Sevginar Sali

Pimi çekilmiş bomba!


Geçen hafta sonundan yenisine miras kalan en önemli diyemeyeceğim, popüler olay Yılmaz Kandemir’in AK Parti rozeti takması oldu. Biz onu Silivri aşığı biliyorduk meğer Tayyip Erdoğan ve AK Parti’ye de hiç boş değilmiş! Yerseniz!
Ne zamandır konuşuluyordu da Kandemir’i bu denli siyasi etikten yoksun bir tutum içinde görmek istemediğimden her halde inanmıyordum deme ki! Ev kadınları bile "Sürpriz olmadı” derken, bana oldu valla! Haberi sabah saatlerinde aldım nasıl olsa akşama kadar vazgeçer, haber yerine ufak bir duyuru ile geçiştireyim dedim.
Dahası var; açık konuşayım Kandemir’in yakasına AK Parti rozeti takışını izlerken midem bulandı! Bu siyaset değil düpedüz kepazelik! AK Parti saflarına Kandemir kadar popüler olmasa da olur beş kişi, ya da tanınmış bir başka kendi alanında başarısını ispat etmiş bir ismi saflarına bu süreçte katsa herkes gibi bunu takdir etmekten başka bir yaklaşım aklımın ucundan geçmezdi. Ama bu rezalet! Daha da vahimi düzgün siyaset yaptığı iddiasında ve inancını yayan insanların bu duruma alkış tutması!
AK Parti kurulduğundan bu yana siyasi hayatını bu partiyi ve temsilcilerini eleştirmek üzere sürdüren Kandemir’in samimiyetine kim inanır bu saatten sonra!? İnanmış gibi yapan, alkış tutanlara da üzülüyorum, bu kadar çaresizler demek ki!
1994’te DSP’nin Belediye Başkan Adayı, 1999 yılında DSP’den Anavatan’a belediye başkan adayı olmak için geçen, 2004’de %70’le çıktığı CHP Belediye Başkan Adaylığını yüzde 30’larda tamamlayan bu adam, 2009’da CHP’nin yeniden belediye başkan aday adayıydı. Sene 2014 AK Partili oldu! Özellikle 2004-2009 döneminde AK Parti’nin bugün "efsanevi” nitelendirmesine tabi tutulan ilçe başkanı Metin Karakaş ile Hüseyin Turan’a yöneltmediği eleştiri, sarf etmediği hakaret kalmamışken bugün gelinen nokta gerçekten olağan üstü! Dün küfür ettiklerine bugün alkış tutmayacaksın! Dün alkış tuttuklarına da bugün küfür etmeyeceksin! Bunlardan ya birini ya diğerini yapacaksın ikisi aynı bünyede yıkım oluyor!
Hatırlar mısınız İnci Aydar ve Halit Girgin ile mecliste yumruklaşmaya varan tartışmasını… Aydar’a, AK Parti’ye geçti diye "Babanın kemiklerini sızlattın” diyen Kandemir ile bugün AK Parti ve Tayyip Erdoğan’a övgüler düzen kişi aynı…
Beyler, hanımlar; Ben Kandemir’in Silivri aşkını geçtim, kendisini sevmesi lazım bir insanın önce! Durum vahim!
"Sen bize Selami’yi de getireceksin” diye atılan sloganlar vardı salonda… AK Parti’yi hedef tahtasına koyduğu zamanlardan daha çoğunda Değirmenci vardı Kandemir’in hedefinde neredeyse tüm siyaset yaşamı süresince... Arkasından AK Parti’ye katılırsa sözün bittiği noktaya gelmişiz demektir!
Üç hafta nasıl geçer hiç bilmiyorum! Bir seçim ve iktidar uğruna daha ne kadar kirlenir, kendimiz olmaktan taviz veririz tahammül sınırlarımı zorlamak istemiyorum.
Metin Karakaş’ın 5 yıldır AK Parti için yaptıklarını izlemeye tahammül edemeyenler, AK Parti’ye 10 yıldır etmediği hakareti bırakmayanı alkışlıyor!
Tahir Sert mutlu bir ‘eskiyi’ daha kabarık tarihi listesine eklediği için! Ne kadar sevinse az!
Ağır abi Çavdar, eksik olan heyecanın Kandemir vesilesi ile oluştuğunu söylüyor…
Pimi çekilmiş bir bombayı kimin kucağına verseniz adrenalin tavan yapar zaten…
Üç hafta çok zor geçecek emin olabilirsiniz… Işıklar’ın üzerindeki rehaveti kaldırmak için gereli formülü AK Parti sundu… Fark ciddi şekilde açılacak! (AK Parti’nin son yaptırdığı anket!!!)
Her şey olması gerektiği gibi… Bir sebep ve sonuç silsilesinde yerel seçimlere doğru ilerliyoruz...
İyi haftalar!

YORUM YAP