Adil Sirkecioğlu

Türkiye Partisi olan kazansın


Önceki yazımda esnaf odası seçimini kazanan ekibi tebrik etmiş ve olumlu icraatlarını seve seve yazacağımı belirtmiştim. Bu nedenle moral bozucu olmamak için çok düşündüm ama ciddi bir silkelemeye ihtiyaç duyulduğunu hissettim. Teşekkür ilanındaki hata ve eksiklikleri acemiliklerine vermek gerekir derken şoförlerin ilanı çıktı. Yanlışlıkların aynı olması emir komuta zinciri altında çalışan STK varlığını çağrıştırıyor. Aman dikkat. Paralel yapı ile birlikte yürüyor olmak hiç hoş değil. Bilmeden olsa bile…
***
PKK’nın siyasi kanadı hatasını anlamış olmalı ki, HDP diye yeni bir partiyi faaliyete geçirdi. Halkların Demokratik Partisi ismine yakışır girişimler ve açılımlar niyetinde. Kürt’lerin olduğu kadar Türk’lerinde partisi olma niyeti ciddi ise saygı duyarım. Körü körüne ırkçılık; yapana da, memlekete de zarar verdi. Bütün Türkiye’nin partisiyiz, herkese açığız düşüncesine ve siyaset tarzına geçmişteki hatalara rağmen saygı duymak gerekir. Zararın neresinden dönülse kârdır.
Kürt’ler Türk’lerle kaynaşma niyet ve gayretinde iken, içindeki Kürt’leri tasfiye eden MHP ise doğru bildiği yolda hızla ilerliyor. Dayı vari siyaset tarzı belki sahillerde CHP ile birlikte eş parti sisteminde başarı sağlasa da, genelde sıkıntı yaşandığı gizlenemiyor. Türkiye’nin partisi olma iddiasını başka partilere bırakmış olmak, mayasında vatan sevdası olan MHP’ye hiç yakışmıyor. Ah bir görebilseler istemeseler bile iktidar olacaklar! Heyhat ne yazık ki geçen seçimlerde ipe sarılanlar bu seçimlerde homurdanmayı tercih ediyorlar.
***
Sevginar’ın, sekiz eski belediye başkanına karşı mücadele veren başkan adayı Işıklar neşe içinde tam gaz yoluna devam ediyor. Benim anlamakta zorlandığım, gece yarısı Ak Parti İlçe Başkanından duyduğum sözlerin sabah Sevginar’ın köşesinde kelimesi kelimesine yer alması. Hangisi bir diğerinden kopya alıyor? Kim kime fayda sağlıyor veya zarar veriyor ben anlayamadım. Herkesin kendi çapında iyi niyetli olduğuna şüphem yok. Arkadaşlık dediğin böyle günlerde belli olur.
***
Yedi düvelle savaşa tutuşmuş Işıklar sanayiye çıkarma yaptı. Yanında eski belediye başkanları yok ama olanların gayreti yeterde artar bile. İktidar olmanın avantajını iyi kullanıyor. Muhalif veya küskün olanların gönlünü kazanmayı başarmış. İçeride fırtınalar kopsa da dışarıya ılıman bir hava üfleniyor. Görünmez güç ve kuvvetlerin yardımcı olduğundan şüphelenmeye başladım. Böyle yazdım diye paralellik kurmayın. Benim bahsettiğim çok daha başka uhrevi konular.
Sohbet ederken birinci sıra Saadet Gencoğlu ile on dokuzuncu sıra Döne Yıldız birlikteliği ve uyumu dikkatimi çekti. Ak Parti’nin düşündüğünü CHP uyguladı. Fakat ne yazık ki bu dönem meclisimiz bayan azınlığına mahkum olacak. Böcekler arasındaki çiçeklerin azlığı üzse de bu saatten sonra yapacak bir şey yok. Şayet Ak Parti kaybedecekse tam kaybetse de Döne Yıldız meclise girse. CHP adına ve Silivri adına memnuniyet duyacağımız bir tablo olacaktır. Muhalif olacak dört erkek üye yerine türbanlı bir CHP’li çok daha faydalı. Ak Parti’nin yolunu bile aydınlatacağına eminim.
***
Bundan sonraki yazılarımda Ak Parti eleştirilerine fazla yer verilmediğine şahit olursanız şaşırmayın. Aşçı yamağı olarak mutfakta çalışma müracaatım kabul görürse ben de safımı belirlemiş olacağım. Yazmak yerine yapma konumuna geçeceğim. Yemeği lezzetli hale getirebilirsek ne mutlu bize. Benim işimin daha çok acı ve biber katmak olacağını kestirebilirsiniz. Affınıza ve hoş görünüze sığınıyorum. Yine de objektif kalmaya çalışacağıma emin olabilirsiniz.

Kucaklayıcı olma niyetiyle, Silivri’siz kalmayın.


YORUM YAP