Sevginar Sali

Sert sürpriz!

AK Parti aday borsasından son haberleri geçiyorum… (İnşallah Allah bize bir kez daha böyle saçma sapan adaylık süreci yaşatmaz…); Hüseyin Turan’ın AK Parti’nin adayı olduğu haberiyle (Sabah Gazetesi) uyandığımız günü Tahir Sert’in adaylığının kesinleştiği söylemleriyle kapattık. Adaylığının kesinleştiği haberin kaynağı Sert’in kendisi. Nedense bu adama da büyük bir çoğunluk inanmıyor! Adama mı, adaylığına mı artık orasına siz karar verin! AK Parti’nin aday adayı sürecinde doğacak çocuğun adını koymak konusunda çekilen sıkıntıları erken tartışmışız. Bu sancılı doğum gözümü korkuttu, sağlıklı olup olmayacağı etkisinde bebeğin hayatı büyük tehlike içinde. Aday sağ sağlim açıklanırsa adını ve kişiliğini de Silivri ile ilgili yapıp/yapamayacaklarını da tartışırız.
AK Parti İlçe Başkanı Dilek Demiral, dün itibariyle de kendisine adaylık ile ilgili tebliği edilen resmi bir bilgi olmadığını teyit etti. Pazar günü, İstanbul’da Sinan Erdem Spor Salonu’nda başbakanın katılımıyla ilçe aday tanıtım toplantısı düzenlendiğini Silivri adayının burada ilan edileceğini de ekledi.
Başbakanın Silivri için son bir anket istediği (Metin Karakaş, Hüseyin Turan, Tahir Sert ve Tülay Kaynarca) buradan çıkan ismi aday ilan edeceği bilgisi de pek çok kaynaktan yayılmakta.
Tahir Sert’in adaylık durumu özellikle AK Parti’nin Anadolu kökenli kesiminde ciddi bir tedirginlik ve daha az ölçülerde (henüz olsa da, artış gösterme meyli var) de olsa tepkiyle karşılaşmakta. Partinin ‘yerli’ ilçe başkanı bile bu muhtemel konjonktürde (Tahir Sert’in aday olma durumunda) bugüne kadarki seyrinin tersine dönüşe geçmekte. Silivri’nin yerli seçmenleri büyük ölçüde CHP eğilimliyken, hem yerli hem AK Partili onanların kısıtlı kesimine hitap eden Tahir Sert ile AK Parti’nin Anadolulu seçmenden büyük kayıp vereceği siyasi kulislerde hesap edilmeye başlandı bile. MHP tabanının oyuyla bu açığı telafi etme, özellikle Yetgin Çavdar aracılığıyla Anadolu kökenli kesimin desteğini koruma stratejisi de işleyecek kuşkusuz. İşlemek var işlemek var tabi… Herkes bir işi yapar ama şekli ve sonucun etkisi farklılık gösterir.
AK Parti Hüseyin Turan’la ve Metin Karakaş’la alacağı oyu tahlil etmek için somut verilere sahip. Sert ile çıkacağı yolculukta ciddi bir risk göze almaya hazır demek… Ne teşkilat temayüllerinde ne de kamuoyu yoklamalarında birinci, hatta ikinci olma iddiası olmayan Sert ile yerel seçim sonucu her durumda sürpriz olacak.
Belki de Allah söyletti; AK Parti İlçe Başkanı Dilek Demiral’ın 10 gün önceki "Adayımız sürpriz” sözlerini…
Sert’e gazeteci arkadaşlar sormuşlar, "Adaylığınız kesinleştiyse neden partiye gelmiyorsunuz, Beylikdüzü’ndeki başkan yardımcılığı makamında görevinizi sürdürüyorsunuz?” diye. "Ortalığın yatışmasını bekliyorum” yanıtını vermiş. Bence asıl adaylığı açıklandıktan sonra hareketin Allah’ını göreceğiz AK Parti’de… Yatışması için de öyle kenardan beklemek çare olmayacak!

TİMURLENK
Meşhur Türk Hükümdarı Timurlenk’e:
— "Seni erlikten başbuğluğa yükselten nedir?” diye sordular.
Timurlenk şu cevabı verdi:
—  Asla ümitsizliğe düşmedim… O kadar zorlukla karşılaştığım halde hiç birisinden yılmadım ve bir maksadıma erişmek için bir karınca bana örnek oldu: Bir gün düşmanlarımdan kaçmış bir harabeye sığınmıştım. Her yerden ümidi kesmek üzere olduğum bir anda gözüm bir karıncaya ilişti. Karınca kendinden büyük bir buğday danesini almış bir yıkıntının üzerinden aşırmak için uğraşıyor, fakat taşıdığı şey kendisinden büyük olduğu için sonuna kadar götüremiyor, düşürüyordu.
Dane yuvarlanarak duvarın dibine düşüyor, karınca tekrar inip rızkını alıp götürmeye uğraşıyordu. Bu hal elliden fazla oldu ama karınca da nihayet maksadına erişti. Karıncanın bu azmini gördükten sonra ben de bir ümit peyda oldu. Kendi kendime: "Ben bu karınca kadar da mı olamayacağım” dedim ve maksadıma erinceye kadar hiç bir zorluktan yılmadım.
***
Teşekkürler Naif Yıldızlar...

YORUM YAP