devam etmeyecek, geçmişi tartışmanın bir esprisi yok… Hatalarından ders alalım, doğrularında teşekkür edelim ve önümüze bakalım.
Bölgemizde yatırım yapmayı hedefleyen bir işadamı; Mete Çetinkaya kulübün borçlarını ödemeyi ve profesyonel bir ekip artı Silivri dinamitlerinin de korunacağı bir kadro takviyesiyle yönetime talip oluşuyla gündemde şimdi de…
Başta kimse böyle bir teklife sıcak bakmadı diye biliyorum.
Kabul etmemiz gereken ise bin bir çaba ile profesyonel lige çıkartılan bir kulübü amatörce yönetmeye devam edemeyeceğimiz.
Pazartesi akşamı belediye başkanı başta olmak üzere kulübe emeği geçen günümüz ve geçmişteki isimler yeni başkan adayı Mete Çetinkaya ile tanıştı, kaynaştı… Kulübe emeği geçen kişilerin toplantıya çağrılması ve ortak bir zeminde buluşmalarını önemsiyorum. Yöneltilen eleştirilerin haklılığını zaman gösterecek ve dilerim ki destek verenler haklı çıksın.
Silivrispor bir şirket ciddiyeti ile yönetilmeli, idaresinde profesyonellik hakim kılınmalı. Belediye başkanı ve iş adamlarının kara kuyusuna dönüşüp, yaka silktikleri bir yapıdan kimseye hayır gelmez. Kulüp profesyonel lige çıktı, bu yapıyı amatör ruhla yönetme çabasının sınıfta kaldığını gördük. Bütünlemelerde durumu kurtarırsak ne ala…
Bir de Silivrispor Kulübü Başkanlığına, kulübün borçlarını ödemeyi kabul etmesiyle şimdilik algılıyoruz beyefendiyi kusura bakmasın, Mete Çetinkaya'nın beton santrali mevzusu var. Kurfallı'da çimento fabrikası için Belediye ve ilçemizdeki tüm siyasi partiler ve STK'ların verdiği mücadele malumunuz. Çetinkaya'nın gelecek yatırım hedefini, ki olup olmayacağı da çok net değil, çimento fabrikasına bağlamaya çabalayanlar var. KENTAŞ, AS Beton, Ayyıldız gibi bir beton santrali Çetinkaya'nın planladığı… Çeltik'te sahip olduğu yerde yetkili birimlerden izin alabilirse gerçekleştirmeyi planladığı bir yatırım. Silivri'de gelecekte inşaat işine atılmayı hedeflediğini de samimiyetle kulüp toplantısında paylaşmış.
Mete Çetinkaya'yı tanımıyorum ama tanıdığım ve kişiliğine, karakterine güvendiğim insanların hakkındaki iyi referansına güveniyorum. Dahası güvenmek istiyorum. Silivri, Silivrispor hakkında hayırlısı neyse o olsun inşallah…
İyi bir niyet ile ortaya çıkan insanlara kötü, art niyetli muamelesi ve yaftası yapıştırmak o kadar kolay olmasın… O kadar kötü niyetli ispat edilenlere karşı sessiz kalışımıza yazık olmasın!

KAYNARCA SESLERİ
Hüseyin Turan ile Metin Karakaş arasında cepheleşen AK Parti Silivri'de derinden derinden Tülay Kaynarca'nın ayak sesleri de işitilmeye başlandı. Üçüncü dönem milletvekilliğini tamamladığı gerekçesiyle Kaynarca'nın 2019'da Silivri Belediye Başkan Adayı gösterilmesi üzerine yoğun beyin fırtınaları var. Ben 7 Haziran ile 1 Kasım arasının dönem sayılmayacağı kanaatindeyim… 2019 hesapları yapanlar yine de Kaynarca faktörünü hesaba katsın; zararı olmaz. Bakanlık beklentilerinin yakıştırılması sonrasında “MKYK'ya alınmadı, Müezzinoğlu Bakan olmadı Kaynarca'nın kolu kanadı kırık” yorumlarından da haberdar olun.

YORUM YAP