Sevginar Sali

Silivri’de bir ilk!

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Mehmet Özhaseki'nin atanmasından sonra Yardımcılığına İstanbul Milletvekili, eski Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir atandı. İstanbul sorumlusu da olan Demir dün Silivri'de sahadaydı… Yerel seçim hazırlıklarının startını veren AK Parti, Silivri'de genel başkan yardımcısı düzeyinde vatandaş ile yüz yüze kamuoyu yoklaması yapıyor!
Dün Silivri temaslarına başlayan Demir'in bugün de devam etmesi beklenirken, bir ekip de vatandaşlara belediye başkan adaylığı ile ilgili beklentilerini soruyor.
AK Parti'nin hızına bakılırsa söylendiği gibi Ekim ayı sonuna kadar belediye başkan adayları belirlenmiş ve ilan edilmiş olur.
Bu saatten sonra CHP'nin başta olmak üzere diğer partilerin bekleyeceği bir şey kalmaz. AK Parti ve CHP'den sonra aday açıklamaya kalkana geçmiş olsun zaten! Seçime en hazırlıklı iki partiden sonra hala aday belirlemeye çalışılması sonuç verecek bir süreç olarak görülmez. Ha AK Parti ve CHP'de gerçekleşmeyen adaylık beklentilerinin bu partilere yansıması söz konusu olabilir! Onun da her hangi bir kazançtan ziyade her açısıyla kaybettirmeye yönelik işleyen süreçler olacağını tahmin etmek çocuk işi.
Silivri halkı pek tabi, ilçe başkanı, il başkanı, Mustafa Demir, Mehmet Özhaseki ve Recep Tayyip Erdoğan aşamalarını başarıyla geçen, bir kısmı ihtimal dahilinde atlanabilir de, adaylığı alır. Ardından daha zoru başlıyor; seçimi KAZANMAK!
AK Parti'nin Genel Başkan Yardımcısı düzeyinde halk yoklamasına hayran kaldım yalnız. AK Parti'ye hiç oy veremmiş biri olarak beni bile etkileyen bir yaklaşım ve hassasiyet göstergesi oldu ne yalan söyleyeyim. İster de göstermelik olsun, isterlerse de gayet ciddiye alınsın… “Söz milletin” deyip 16 yıldır iktidar üstüne iktidar kazanan AK Parti dediğini tam olarak yapsa birde bu ülke uçar her halde…
Neyse konumuz bu değil…
Konumuz adayların çatır çatır belirlenmesi ve şakır şakır açıklanması…
Beklenti yüksek, yapılacak işler çok…

ENTRİKALAR DEVREDE
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar aleyhine, Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu lehine duvar yazıları ile birileri ikiliyi birbirine düşürme hususunda kararlı görünüyor. Bu oyun tutmaz ama tehlikeli sonuçlar doğurmaması için yine de dikkatli olmak, hassas devranmak lazım...
Bu ikili söz konusu olduğunda ben iki noktaya göre değerlendirme yaparım… Birincisi vefa… İkincisi zamanlama…
Zor koşullarda gösterilen sabrın mükafatı yüksektir. Işıklar ve Balcıoğlu, kendilerine kurulmaya çalışılan tuzağa en güzel cevabı önümüzdeki günler verecektir.

YORUM YAP