XXXXX

Silivri’nin kurtuluşu

2008 yılından beri ilçemizde resmi törenler iptal edilmiş olsa da bu sene nedense içime bir hüzün çöktü bu konuyla ilgili. Silivri'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümünde bu tarihi bir şekilde vurgulamak, belirtmek, önemsetmek ihtiyacı hissettim. Bu çerçevede Silivri'nin tarihsel gelişimine ve geçtiği aşamaları da bir kez daha anımsamamız gerektiğine karar verdik. Tarih ve bu süreçteki önemli günler bize sadece sahip olduklarımız değerlerin kıymetini hatırlatmakla kalmıyor. Onlara biz bir dönem sahip olabiliriz ama bir insanın ömrünü aşan, kuşaktan kuşağa değişim ve gelişimi ile geçen Silivri için düşman işgalinden kurtuluş kaydedilmeli. Bu topraklardan, kimler geldi geçti, neyin mücadelesini verdiler… Ve şimdi bizlerin kıyısından köşesinden varlığı ile etkilediği, yön verdiği bir zaman diliminden geçiyor Silivri… Kurtuluşun kutlu, özgürlüğün daimi…

IŞIKLAR İZNE ÇIKTI, VEKİL ÇOLAKOĞLU
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, bayramların yoğun programından sonra Salı günü itibariyle 4 günlük izne ayrıldı. Bu sürede kendisine vekalet edecek isim Seval Fildişi Çolakoğlu olacak. Işıklar'ın 5 Kasım 2012 Pazartesi günü görevinin başında olması; Kasım meclisinin ilk oturumuna Başkanlık yapması bekleniyor.

HIRSIZLARA DİKKAT
Bayram sonrası tatsız sürprizler yaşandı, Salı sabahı Silivri'de bazı işletmeler aldığım duyumlara göre. Özel İdare'nin arka tarafındaki büfe, Klassis bölgesindeki Kartal Market ve birkaç yer daha aynı gece davetsiz misafirler tarafından ziyaret edildi. Emniyetin konuyla ilgili araştırması sürerken, esnaflara dikkat uyarısı yapalım.

NİCE YAŞLARA
Sevtap Ege, Ender Unutan ve Aynur Süleymanoğlu'nun doğum günü bugün. Kutluyor sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Nice güzel yaşlara…

GÜNÜN SÖZÜ
Kimseyi değiştiremezsin hayatta.
Ve kimse için de değişmemelisin.
Kimliğini kaybettiğin an, yaşamını çöpe attın demektir.
İstemediğin sürece, hiçbir şey için ödün vermeyeceksin.
Çünkü gün gelir, verecek hiçbir şeyin kalmaz.
Her şeyi sen istediğin için yapacaksın,
Başkası senden istediği için değil.
Ve sen, sen olarak kaldığın sürece;
Senin yanında olanlar da mutlu olacaktır.
Bırak hayatına eşlik etmek isteyenler gelsin seninle;
Yolun bitimine kadar gelmeleri şart değil.
Herkesin gidebileceği bir yol vardır.
Sen yeter ki, yanında yer ayırmayı bil.
Ne sen kimse için mecburi istikametsin,
Ne de bir başkası senin için.
Seninle gelmek isteyenleri yanına al.
Belki beraber daha çok şey katabilirsiniz bu hayata.
Yanındaki seni mutlu ettiği sürece kalsın hayatında, zorlama kendini.
Hayat rahat ve anlayışlı insanlarla,
Ve hayat hak ettiği gibi yaşandığında güzel…
Ve unutma; Aynı dili konuşanlar değil;
Aynı duyguyu paylaşanlar anlaşabilir.
Charles Bukowski

DÜZELTME
Dün yer verdiğim sel mağdurlarına yardımlar konusundaki köşe yazımda sehven "Beyciler” yazılmıştır doğrusu "Danamandıra” olacaktır.

YORUM YAP